Hermina
16 °C
31 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Nézőpont Intézet kielemezte, mihez tud kezdeni a Nemzeti Konzultációval az ellenzék. A nyilvánosság Rotyis Bálint MTI által tolmácsolt összegzéséből megtudhatta, hogy 

  • Az ellenzék csak próbálkozik, de nem tud hatékonyan fellépni a nemzeti konzultációval szemben;
  • a baloldal első kísérlete az volt, hogy a konzultációt jelentéktelennek és hatástalannak próbálta beállítani, de az üzenet nem ment át, hiszen a még szűk két hétig tartó konzultációt már egymillió-kétszázezren kitöltötték.
  • az ellenzéki pártoknak nem kell egyetérteniük a nemzeti konzultáció intézményével, de azzal, hogy megpróbálják begyűjteni a kérdőíveket, túlleptek a politikai téren. Az ügynek így jogi vonatkozása is van, és adatvédelmi kérdéseket vet fel - közölte. (Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint persze kitöltetlen ívet mindenki úgy gyűjt be az önként beküldőktől, ahogy akarja.)
  • Nem váratlan hogy az ellenzék ilyen radikális lépéseket tesz, hiszen közeledik a 2022-es országgyűlési választás, és a kormánypártok támogatottsága a vírushelyzet ellenére is magas - jelentette ki.
 • A sávját sem tudta tartani, jobbra-balra kacsázva közlekedett az a részeg kamionos, akit az autópálya egyik pihenőhelyére vezettek ki a közlekedési járőrök, írja a police.hu.

  A lényeg, röviden: bolgár kamion, M1-es, Budapest felé, vasárnap hajnalban. Rendőrök észreveszik, kivillogják egy parkolóba, a sofőrt megszondáztatják, előállítják, és ittas járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítanak ellene.

   .

  bolgar.PNG
 • Egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék egy román-ukrán állampolgárságú férfit, aki múlt szerdán 10 euróval (!) akart megvesztegetni egy határrendészt a barabási határátkelőnél - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője hétfőn az MTI-vel.

  Keresztes Imre tájékoztatása szerint a férfi kilépéskor átadta a román útlevelét, a belga személyi igazolványát és a gépjármű forgalmi engedélyét a határforgalom-ellenőrzést végző rendőrnek, a gyorsabb átkelés érdekében pedig az iratok közé egy 10 eurós bankjegyet tett.

  Az oroszul zajló beszélgetés során a férfi többször a rendőr törzsőrmester tudtára adta, hogy a pénzt az Ukrajnába történő mielőbbi kiléptetése érdekében neki szánta - írta a főügyész.

  A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség ügyésze lefoglalta a vesztegetési pénzt, a férfit gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését.

  A büntetlen előéletű férfit hivatali visszaélés miatt bűnösnek mondta ki a bíróság, jogerősen 1 év, 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, továbbá a 10 euró címletű bankjegyre vagyonelkobzást rendelt el.

 • A VDV napja sokat jelent Oroszországban, sokkal többet, mint amennyit valójában érint ez a tulajdonképpen szakmai ünnep. Ez ugyanis a katonai légi deszandosok napja, nem is régi, Vlagyimir Putyin elök tette hivatalossá 2006-ban, de nem véletlenül: a deszantosromantika kulturális beágyazottsága elég mély ahhoz, hogy egy kicsit mindenki magáénak tekintse az ünneppel együtt. Ilyenkor rendesen kivonulnak csíkos trikóikban a mostani, az egykori, meg a reménybeli deszantosok, meg azok, akik annak szeretnének látszani. 

  És megy a vidámkodás, Moszkvában főleg a Gorkij Parkban - ahol manapság már dohányozni sem lehet - és az iszogatás. Hogy pontosan miért, azt nem tudni, mindenesetre egy rendfenntartó és egy deszantos összeszólalkozott, persze, mindenkihez odacsapódtak a sajátjaik, aztán hiába néhány békítő hang, a vége persze, hogy verekedés, Vedeve vs. Roszgvargyija.

  Nehéz megmondani, ki nyert, de hát ilyenkor nem is ez a lényeg, mindenesetre a rendfenntartók pár csíkostrikósat bevittek, persze, fordítva erre nincs is lehetőség. Az viszont látszik, mennyivel jobban tartanak a rendfenntartók egy deszantoscsapattól, mint ha ugyanez egy tüntetésen történne, vagy türelmesebbek és elnézőbbek velük, mint azokkal, akik mondjuk egy őrizetbe vett újságíróért  demonstrálnának  nyilvánosan.