Japánban elkészítették a rámenes krokettet is
Egy japán étteremlánc, a Katsuya bevezeti új fogását, a rámenes burgonyakrokettet, írja a SoraNews.
Japánban nagy tradíciója van a rámenezésnek, a mindennel is tele lévő tésztaleves fogyasztásának. A cikk szerint minden jó benne, ami csak jó lehet, hiszen meleg, ízes, telítő, szóval lényegében szerintük csak egy baj van vele: nincs kirántva.
Erre találta ki megoldásként a tonkatsu (kb. rántott karaj) specialista Katsuya étterem, hogy köretként december 9-től bevezeti a rámenes burgonyakrokettet is. Az étteremlánc ehhez összefogott a helyi rámen-specialista étteremmel, a Korakuennel és együtt létrehozták
A burgonyából készült, de rámen alapanyagokkal töltött krokettet
A krokettet menüként fogják árulni egy szelet tonkatsu, egy adag miso leves és fehér rizs mellé. Japánnak egyébként nem ez az első őrülete, itt csinálták meg például a majonézes fagylaltot és a pizzarulettet is.