Zsuzsanna
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Illetlennek, helytelennek tartják a brit királyi család Instagram-követői, hogy az udvar egy fekete-fehér babafotóval kívánt boldog születésnapot szerdán II. Erzsébet királynő kedvenc fiának, András hercegnek, írja a Mirror. A problémát nem a fotó milyensége okozza, hanem inkább az, hogy András yorki herceg pedofilbotrányba keveredett, és azóta igyekszik ügyesen meghúzni magát, sőt, az FBI-jal sem működik együtt.

  „Jó próbálkozás”, „beszélj az FBI-jal!”, „komolyan?!” – írják egymás után a kommentelők, némelyikük pedig a kép törlését követeli. 

  Mi ez az ügy?

  A pedofil szexhálozatot üzemeltető Jeffrey Epstein egyik áldozata, a 35 éves Virginia Roberts-Giuffre szerint Epstein New Yorkban, Londonban és az Amerikai Virgin-szigeteken 2001-ben és 2002-ben több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel, amikor a nő még csak 17 éves volt, és a floridai törvények szerint kiskorúnak számított. András meglehetősen bugyuta érvekkel próbálta meg elhárítani a vádat, sőt azt állította, hogy nem is ismeri a nőt, azonban később egy közős fotó is előkerült róluk.

  A királyi családra mostanában rájár a rúd, András herceg pedofilbotránya után Meghan Markle és Harry herceg jelentette be, hogy eltávolodnának az udvartól, majd II. Erzsébet legidősebb unokája, Peter Phillips is bejelentette válását.

 • Orbán Viktor tavaly ősszel meghirdette a kipcsak nyitást, miután egyetlen nem türk nemzeti vezetőként részt vett októberben a Türk Tanács ülésén. De hogy mégis indokolja az ottlétét, kijelentette, hogy bizony sok magyarban kipcsak vér csordogál, úgyhogy mi meg a kazahok, kirgizek, törökök és türkmének szegről-végről mégiscsak rokonok vagyunk. Hogy ez mennyire igaz, arról itt olvashat bővebben, nagyon ajánlom, de most nem ez a lényeg. 

  Hanem az, hogy a magyar kormány nemcsak a levegőbe beszéli a kipcsakot, hanem tesz is azért, hogy szervesen visszaintegrálja a magyarságot a kipcsakságba, éppen ezért Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Lezsák Sándor társaságában megnyitotta a kirgizisztáni Biskekben a magyar nagykövetséget. Biskek így egy magyar nagykövettel gazdagodott, 

  Szijjártó meg egy kipcsak csákóval.

  Szijjártó kipcsak
  Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

  Minderről a miniszter a Facebook oldalára töltött föl csodás fotókat, ahol az is kiderül, hogy a magyar fél egy régimódi focilabdát vitt ajándékba, merthogy Puskás, gondolom én. 

  A miniszter amúgy az átadón arról beszélt az MTI beszámolója szerint, hogy nyugaton „sokan bírálták, kioktatták és lesajnálták” Magyarországot a keleti nyitás politikája miatt, mondván, hogy „kiírja magát a nyugati szövetségesi világból.” Mára viszont Szijjártó szerint világossá vált, hogy 

  ezek a kritikák kizárólag azért fogalmazódtak meg, mert nem akartak minket nyugati barátaink konkurenciaként látni a közép-ázsiai piacokon.

  Szijjártó Szooronbaj Dzsejenbekov kirgiz elnökkel is találkozott, aki cserébe áprilisban Budapestre jön majd. Remélem, Szijjártó a tiszteletére újra fölveszi majd a kipcsak sipkát!

 • Még szombaton robbantotta fel a Lloyd D. Nabors Demolitions vállalat egy másik építkezés érdekében a Dallas központjában lévő egykori Affiliated Computer Services 11 szintes épületét, csakhogy a robbantás nem sikerült túl jól: az épület közepe ugyanis ott maradt lecsupaszítva, írja az UPI.com.

  A pusztulásra ítélt maradványt azóta a Leaning Tower of Dallas (Dallas dőlő tornya) néven emlegetik a helyiek, akik még a héten járhatnak az épület csodájára. Ez, vagyis, hogy megmarad a robbantás után az épület közepe, egyáltalán nem szokatlan jelenség. 

 • Rettegett attól az 53 éves, Nagy-Britanniában élő Dagmar Turner, hogy agyműtéte során az orvosok megsértenek valami olyan idegi területet, amely a mozgásért felelős, félelmeit pedig megértette az operációját vezető orvosa, Keyoumars Ashkan, aki zongoristának is tanult. Ezért a professzor azt javasolta, hogy ébresszék fel az altatásból az Isle of Wight Symphonic Orchestra művészét, miután a sebészek megnyitották a koponyáját.

  Turnert a londoni King's College Kórházban műtötték jóindulatú gliómával, amit 2013-ban diagnosztizáltak nála, amikor előadás közben rosszul lett. Noha a daganat jóindulatú és lassan nőtt, mérete miatt mégis aggasztó volt a jelenléte, ezért döntöttek az eltávolítása mellett. Turner az operáció alatt végig játszott, a sebészeknek a hangok hosszúsága, mélysége, ereje vagy épp gyengesége mind-mind tájékozódási pontként szolgált ahhoz. hogy tudják: érintik-e éppen vagy sem azt a területet, ami a mozgásért felelős.

  A hegedű a szenvedélyem, 10 éves korom óta tudok játszani. A gondolat, hogy esetleg a jövőben képtelen leszek rá, nagyon megrémített

  – idézi a Stuff.co.nz Turnert. A műtét sikeres volt, a hegedűművész három nappal a műtét után elhagyhatta a kórházat, és heteken belül újra zenélhet.