Zsuzsanna
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az elmúlt években főként a McDonald's termékeiről jelentek meg olyan fotók, videók, amik azt mutatják be, hogy a hamburgerek nem penészednek meg (itt mondjuk épp igen), mert túl sok mesterséges anyagot tartalmaznak – ám ebből a szórásból a Burger King sem maradt ki.

  A cég ezért szerdától egy 34 nap alatt teljesen bepenészedő Whoppert bemutató reklámmal hívja fel a figyelmet arra Amerikában, hogy már számos üzletükben nem, vagy alig (90 százalékban mentesek ettől az ételek) használnak mesterséges színezéket, ízfokozókat és tartósítószereket. Több mint 400 ottani üzletükből kivonták már az adalékanyagokat, és 2020 végére minden ottani éttermükben váltani fognak ebbe az irányba, figyelt fel a Washington Post hírére a  444.hu

 • Áldás – így tudnám összefoglalni egy szóban, amit a 33 éves, indiai Bussa Krishna csinált az amerikai elnök szobrával. Donald Trump februárra tervezett indiai látogatása okán a férfi istenségeknél alkalmazott módon áldotta meg és ünnepelte az amerikai elnök ember nagyságú szobrát Jangaonban. Az AFP által közzétett videón az látható, ahogyan a férfi virágszirmokkal szórja meg Trump amúgy is virágokkal díszített szobrát, majd hindu imákat ajánl neki. 

  Én istenem, Donald Trump, szeretettel köszöntelek Indiában. Annyira boldog vagyok 

  – mondja  a videóban a férfi, aki jó eséllyel Trump legnagyobb indiai rajongója.

  Nagyban zajlik az amerikai elnökválasztási kampány, november harmadikán tartják majd. A Fehéz Ház blogon követhetőek az események.

 • Várhatóan napokon belül hazatérnek Afrikából a fekete gólyák, és elfoglalják a Gemenci erdőben bekamerázott fészküket is. A fészekben ideiglenesen mókusok hancúroztak, de az újraindított webkamerás közvetítésen a poszt írásakor már nem láttuk őket.

  screenshot
  Fotó: gemenczrt.hu

  A gemenci erdőgazdaság, a Duna-Dráva Nemzeti Park és az MME együttműködésével üzemeltetett webkamerás közvetítés újraindításáról szóló közleményben azt írják, hogy bár az előző években többször is szomorú események történtek a fészekben, például amikor fiókák pusztultak el vagy rétisas támadta meg őket, a kommentelők követelésének, miszerint azonnal avatkozzanak be, továbbra sem fognak eleget tenni. Mint írják, ez egy a be nem avatkozás elvére épülő tudományos megfigyelés. Ugyanis, ha emberek jelennének meg a fészeknél, a gólyaszülők elhagynák azt, magukra hagyva a fiókákat is.

  A szomorú eseteket leszámítva a fészket 2012-2018. között használó Tóbiás és Sára 17 életerős fiókát nevelt fel. A természetvédők remélik, hogy az idén érkező gólyapár is sok fiókát nevel majd.

 • A 444 szúrta ki ezt az NSO-n megjelent videót egy török másodosztályú focimeccsről, aminek a szabadrúgását trollkodta szét ez a lelkes, labdázni vágyó kutya.

  Éppen szabadrúgás következett volna a meccsen, amikor megjelent a semmiből ez a végtelenül lelkes kóbor eb hatalmas farokcsóválással, és a focisták meglepetésére magabiztosan magához vette a labdát.

  Az izgatottságából ítélve vagy azt gondolta, hogy

  • most beindul végre a régóta dédelgetett álma, és profi focistakutya lesz belőle,
  • vagy azt, hogy itt most élete legnagyobb labdázgatása veszi kezdetét a haverokkal, adogatás, kapogatás, boldog rohangálás a labda után.

  Sajnos a focisták nem akarták bevenni a csapatba, és labdázni sem igazán voltak hajlandóak vele, ezért többféle módszert is bevetettek, hogy folytatni tudják a meccset:

  1. Kidobták a labdát az oldalvonalra, ami félig működött, mert a kutya ugyan utánaszaladt, így ideiglenesen eltűnt a pályáról, viszont azonnal boldogan vitte is vissza a labdát a haverokhoz, hátha újra eldobják neki. (Erre azt hihetnénk, alap kutyaképesség, hogy visszahozzák az eldobott labdát, na hát kiderült, hogy nem, mi például hiába dobjuk el a labdát Zserbónak, az 1,5 éves beagle-nek, utánarohan, de nem rakja össze, hogy ha visszahozná, még egyszer eldobnánk neki, és jó móka lenne.)
  2. Az egyik focista ezután ölbe kapta a focista-aspiráns kutyát, aki szerintem ezt még külön élvezte is, és megpróbálták a kerítésen kívülre zárni. Természetesen másodpercek alatt megtalálta az utat visszafelé.
  3. Végül rövid hajkurászás után újra ölben vitték le a pályáról a világ leglelkesebb focizó kutyáját.

  Szerintünk ő nyerte a meccset.

  Untitled-1.png