Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • „Vajon egy tejreklám mutatja meg Harry és Meghan jövőjét?” – teszi fel a kérdést a BBC, miután a Daily Mail kiszúrta, hogy II. Erzsébet és Fülöp herceg 42 éves unokája, Anna hercegnő fia, Peter Phillips tejet népszerűsít egy kínai tévéreklámban. Phillips bankár és nincs nemesi címe, mivel a feltételezések szerint apja nem fogadta el a számára felajánlott nemei címet. 

  Phillips a Jersey tejmárkát népszerűsíti, amivel a Daily Mail becslése szerint több tízezer fontot is kereshet, bár erről, sőt, másról sem beszélt a lapnak. A BBC kereste a Buckingham-palotát, onnan azt a választ kapták, nem beszéltek sem Phillipsszel, sem az ő képviselőjével a reklámról, arra pedig nem reagáltak, milyen megállapodás vonatkozik a reklámokra a királyi család kötelékébe tartozó személyek esetén.

  tej

  Mint ismert, Harry herceg és felesége, Meghan Markle a közelmúltban jelezték, több időt szeretnének Kanadában tölteni, pénzügyileg pedig függetlenné válnának. Az udvar úgy döntött, hogy Harry herceg és felesége kilépnek a királyi család szoros kötelékéből. A monarchia hivatalos programjaiban a továbbiakban nem vesznek részt, közpénzellátmányban ezentúl nem részesülnek és Harry nagymamáját, II. Erzsébet királynőt sem képviselhetik hivatalos fórumokon, valamint titulusukat sem használhatják majd.

 • Schobert Norbi az elmúlt napokban úgy tematizálta a közbeszédet néhány tőle nem is annyira szokatlan otromba mondattal, mint ahogy azt a Fidesz is csak a legjobb pillanataiban tudja összehozni.

  Kapcsolódó

  A liberális nevelés okozta szexmaffia és a hererákot okozó mobiltelefon - Schobert Norbert legjobb kijelentései

  Norbi az elmúlt években már jó párszor megfejtette a világot, legyen szó gyereknevelésről vagy épp a mobiltelefonokról.

  Hogy mi a probléma Magyarország első számú fogyiemberének azon gondolatával, hogy az elhízó nőktől elválnak a férjeik, mert egy idő után nem kívánják őket, azt pszichológiai és szociológiai szempontból is körbejártuk.

  Schobert kijelentései nem megosztóak, hanem leginkább egyöntetű gyűlöletet váltottak ki a reakciók alapján, a kérdésben megszólalt már Magyarországon gyakorlatilag mindenki, de még konkrétan az Állatkert is, ami azért a hajóvontáknak igen szokatlan találkozása, hogy Schobert Norbi és a Fővárosi Állat- és Növénykert az élet bármely területén egymásnak feszül.

  Kapcsolódó

  Mindenki úgy érzi, hogy meg kell szólalnia Schobert Norbi-ügyben

  Nagyon sok reakció érkezett a zseniális videóra, köztük sok ismert ember is megmondta a magáét.

  Vannak viszont olyan megszólalók, akiknek a reakciói miatt leginkább csak a fejünket vakarjuk.

  Jó ötlet például a világot cukros lébe, máshol meg vízhiányba taszító Coca Colától, hogy az elhízás elleni kirohanás hullámait meglovagolva reklámozza kicsit magát?

  Vagy szintén az elhízásiparban dolgozó Túró Rudinak?

  De azt sem mondhatjuk, akármennyire kézműves, hogy egy bármilyen burger lenne a kiegyensúlyozott táplálkozás alapja.

  Meg oké, hogy a Dove évek óta hirdeti, hogy mindenki úgy szép, ahogy van, de tényleg Schobert Norbi hatására kellett újra eszébe jutnia a saját üzenetének? Ráadásul idén ez volt a cég legelső megnyilvánulása Facebookon.

  Megannyi kérdés, de már csak egy igazán fontos van. Melyik cég nyeri az álszentségi versenyt?

  Kinek a reakciója a legkevésbé hiteles?

  • 1003
   Az enyém, mert titkon egyetértek Norbival
  • 999
   Coca Cola
  • 648
   Nem tudom
  • 493
   Zing Burger
  • 210
   Dove
  • 152
   Túró Rudi
 • Habár egy pipere holmikkal telepakolt táska nekünk természetes, sokaknak nem az. A női szegénység, a menstruációs szegénység egy nagyon is létező probléma, utóbbi szinte még mindig tabutémának számít, leszámítva a tamponreklámokat és a gimis lányok kifogásait tesiórán.

  A #nemluxustáska kampány azoknak a rászoruló nőknek segít, akik nem tudják maguknak megengedni az alapvető tisztálkodási eszközöket, akiknek a körülményei sem adottak ahhoz, hogy megőrizhessék a méltóságukat és a nőiségüket.

  Az akció keretében második alkalommal gyűjtik a piperés táskákat a rászorulóknak. A szívmelengető kampány mögött a Kívül-belül boldogság blog és Huszka Ági stylist áll, ők a Máltai Szeretetszolgálat segítségével juttatják el a csomagokat azoknak a nőknek és lányoknak, akiknek szükségük van rájuk.

  Az Indexben már tavaly is többen csomagoltunk nemluxustáskákat, idén viszont összefogtunk, hogy még több táska gyűlhessen össze az Indexnek köszönhetően.

  Itt vannak a mi táskáink a tegnapi állapot szerint, pontosabban csak egy részük, mert nem tudtunk mindenkit a kamera elé csalni:

  Január 31-ig még ti is rakhattok össze ilyen táskát, a #nemluxustáska oldalán minden szükséges infó ott van, de a lényeget azért mutatjuk:

  Mit kérünk tőled?

  • Nézz körül a gardróbszekrényedben.
  • Válassz ki egy viszonylag jó állapotban levő táskát, amire már nincs szükséged, nem hordod.
  • Tegyél bele minden számodra nem luxus mindennapi higiéniás terméket, aminek te is örülnél.

  Minden táska számít. Még akkor is, ha úgy érzed keveset tudsz csak adni.

  Add oda valakinek, akinek szüksége van rá vagy postázd el.

  Gyűjtési időszak: 2020. jan. 02. - 2020. január 31.

  Személyes leadás

  • BUDAPEST: Kívül Belül Boldogság Bemutatóterem: 1068. Bp. Szófia u. 18.
  • Postázás címe: Kívül Belül Boldogság Bemutatóterem: 1068. Bp. Szófia u. 18.
  • Vidéki hivatalos átvevőpontok: nemluxustaska.hu

  Átadási időszak: 2020. tavasz

  ezgif.com-video-to-gif.gif
 • Mind a nőkre, mind a férfiakra ártalmas, mert tárgyiasítja a nőket, és megágyaz annak a tévképzetnek, hogy nem remélhetünk jobbat a fiúktól – ezt állítja az ausztrál KFC legújabb, a Zinger Popcornt népszerűsítő reklámjáról a Collective Shout nevű szervezet, ami a szexista jelzővel illeti a reklámot.

  De miről is van szó?

  A reklámban egy fesztiválszettbe öltözött lány igazgatja a melltartóját egy autó oldalsó üvegénél, amikor az ablak leereszkedik, és megjelenik mögötte két csodálkozó gyerek, egyikük vágyakozó tekintettel, és egy anyuka, rosszalló arckifejezéssel. A nő erre zavarba jön, majd megszólal, hogy „Valaki KFC-t említett?", és elszalad. Ezután egy fesztiváljelent jön, ahol mindenki KFC-termékeket eszik. A cég elnézést kért azért, ha bárkit is megbántottak a reklámmal, céljuk, mint azt a Sky News cikke írja, nem az volt, hogy a nőket vagy a férfiakat sztereotipizálják vagy negatív fényben tüntessék fel. A reklám mindenesetre továbbra is elérhető a YouTube-on, most már több mint 750 ezren nézték meg.