Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy 36 régi Corvette-ből álló, elfeledett autógyűjteményt találtak Manhattenben. Az autók 25 éven át álltak különböző garázsokban, miután eredeti tulajdonosuk kölcsönadta őket egy művésznek, aki aztán otthagyta őket. 

  A tulaj Dennis Amodeo, egy Long Island-i férfi volt, ő már teljes kollekcióként szerezte meg a flottát 1989-ben egy sorsoláson a VH1 jóvoltából. Az Chevrolet Corvette-ek gyűjteménye akkoriban 610 ezer dollárt ért, 1953-tól 1989-ig minden évjáratból tartalmazott egy autót (kivéve 1983-ból, amikor a gyártó nem jött ki Corvette-tel, és van köztük néhány replika is). Amodeo '89-ben rögtön odaadta a kollekciót egy Peter Max nevű művésznek, akinek kiállítási tervei voltak velük, amikből azonban nem lett semmi. A dolog vége az lett, hogy a kocsik különféle manhattani garázsokban álltak elfeledve negyedszázadon keresztül, míg két család (a Peter Maxot ismerő Hellerék és Spindlerék) felfedezte és megszerezte őket 2014-ben.

  Az autókat restaurálták, most egyfajta tombolán sorsolják ki őket, a befolyt összeget pedig Nemzeti Gárda Oktatási Alapjának adományozzák. A sorsolásra bárki vehet jegyet 3 dollárért (több jegy megvásárlására kedvezmény jár), ezúttal nem egyben, hanem külön-külön húzzák ki a kocsik új gazdáit. Az autók történetéből egy 6 epizódos sorozat is készült a History Channelre. 

  (Business Insider)

 • Az USA Kalifornia állama a fejlett világ legsúlyosabb egyenlőtlenségekkel terhelt részei között van, a nagyvárosokban közvetlenül egymás mellett találkozhatunk a legextrémebb gazdagság és a legreménytelenebb nyomor jeleivel. Ennek megfelelően a hajléktalanság is nagyon súlyos probléma, aminek kezelésére most új megoldással kísérleteznek: a katasztrófahelyzetek kezelésére hivatott szövetségi ügynökség (FEMA) leselejtezett lakókocsijaiban szállásolják ez az otthontalan embereket. 

  Ezek a lakókocsik eredetileg arra készültek, hogy hurrikánok, földrengések, stb. esetén menedéket nyújtsanak a bajba jutottaknak, de Gavin Newsom, az állam kormányzója a múlt héten úgy rendelkezett, hogy a régebbi példányok közül első körben 100-at csoportosítsanak át a hajléktalan-probléma kezelésére. Ez mondjuk a krízis méretét tekintve elenyésző szám, jelenleg kb. 151 ezer hajléktalan él Kaliforniában, és számuk a múlt év folyamán 16 százalékkal ugrott meg. Newsom ezért a legutóbbi költségvetési előterjesztésében 1 milliárd dollár elkülönítését javasolta a hajléktalanválság enyhítésére. 

  Az első lépésként értelmezhető lakókocsiprogram Oaklandben indul, ahol talán a legsúlyosabb a helyzet, az elmúlt 2 évben 47 százalékkal nőtt a hajléktalanok száma. Alameda, Oakland megyéje 38 millió dolláros állami támogatást is kap a lakásszegénységi helyzet normalizálására. 

  (VICE)

 • A héten debütált Beyoncé Ivy Park nevű márkájának legújabb ruhakollekciója, amit az Adidasszal koprodukcióban dobott a piacra. Az angol interneten azonban nem pont úgy kezdett el terjedni a híre, ahogy azt valószínűleg eredetileg tervezték, kiderült ugyanis, hogy a kollekció a színei miatt nagyon hasonlít az egyik brit szupermarketlánc egyenruhájára. 

  200117161849-02-beyonce-ivypark-x-adidas-super-tease
  Fotó: Ivy Park / Adidas

  Ráadásul nem csak random Twitterezők kezdték el ezzel piszkálni Beyoncét, hanem a Sainsbury's áruház (illetve annak online marketingese) maga is beszállt, és elkezdett viccet csinálni a dologból ilyen posztokkal:

  Amire aztán már többen beszálltak, és meg is született gyorsan a Beyoncé mint Sainsbury's-árufeltöltő megoldás:

  A bolti egyenruhához való hasonlóság egyébként nem akadályozta az Ivy League X Adidas kollekció sikerét, pár nap alatt elkapkodták az összes darabot az online elérhető készletből. 

 • Screenshot 2020-01-19 at 11.46.39.png
  Fotó: youtube.com

  Gondolom sokakban felmerült már, hogy milyen jó lenne lerajzolni Baby Yodát, de nem igazán tudták, hogyan kezdjenek hozzá. Jó hír a rajzszakkörből kimaradóknak, hogy felkerült egy videó az internetre, ami az első mozdulatoktól az utolsó satírozásig végigvezet a műveleten, hogy végül bárki megkaphassa otthon a kézműves mesefigurát.