Timót, Xénia
-5 °C
0 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szögezzük le a legelején, autópályán forgalommal szemben haladni rendkívül veszélyes. Persze a politika világa más terep, abból ugyanis nem valószínű, hogy emberhalál lesz, ha valaki csak hülyeségeket beszél. De még így is figyelemre méltó, ha egy politikus azt a politikai közösséget idiótázza le szívszorító őszinteséggel, amelynek maga is része. (a linken 6:23-tól)

  novák.png

  Ezt tette Novák Katalin államtitkár, aki az M1 reggeli műsorának vendége volt. A családpolitika volt terítéken. Az államtitkár arról beszélt, hogy az ENSZ-ben "Magyarországként" gyakran "egyedül érezték magukat". Miről van szó? - teheti most fel a kérdést magának a gyanútlan hallgató. Én speciel érteni vélem, hogy Novák mire gondolt, mert egyrészt a tavalyi év a családok éveként vonult be a legújabbkori magyar politikatörténetbe, így eleget hallhattuk, milyen fontosnak gondolja az Orbán-kormány a családok segítését, de Novák mégis úgy érezte, inkább egy közismert viccel világítja meg a kérdést, és a magyar kormányt ahhoz az autóshoz hasonlította, aki szemben a forgalommal halad az autópályán, és amikor bekapcsolja a rádiót, ott éppen arról beszél a hírolvasó, hogy vigyázat, egy őrült autós halad az autópályán szemben a forgalommal, mire maga elé motyogva azt mondja, csak egy? Hát az összes!

  Kicsit így érezték magukat a magyar kormány tagjai az ENSZ-ben, mintha mindenki szembejönne, folytatta Novák, de szerinte kiderült, hogy mégsem így van, és hogy mentse a helyzetet, hozzáteszi, mi megyünk a jó irányba, és már az Egyesült Államok is ebben az irányban halad (családközpontú politikát folytat), hovatovább már 35 ország is rácsodálkozott a családok segítésének fontosságára, már ők is fel mernek szólalni ezen értékek mellett, mondta.

  A legendás vicc tehát mostantól új befejezést kapott: a szembejövők rájönnek, valójában ők haladnak a rossz irányban. 

  Ba dum tss

  (a 444.hu nyomán)

 • Miután Harry herceg és felesége, Meghan Markle lemondtak királyi titulusukról, eltűntek a királyi webshopból a pár esküvőjének hivatalos szuvenírjei is.

  A 2018 tavaszán tartott esküvő alkalmából készített csészéket, tányérokat és teáskannákat még néhány nappal ezelőtt is meg lehetett találni az oldalon, de csütörtökön már nyomuk sem volt. A hivatalos magyarázat szerint annyi történt, hogy egy limitált kollekcióról van szó, és eddig tartott a készlet, a kedves vásárlók mindent megvettek. 

  A kollekció porcelánjai közül sokat egy-egy alkalomra készítették és csak korlátozott ideig kaphatók.

  Pár hónappal Harry herceg és felesége, Meghan Markle házasságkötése után ment férjhez Eugénia yorki hercegnő. Az ő esküvőjére készült szuvenírek még szerepelnek a webshop kínálatában, igaz, ezek többségét már nem lehet megvásárolni, mert elfogytak. Bezzeg azokból a porcelántárgyakból, amiket annak emlékére dobtak piacra még 2015-ben, hogy II. Erzsébet lett a leghosszabb ideje trónon lévő brit uralkodó, még lehet szemezgetni. 

  Királyi szuveníreket árulni egyébként nem rossz biznisz, 2018-ban is több millió fontot hoztak a konyhára a hivatalos webshopban kapható termékek, és egyes szakértők szerint Harry herceg és Meghan Markle "márkája" 400 millió fontos bevételt termelhet. A házaspár egyébként korábban -egy kis csavarral - már levédette a Sussex Royal és a Sussex Royal Foundation kifejezéseket Nagy-Britanniában, és szeretnék az egész világra kiterjeszteni az oltalmat.

  (MTI/Daily Mail)

  EO-UNoMX4AAX2F3
 • Szemetesbe? Még mit nem!

  Hulladékgyűjtő konténerbe? Ugyanmár!

  Basszam le a budai vár alatt az alagút fölötti placcra, ahonnan nem viszi el ugyan a kukásutó, ellenben az éhes varjak garantáltan elhordják legalább egy részét? Igen, ez lesz a jó megoldás!

  Hadd lássák az erre kóválygó turistanépek, hogy becsülik meg egyes itt élők e lángoktól ölelt szép hazát.

 • Forrás: Közlekedő Tömeg
  Forrás: Közlekedő Tömeg

  Ha az eszkábálást oktatnák, akkor a Tata-Tóvároskert megálló lépcsőit felújító mesterember nagydoktori címet kapna az Akadémián, ugyanis sikerült szinte minden lépcsőfokot különböző magasságúra és szélességűre fabrikálnia, sőt, a méretek egy-egy fokon belül is változóak, amely teljes mértékben ellentmond nemcsak a józan észnek, hanem a jogszabályban rögzített lépcsőszerkesztési elveknek is, derült ki a Közlekedő Tömeg friss posztjából. A szervezet szerint nem elég, hogy az eredmény csúnya, de a vakok és gyengénlátók számára konkrét balesetveszélyt is hordoz.