Antal, Antónia
-3 °C
-1 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 7, 12, 14, 21, 27 – ezeket a számokat álmodta meg néhány évvel ezelőtt a petersburghi Rose Jeter, aki onnantól ezeket is jelölte meg a Cash 5 szelvényeken. Eltelt néhány év, mire bejött neki a tipp: 2019. december 31-én elnyerte vele a kb. 30 millió forintnak megfelelő 100 000 dolláros fődíjat, írja az UPI.com a Virginia Lottery hivatalos oldala alapján. 

  3
 • Áprilisban mutatják majd be az új James Bond-filmet, a Nincs idő meghalnit (No Time to Die), a The Guardiannél viszont a jelek szerint már nem férnek a bőrükbe, és nagyon készülnek a 007-es ügynök legújabb kalandjaira.

  Most éppen egy interaktív térképet készítettek, bemutatva a világ összes városát, ahol Bond megfordult az első Bond-film 1962-es bemutatója óta. Az angol lapnál úgy számoltak, hogy

  • 49 ország 146 városát látogatta már meg Bond,
  • Roger Moore karaktere volt a legaktívabb, mert 44 városban járt, és még az űrben is,
  • London jelenik meg a legtöbbször a filmekben érhető módon, Hongkongban, Isztambulban és Velencében is 3-3-szor fordult meg a 007-es,
  • Kanadában, Ausztráliában és Skandináviában viszont még nem járt.

  Na de mi a helyzet Budapesttel?

  Sajnos (vagy szerencsére?) még itt sem volt, a környékünkről Podgoricát, Pozsonyt, Bécset és Berngartent látogatta már meg.

  jam-850x472
 • Döglött disznót dobtak egy argentin vállalkozó medencéjébe Uruguayban. A morbid esetről videó is készült, amin jól látszik, hogy helikopter a villa fölé emelkedik, majd a kizuhanó állat hatalmas csobbanással puffan a vízbe.

  cerdo

  Az ingatlanbizniszben mozgó Federico Alvarez Castillo épp otthon volt családjával, amikor meghallotta a hatalmas robajt. Mint mesélte, kirohantak a házból és meglátták az elpusztult disznót a vízben. Durva vandalizmusnak nevezte az akciót, és a rendőrséghez fordult, hogy nyomozzák ki a tettest,írja a Daily Mail

  A morbid történethez még hozzátartozik, hogy a család kiszedte a sertést a medencéből, majd megsütötték grillen és jó ízűen elfogyasztották. 

 • Egy Dimitar Tilev nevű youtube-ozó alighanem megalkotta minden idők legélethűbben mozgó távirányítós autóját – az hitelességet nem a festésben, vagy más külső részletben kell keresni, hanem a kocsi mozgásában, ami pontosan olyan, mintha egy kéttonnás utcai autót látnánk.

  Mindehhez egy elég kifinomult felfüggesztés kellett a kocsiba építeni, ami lassításnál és gyorsításnál is tökéletesen szimulálja azt, ahogy egy rendes autó felfüggesztése reagálna az erőhatásokra.

  animation.gif

  Tilev a blogjában részletesen leírja, hogyan készítette a modellt, amihez elég sok egyedi, 3D-s nyomtatóval készült elemet használt, többek között a kerekek, a felnik, a váz, és az 1963-as Oldsmobile Dynamic 88 Wagon kasztnija is így készült.

  A kész modell egyébként meglehetősen nehéz, majdnem 3,5 kilót nyom, így a felfüggesztésbe apró rugók kerültek, ezeknek is köszönhető, hogy ennyire élethűen mozog a kocsi, amit több mint egy évig épített készítője.

   via Gizmodo