Herman
3 °C
21 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A járvány meglehetősen nehéz helyzetbe sodora a zenészeket, hiszen nincsenek fellépések, nem túl biztonságos próbálni, és nem mindenki dalszerzőzseni, hogy a négy fal között írja meg egyedül a következő mesterművét. Utóbbi helyzeten segíthet az Endlesss nevű applikáció.

    Endlesss-app-press-shot.png

    Az app lényege, hogy egy zeneszerkesztő felületen keresztül kapcsolódhatunk a másikhoz, majd ott live chatben tudunk arról kommunikálni, hogy éppen milyen zenét csinálunk a másikkal. A beépített dobgépek és samplerek mellett egyébként saját felszerelést is rá lehet kötni az alkalmazásra. Ugyan a videó alapján inkább laza jammelgetésekre jó az app, mint komplex zenék megírására, de ilyenkor ennek is lehet örülni.

    Az Endlesss ingyenesen letölthető, de havi 4,5 dollárért egy rakás plusz hanghoz és hangeffekthez hozzá lehet férni. (Mixmag)

  • Indonéziát elérte a járvány, de ezzel együtt a járvány miatti készlethiány is. Hiány van az egészségügyi védőfelszerelésekből, ami miatt a kormányzat ideiglenesen könnyített is az ilyen típusú eszközök behozatalán. És ami miatt bizony kreatívnak kell lennie az átlagembernek vagy átlagborbélynak is, ha dolgozni akar. 

    Bogor városában például egy borbély szemeteszsákból ragasztott össze magának védőruházatot. A hajvágási munkálatokat ebben, illetve egy szájmaszkban és talán ha jól látjuk, egy síelő szemüvegben látta el. Természetesen ez a módszer fel sem ér a normális, erre gyártott egészségügyi védőfelszerelésekkel, így a szemeteszsákos pótlást senkinek nem ajánljuk.