Fábián, Sebestyén
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Állandóan riadtnak tűnő tekintete miatt sokáig várt gazdira egy husky kutya New Jerseyben, a hétvégén viszont végre otthonra lelt egy internetes hirdetésnek köszönhetően – számol be az MTI az örömhírről.

  A négyéves szuka kutya, Jubilee szemhéjainak deformitása miatt tűnt mindig megriadtnak. Miután a tenyésztő nem tudta eladni az állatot, 2018-ban beadta egy állatmenhelyre New Jersey államban, ahol azóta próbáltak neki végleges otthont keresni.

  82667599 10157347101492562 4696036826773716992 o? nc cat=1& nc o
  Fotó: Facebook / Husky House

  Végül az állatmenhelynek egy, a Facebookon közölt és több ezerszer megosztott hirdetése hozta meg a sikert. Az állatmenhely hangsúlyozta, hogy Jubilee teljesen egészséges és eleven kutya, a hirdetésre pedig legalább 150 leendő örökbefogadó jelentkezett. Jubilee végül olyan családhoz került, amely korábban is fogadott már örökbe menhelyről kutyát.

 • A kanadai Új-Fundland  szigetén nem aprózzák el, ha hóesésről van szó. A százezres St. John's városában – amely a sziget központi települése ugyan, de talán úgy ismertebb, hogy alig hatvan kilométerre van Dildótól – nem egyszerűen sűrűn esett a hó a napokban – sőt, az elmúlt hetekben –, hanem mindent betemetett, amit ért.

  ezgif.com-optimize.gif
  Fotó: YouTube / Bassem Elshahat

  Hogy mennyire, azt ennek a hóátfúvási szempontból szerencsétlen fekvésű háznak a kameráján keresztül megnézheti:

 • Örülhetnek az igényes japán animációs filmek rajongói, a Hollywood Reporter vasárnapi cikke alapján a következő pár hónapban a Studio Ghibli összes fontosabb filmje felkerül a Netflix kínálatába. Ugyan Észak-Amerikában és Japánban továbbra sem náluk lehet majd megnézni a filmeket, a világ összes többi részén ez lesz a helyzet, ez pedig óriási fegyvertény, Mijazaki Hajao filmjei ugyanis továbbra is őrületesen népszerűek.

  A dolog azért is érdekes, mert a Ghibli sokáig hajolt meg a streamelés forradalma előtt, most azonban közleményükben azt írták, a rajongóikra hallgattak, és streamelhetővé teszik a filmjeiket. Szuzuki Tosió, a stúdió producere azt is hozzátette, hogy reméli, így többen megismerhetik majd őket. Nem ez egyébként az egyetlen dolog, aminek mostanában örülhettek a Ghibli rajongói, nemrég derült ki, hogy hanglemezen is megjelennek a stúdió zenéi.

  A 21 film három turnusban kerül majd fel a Netflixre, egészen pontosan a következő leosztásban:

  • Február 1: Laputa – Az égi palota (1986), Totoro – A varázserdő titka(1988), Kiki – A boszorkányfutár (1989), Yesterday - Vissza a gyerekkorba (1991), Porco Rosso – A mesterpilóta(1992), Ocean Waves (1993), Földtenger varázslója (2006)
  • Március 1: Nauszika – A szél harcosai (1984), A vadon hercegnője (1997), A Yamada család (1999), Chihiro szellemországban (2001), Macskák királysága (2002), Arrietty  Elvitte a manó (2010), Kaguya hercegnő története (2013)
  • Április 1: Pom Poko – A tanukik birodalma (1994), A könyvek hercege (1995), A vándorló palota (2004), Ponyo a tengerparti sziklán (2008), From Up on Poppy Hill (2011), Szél támad (2013), Amikor Marnie ott volt (2014)
 • Igen, jól olvasták, tényleg ez történt, hiába tiltotta be ugyanis 1960-ban a kakasviadalokat az indiai legfelsőbb bíróság, a dolog nemhogy él és virul, de valamiért azt is jó ötletnek gondolják odaát, hogy

  a viadalokon pengéket erősítsenek a kakasok lábára.

  Az eset az Ándhra Prades államban található Pragadavaramban történt, ahol egy ilyen pengékkel felszerelt kakas kiszabadult az egyik szervező szorításából, és olyan súlyosan megsebesített egy közelben álló civilt, hogy az nem sokkal később meghalt.

  A szerencsétlenül járt férfi mellett tucatnyian sérültek még meg a Makar Sankranti nevű indiai ünnep miatt tartott kakasviadalokon, de így sem valószínű, hogy abbamarad majd a dolog. Az indiai kakasviadalokban hatalmas pénzek forognak kockán a fogadások miatt, így a tenyésztők is rengeteget fektetnek abba, hogy kineveljék a tökéletes kakast, ehhez pedig a proteindús diétától kezdve az antibiotikumokon át egészen a szteroidokig mindent bevetnek.

  (via)