Adél
-1 °C
4 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az amerikai elnök – talán az elmozdítására indult eljárás szenátusi tárgyalását megtisztelve - a tőle megszokottól sokkal visszafogottabb kampánygyűlést tartott a New Jersey államban található Wildwoodban. A gyűléssel Trump egy szívességet viszonzott, mivel a körzet képviselője, Jeff Van Drew az impeachmentről tartott szavazás előtt átült a demokrata frakcióból a republikánusokhoz, és az egész eljárást elítélve „rendíthetetlen“ hűségéről biztosította az elnököt. Van Drew meglehetősen kényes helyzetben van, ugyanis a novemberi elnökválasztással egyidőben méretteti meg magát körzetében (vélhetően egy, a bosszúszomjas demokraták által sok-sokmillió dollárral kitömött jelölt ellenében), mely egyike azon politikai értelemben véve trükkös régióknak, melyekben a többség 2008-ban és 2012-ben még Barack Obamára szavazott, 2016-ban viszont már Trumphoz pártolt.

  Aaron Rupar, a Vox liberális online lap újságírója a twitteren közvetítette végig Trump beszédét (közben helyre is igazította az elnök néha egészen elképesztő hazugságait), és ő vágta ki azt a rövid részletet, melyen az elnök olyan erősen akarja bizonygatni, hogy boszorkányüldözés folyik ellene, hogy képtelen kimondani azt a szót, hogy „boszorkány“ (witch). De Trump gyorsan váltott, és egy „Mondjátok ki ti!“ felszólítással vágta ki magát a medgyessypéteri értelemben vett útelágazódásból.

  De amikor a „bűnöző“ (criminal) szóba is belesült, akkor a Fox Newson már gyorsan visszavágtak a stúdióba:

  Akármilyen jelentéktelennek is tűnik ez a két elszólás, a covfefe-affér utóéletét ismerve meg sem merem tippelni, mivé fajulhat ez az egész.

 • Szerda dél körül riasztották a Fejér megyei tűzoltókat, mert egy székesfehérvári lakótelepi lakás ablakából sűrű füst gomolygott az utcára. A bejelentők azt is tudatták a tűzoltókkal, hogy a lakásban egy 80 éves asszony él egyedül. A járőrök perceken belül a helyszínre értek, és mivel nem tudtak bejutni a lakásba, be kellett rúgniuk az ajtót. Mint kiderült, pont időben érkeztek, mert az idős nőt ki nekik kellett kimenekíteni a füsttel megtelt lakásból.

  A történtekről szóló beszámoló nem tesz említést sem súlyosabb lakáskárról, sem pedig komolyabb egészségkárosodásról.

 • A múlt hét cukisága volt a Budapesten, a XII. kerületben eltűnt alvós plüssmajmát kereső kisfiú, Elián plakátja. A plakátot Elián saját kezűleg készítette az óvodában, miután az óvónéni elmesélt neki egy hasonló esetet, amikor így találtak meg egy elveszett tárgyat.

  A történet nem ért véget, valaki ugyanis a Gellérthegyen talált az utcán egy barna kismajmot, amit szintén kiplakátolt egy "elvesztem" felirat kíséretében, és még egy banánt is kapott a plüssmajom, amíg várta a gazdáját. Ezután joggal hihettük azt, hogy minden jól alakul, és Pita visszakerül most már Eliánhoz.

  Viszont most jön a fordulat:

  ez egy másik kismajom volt!

  Tehát két kismajom is elveszett múlt héten Budapesten, és amit valaki megtalált, az nem ugyanaz, mint amit Elián elveszített.

  Mindez úgy derült ki, hogy megkerestük Elián anyukáját, Kingát, aki elmesélte, hogy vasárnap jelentkezett náluk egy néni, hogy megtalálta a plüssállatot, és szerencsére a plakátot is látta, így tudta, kinek kell visszajuttattnia a majmot.

  Itt egy kép a boldog viszontlátásról: 

  A megkerült kismajom
  A megkerült kismajom
  Fotó: Olvasónk / Index

  Ez a történet happy enddel zárult, viszont minket nem hagy nyugodni a gondolat, hogy vajon a másik kismajomnak mi lett a sorsa.

  Ha tud róla bármit, írja meg nekünk az ugyelet@mail.index.hu címre!

 • Annyira hideg van az ítéletnapi gleccsernél, hogy minden megfagy, még az ott dolgozók taknya-nyála is. Így járt a BBC tudósítója is, aki boldogan videózta az olvadás pillanatait.

   Azért nem ez a legnagyobb kihívás, amivel a kutatóknak meg kellett küzdeniük. Már az odaút se volt könnyű, de a jég megfúrása lehetett a fizikailag a legmegterhelőbb: havat kellett kiásniuk és egy nagy gumimedencébe lapátolniuk, mert az olvasztották fel, és forró magas nyomású vízként ezzel fúrtak a jégpáncél mélyére.

  Untitled-1