Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Igen, ez még viccesebben hangzik, mintha az RTL-en a Barátok köztbe véletlenül bekerülne egy olyan sztoriszál, amiben a TV2 székháza leég, összedől, és aztán elsüllyed a mocsárban. És mégis: a Thor képregények aktuális szériája azzal nyit, hogy rettentő világpusztító veszedelem közeleg (ez eddig roppant eredeti egy szuperhősös képregénytől): a Fekete Tél nevű, hát izé, még nem tudjuk kicsoda-micsoda, de pont úgy omlik tőle porrá minden és mindenki, ahogy az Infinity War végén Thanos csettintésétől.

  Az új füzet megjelenése előtt kiadott pár oldalas előzetes épp illusztrálja egy határozottan meg nem nevezett párhuzamos univerzum szomorú sorsával. Ahol először feltűnik egy repülő figura, aki kísértetiesen emlékeztet Supermanre, aztán a narrátor felsorolja a világ legnagyobb hőseit (akik nyilván nem tudják megállítani a pusztulást): a Nap istene, a smaragd fény istene, a sebesség, a sötétség, az óceánok és az erő istenei. Nem kell hozzá akrobatikus asszociációs bakugrás, hogy ezeket meg tudjuk feleltetni Supermannek, a Zöld Lámpásnak, a Flash-nek, Batmannek, Aquamannek és Wonder Womannek.

  dc

  Amellett hogy Thor meg a haverjai nyilván megmentik majd az univerzumot, és talán vissza is csinálják a világvégét, én imádnám, ha ezentúl az ilyen beefek határoznák meg a szórakoztatóipart. Mondjuk az új Star Trek sorozat nyithatna is azzal, hogy Picard kapitány véletlenül atomjaira robbantja a Star Wars univerzumot, vagy a Witcher új évadjában Geralt feltrancsírozhatna egy George RR Martinra gyanúsan emlékeztető, idegesítően lassan dolgozó krónikaíró szerzetest, és hasonlók.

  (via Screen Rant)

 • Nem, nem félreértés (bár úgy még jobb lenne a sztori): az Indlovu fantázianevű dél-afrikai gin konkrétan szárított elefántürülék felhasználásával készül. (Szegény Uj Péternek meg anno egész a Kúriáig kellett mennie, hogy büntetlenül kimondhassa, hogy egy bor szar. Ebből is látszik, hogy mennyit fejlődött a magyar sajtószabadság.)

  200116172658-elephant-gin-3-exlarge-169

  A bizarr ötlet egyébként abból indul ki, hogy az elefántnak elég rossz hatékonyságú az emésztése, és az ürülékében egy csomó táp- és ízanyag ott marad az elfogyasztott növényekből. Logikus, hogy akkor főzzünk belőle alkoholt.

  Az anyagot a folyamat kezdetén megszárítják, és gondosan fertőtlenítik, aztán porítva a hagyományos eljárással készült ginhez adagolják, amiben kiegészítő ízesítésül egyébként koriandert és borókabogyót is használnak. Ez egyébként kiváló döntés, hát ki az a hülye, aki megkóstolná az elefántszart csak úgy magában, koriander nélkül???

  A gint főként exportra termelik, eddig 6000 litert gyártottak le belőle, az ajánlott fogyasztói ára 34 dollár (kb. 10 ezer forint), ebből 15% megy vissza egy elefántmentő alapítványnak.

  Ja, hogy az íze milyen? Állítólag meglepően jó.

  Ön szerint?

  • 1183
   Fúj, undorító, visszataszító, gusztustalan (...de azért megkóstolnám)
  • 218
   Fúj, undorító
  • 130
   Fúj, gusztustalan
  • 64
   Fúj, visszataszító

  (via CNN)

 • Megint hét kölyke született a Kerechene nevű klónozott kutyusnak, írja a Siberian Times. Az eb 2017-óta a szibériai Jakutszkban él, ahol már tavaly májusban is születtek kölykei, akkor is hét kiskutyát hozott világra. Kerechene-t egyébként az anyukája füléből vett sejtekből klónozták dél-koreai tudósok, akik gyapjas mamut klónozással is próbálkoznak.

  Kerechene  egy hozzá hasonlóan lajka fajtájú kutyával randizott, ennek köszönhető a mostani gyermekáldás. A kölyköket szibériai vadászoknak adják.

  Forrás: Siberian Times
  Forrás: Siberian Times
 • Bejárta az internet metálosabb részét az a rövid videó, amelyen egy Caleb nevű ötéves fiút lehet látni, ahogy Slipknot koncerten légdobol. Mit légdobol, a kissrác láthatóan takkra pontosan  "lejátssza" azt, amit a színpadon lát a Slipknot dobosától.

  A videó eljutott a Slipknothoz is, akik meghívták a fiút a birminghami fellépésükre, ahol a koncertet a színpad széléről nézhette végig, és még egy egyedi készítésű pergődobot is kapott a zenekar dobosától. (MetalSucks)