Zsuzsanna
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A hivatalos F1-twittercsatorna adta ki azt a képet szerdán, amely a tesztek első napján készült a barcelonai versenypálya célegyenesében, és az idei mezőny összes pilótája látható rajta.

  Korábban nem volt szokás a korai csoportkép, az év első és utolsó versenyén szoktak tablóképet készíteni, szépen beállítva mindenkit, mint az osztályképeken.

  Jóval meglepőbb a fotó egyik apró, ám annál feltűnőbb részlete: Kimi Räikkönen mosolyog. Sőt, a szökőévente egyszer elvigyorodó finn az egyetlen, aki mosolyog! Még az állandóan nevető Daniel Ricciardo is komoly - na jó, félkomoly - képet vág.

  Azon viszont kevésbé lehet meglepődni, hogy a 20 versenyzőből egy volt napszemüvegben a fotózáson, látatlanban is megmondanánk, ki.

 • Az elmúlt években főként a McDonald's termékeiről jelentek meg olyan fotók, videók, amik azt mutatják be, hogy a hamburgerek nem penészednek meg (itt mondjuk épp igen), mert túl sok mesterséges anyagot tartalmaznak – ám ebből a szórásból a Burger King sem maradt ki.

  A cég ezért szerdától egy 34 nap alatt teljesen bepenészedő Whoppert bemutató reklámmal hívja fel a figyelmet arra Amerikában, hogy már számos üzletükben nem, vagy alig (90 százalékban mentesek ettől az ételek) használnak mesterséges színezéket, ízfokozókat és tartósítószereket. Több mint 400 ottani üzletükből kivonták már az adalékanyagokat, és 2020 végére minden ottani éttermükben váltani fognak ebbe az irányba, figyelt fel a Washington Post hírére a  444.hu

 • Áldás – így tudnám összefoglalni egy szóban, amit a 33 éves, indiai Bussa Krishna csinált az amerikai elnök szobrával. Donald Trump februárra tervezett indiai látogatása okán a férfi istenségeknél alkalmazott módon áldotta meg és ünnepelte az amerikai elnök ember nagyságú szobrát Jangaonban. Az AFP által közzétett videón az látható, ahogyan a férfi virágszirmokkal szórja meg Trump amúgy is virágokkal díszített szobrát, majd hindu imákat ajánl neki. 

  Én istenem, Donald Trump, szeretettel köszöntelek Indiában. Annyira boldog vagyok 

  – mondja  a videóban a férfi, aki jó eséllyel Trump legnagyobb indiai rajongója.

  Nagyban zajlik az amerikai elnökválasztási kampány, november harmadikán tartják majd. A Fehéz Ház blogon követhetőek az események.

 • Várhatóan napokon belül hazatérnek Afrikából a fekete gólyák, és elfoglalják a Gemenci erdőben bekamerázott fészküket is. A fészekben ideiglenesen mókusok hancúroztak, de az újraindított webkamerás közvetítésen a poszt írásakor már nem láttuk őket.

  screenshot
  Fotó: gemenczrt.hu

  A gemenci erdőgazdaság, a Duna-Dráva Nemzeti Park és az MME együttműködésével üzemeltetett webkamerás közvetítés újraindításáról szóló közleményben azt írják, hogy bár az előző években többször is szomorú események történtek a fészekben, például amikor fiókák pusztultak el vagy rétisas támadta meg őket, a kommentelők követelésének, miszerint azonnal avatkozzanak be, továbbra sem fognak eleget tenni. Mint írják, ez egy a be nem avatkozás elvére épülő tudományos megfigyelés. Ugyanis, ha emberek jelennének meg a fészeknél, a gólyaszülők elhagynák azt, magukra hagyva a fiókákat is.

  A szomorú eseteket leszámítva a fészket 2012-2018. között használó Tóbiás és Sára 17 életerős fiókát nevelt fel. A természetvédők remélik, hogy az idén érkező gólyapár is sok fiókát nevel majd.