Ágnes
-3 °C
1 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Folyóként hömpölygött a köd hétfő délután a Dunakanyarban a hegyek között, néha egy-egy csúcson is átbukott, mintha csak egy vízesés lenne, írja az Időkép, ami videót is mellékel a különös látványosságról, amit a prédikálószéki éjjellátó kamera rögzített:

  Az Időkép Prékálószéken elhelyezett webkamerája egyébként az egyik legjobb meditációs segédeszköz. A Dunakanyarban, 639 méteren lévő Prédikálószékről ugyanis olyan kilátás nyílik a Dunára és Börzsönyre, amilyen sehol máshol. A Szent Mihály-hegyet a jelenlegi képsorok szerint továbbra is sűrű felhőréteg borítja.

 • A 21 éves Elliot Benchetrit, aki 113. a világranglistán és az Australian Openen játszott a hétvégén, amikor úgy érezte, a bekötött ujjaival egyszerűen képtelen egyedül meghámozni egy banánt, ezért egy labdaszedő lánytól várta volna el, hogy szedje le a gyümölcs héját.

  Csakhogy, a mérkőzését vezető székbíró, John Blom szerint ezt egyáltalán nem várhatta volna el a francia játékos a ládaszedőtől. Az alábbi videón is látszik, hogy a lány hezitál mielőtt nekiállna a hámozásnak, majd felnéz a székbíróra, és végül hámozatlanul adja oda a banánt Benchetritnek.

  A teniszező ezután a fogai segítségével próbálta meg leszedni a banán héját, de láthatóan dühítette, hogy nem ugráltathatta a labdaszedőt kedvére. 

 • A pittsburghi Szent Kereszt templom fegyver felvásárlást hirdetett Martin Luther King emlékére. Az akcióra 5100 dollárt gyűjtöttek össze, amiből 50, vagy 100 dollárt adtak típustól függően azoknak, akik leadták fegyverüket.

  A pénzkeret egészen 45 percig tartott ki, ezután elhelyeztek egy papírt a templom ajtajára, hogy köszönik az eddig elhozott fegyvereket, de elfogyott a pénz.

  Eredetileg 100 fegyverre számítottak, de a várakozásaikat felülmúlták, 146 fegyvert sikerült összegyűjteni, ebből 104 kézifegyver, 42 puska, amiből kettő AR-15-ös típus volt. Az egyházközösség további 1000 dollárt adományozott, hogy folytatni tudják a fegyver felvásárlást. 

  Az erőszakmentesség jegyében, minden év január harmadik hétfőjén megrendezik a Martin Luther King napot, amit 1986 óta tartanak.

  Maga a templom a közelmúltban egy kettős gyilkosság helyszíne volt, többek között ezért is rendezték meg ezen a napon az akciót. A tervek szerint a jövőben még több ilyen fognak indítani.

  via CNN

 • A Nintendo kontrollerei ránézésre sosem tűntek kifejezetten kényelmesnek – főleg nem a Nintendo 64-hez tervezett háromkarú szörnyeteg –, de akármilyen hülyén is néztek ki, valamiért mindegyiknek megvolt a maga kultusza. Ebben a tekintetben kétségtelenül kiemelkedik közülük a GameCube kontrollere, amit nagyjából mindenki imád, a Super Smash Bros. játékosok számára pedig gyakorlatilag olyan, mint maga a Szent Grál.

  Pont emiatt valószínűleg ők örülnek a legjobban a Shank nevű youtuber legutóbbi projektjének, amiben a modder a Nintendo Switch apró, és számos hibával sújtott Joy-Conjait cserélte le egy teljesen egyedi, kettévágott GameCube kontrollerre.

  A végeredmény egészen fantasztikus, én személy szerint simán elhinném, hogy ezeket a Nintendo gyártja. Már csak azért is, mert funkciójukban tényleg tökéletesen reprodukálják a Joy-Conokat:

  • támogatják az Amiibókat meg a giroszkópos célzást,
  • megvan rajtuk az összes extra gomb
  • és vezeték nélküli módban is tökéletesen működnek.

  Shank elmondása szerint a Super Smash Bros. Ultimate klasszisokkal jobb velük, mint a Joy-Conokkal, így nem is meglepő, hogy főleg ehhez használja őket. Ha valaki kedvet kapott a dologhoz, az megkísérelheti összerakni magának a kontrollert a videóhoz nemsokára érkező útmutató segítségével, de azt azért Shank is megjegyezte, hogy ebbe csak a legtapasztaltabb moddereknek érdemes belevágnia. A többiek meg rimánkodhatnak a Nintendónak, hogy csinálják már meg ezt hivatalosan is.

  (via)