Álmos
1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Országos Mentőszolgálat Facebookján osztotta meg csütörtökön mentősei... mondjuk úgy, kalandját. A mentősöket délelőtt egy angyalföldi tízemeletes házba riasztották, mert egy idős asszony lett rosszul a nyolcadikon. A zsúfolt utcában csak úgy sikerült megállni a mentőautóval, hogy egy parkoló autó esetleges kiállását akadályozták. A mentők felsiettek a 80 év körüli asszonyhoz, akinek az állapota gyorsan javult az ellátás alatt, de megfigyelésre szorult. A mentők így bezárták a lakást és kórházba indultak a hordszékbe ültetett asszonnyal. Percekig várták a liftet, melyben egy nő állt, aki halálra rémült az oxigénmaszkot viselő beteg látványára,

  mert mint aki fertőzéstől tart, azonnal eltakarta sapkájával a száját és az orrát, és kétségbeesetten nyomkodta az ajtózáró gombot.

  Az egyik mentős felajánlotta, hogy cseréljenek helyet, de az ajtó bezáródott, és csak annyi hallatszott a távolodó liftből: “VISSZAKÜLDÖM MAJD!” A mentőknek így újabb percekbe telt, míg visszajutottak a kocsihoz. Ekkor újból előkerült a liftes nő, aki arcát továbbra is sapkájával védve azon kezdett el méltatlankodni, hogy 7 perce nem tud kiállni a mögé parkoló mentőtől. A beszámoló szerint az oxigénmaszkos beteg eddig bírta, és hangosan nevetni kezdett a paranoiás nőn. Az idős asszony egyébként stabil állapotban került kórházba.

 • Érthetetlen, miért nem gondolt még erre senki, de az emberi fejlődésért és kultúráért felelős indonéz miniszter, Muhadjir Effendy végre előállt a fantasztikus ötlettel szerdán egy jakartai találkozón, ahol arról beszélt, hogy 

  törvénybe kéne foglalni, hogy a szegények csak gazdagokkal házasodjanak, mert így csökkenne a szegénység mértéke.

  Effendy szerint az országban hatalmas probléma a szegénység, a háztartások közel 17 százaléka számít szegénynek, vagy ahhoz közel állónak, ha pedig a szegények egymással házasodnak, ez a szám csak növekedni fog. Ráadásul így a betegek száma is nőni fog, úgyhogy mindenképpen tenni kell valamit az ügyben.

  Ez a valami szerinte egy fatwa (az Iszlám jogon alapuló törvény) kihirdetése lenne, ami kötelezővé tenné a gazdagoknak, hogy a szegények köréből válasszanak házastársat, és fordítva. Előbbi még viszonylag elképzelhetőnek is tűnik, bár az is mesébe illő motívum, azt viszont tényleg nem pontosan értem, hogy a mélyszegénységben élő embereknek hol lenne lehetősége egyáltalán találkozni az elittel.

  A miniszter amúgy emellett egy házasság előtti program meghirdetését is szorgalmazza, melynek keretében a házasságot kötni kívánó, ám gazdaságilag instabil párok garantáltan munkát kapnának. Ez elvileg több országban működik már, szóval annyira nem is hülyeség, de nyilvánvalóan a nyomába sem érhet a CSOK-nak és a babaváró hitelnek.

  (via)

 • Veronica Backenstoe 10 éves volt, amikor belépett a cserkészszövetségbe, és azóta sem lépett ki belőle. 98 éves kora ellenére a mai napig tagja egy cserkészcsapatnak, és a híres cserkészsütiket is segít árusítani, ha úgy hozza az alkalom, írja róla a CNN.

  Az életereje, az energiája, az akarata, az állandó mozgolódása

  – méltatta az asszony képességeit aktuális cserkészcsapatának jóval fiatalabb vezetője, Barbara Allen Perelli az WFMZ-nek. 

  vb
  Fotó: wfmz.com

  Backenstoe és a 1814-es cserkészcsapat a közelmúltban az asszonynak otthont adó Phoebe Berks nyugdíjas közösségben árult cserkészsütiket, február 25-én pedig hasonló okból találkoznak majd.

  Veronica Backenstoe számára a cserkészlányság nem holmi hobbi csupán, hanem egy életstílus, mondta a WFMZ-nek, hozzátéve, a cserkészlányság megtanítja az embert arra, hogyan is éljen. Amikor a férjét behívták harcolni a második világháború idején, Backenstoe a dögcédulája mellé akasztotta a cserkészszövetségtől kapott gyűrűjét, amit fiatal lánykora óta viselt. „Azt mondta neki, hogy 'ha ezt nem veszed le, biztonságban haza fogsz jönni'. És így is lett” – mesélte a CNN-nek Donna Schudel, a nyugdíjas közösségeket kezelő Phoebe Ministry szóvivője. Az idős asszony korábban zenélni is tanult, így tud játszani klarinéton, zongorán, orgonán és trombitán is, személyisége miatt pedig mindenki hamar megszereti. 

 • A 38 éves indianai Donald Murray életről alkotott elképzelései látszólag elég furcsák, legalábbis abból kiindulva, hogy van egy gigantikus tetoválás a homlokán, de hát istenem, Post Malone-nak is van, aztán mégis híres zenész. Fontos különbség ugyanakkor, hogy

  • Post Malone homlokára nem az van tetoválva, hogy CRIME PAYS, ami magyarra fordítva kb. azt jelenti, hogy a bűnözés kifizetődő,
  • meg, hogy Post Malone Donald Murray-vel ellentétben nem került többedik alkalommal börtönbe ezzel a felirattal a fején.

  A férfit még hétfőn kapták el a rendőrök rövid kergetőzés után, és rögtön meg is vádolták egy csomó dologgal a rendőri intézkedésnek való ellenállástól kezdve a felelőtlen vezetésen és a kocsilopáson át a metamfetamin birtoklásáig. Ez utóbbi fényében érthető, hogy Murray menekülni akart, de a drog lehet a magyarázata annak is, hogy a férfi a fejére tetováltatta azt, hogy a bűnözés kifizetődő.

  CrimePays hpMain 16x9 992
  Fotó: Vigo County Sheriff's Office

  Murray amúgy utoljára pár hónapja is összetűzésbe került a rendőrökkel, akik akkor azért kezdték el üldözni, mert lekapcsolt lámpákkal vezetett. A férfi akkor is menekülőre fogta a dolgot, majd miután nekiment egy fának, gyalog próbált menekülni. Mikor a rendőrök elfogták, állította, hogy nem tudja, mi a neve.

  (via)