Fábián, Sebestyén
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A bizarr történet középpontjában Habibur Rahman áll, aki 30 éves korában, 1972-ben tűnt el nyomtalanul, miután üzleti útra ment a bangladesi Chittagong kikötővárosába. A felkutatására tett kísérletek nem voltak eredményesek, az időközben nagyrészt külföldre költözött családja pedig teljesen letett arról, hogy megtalálják.

  Aztán teljesen véletlenül megtalálták.

  Rahmanra az egyik unokájának felesége bukkant rá egy januárban a Facebookra feltöltött videóban, melyben egy szakállas férfi kért segítséget egy kórházi ágyból. Mint kiderült, a férfi egy bangladesi negyed szúfi szentélyeiben tengette az életét, egészen addig, amíg törött kézzel kórházba nem került.

  Mivel nem tudta kifizetni az ezzel járó költségeket, az internethez fordult segítségért – nem is eredménytelenül, mert rengetegen megosztották a videóját –, arra azonban valószínűleg ő sem számított, hogy a családja is felbukkan majd a kórházban. A férfi emlékezett egykori felesége nevére, és több más rokonát is meg tudta nevezni, és bár a fiatalabb családtagjait nem ismerte fel, az idősebbeket meglátva rögtön könnyekben tört ki.

  Azt nem tudni, hogy a férfi miért tűnt el '72-ben, az azonban biztos, hogy innentől már a családjával marad. Nem is csak azért, mert 78 éves, hanem azért is, mert a Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban élő rokonai is hazautaztak, hogy láthassák.

  (via)

 • Furcsán sült el a Fox amerikai tévécsatorna vasárnapi promóciója, amiben a legújabb katasztrófasorozatukat, a 9-1-1: Lone Start akarták népszerűsíteni azzal, hogy az NFL-közvetítés közben megmutatják a "véletlenül" a lelátón kiszúrt főszereplőt, Rob Lowe-t.

  Lowe mutogatása nyilvánvalóan PR-mutatvány volt, de nem ez volt a ciki, hanem hogy Lowe egy NFL-logós sapkában feszített a lelátón, talán azért, nehogy a San Franciscó-i, vagy esetleg a wisconsini közönséget elidegenítse a mérkőzés után induló sorozattól már a premier előtt.

  EOr2-96UcAEdT7y?format=jpg&name=small

  Twitteren persze senkit nem érdekelt a dolog, és mindenki azon röhögött, hogy normál esetben senki sem vesz fel NFL-logós sapkát, amit talán csak az NFL-vezér Roger Goodell, illetve a játékvezetők hordanak Lowe mellett.

  Lowe az eset után annyival kommentálta a dolgot, hogy nem hitte, hogy a sapkája lesz az amúgy elég hamar eldőlő a főcsoportdöntő legizgalmasabb része.

 • Állandóan riadtnak tűnő tekintete miatt sokáig várt gazdira egy husky kutya New Jerseyben, a hétvégén viszont végre otthonra lelt egy internetes hirdetésnek köszönhetően – számol be az MTI az örömhírről.

  A négyéves szuka kutya, Jubilee szemhéjainak deformitása miatt tűnt mindig megriadtnak. Miután a tenyésztő nem tudta eladni az állatot, 2018-ban beadta egy állatmenhelyre New Jersey államban, ahol azóta próbáltak neki végleges otthont keresni.

  82667599 10157347101492562 4696036826773716992 o? nc cat=1& nc o
  Fotó: Facebook / Husky House

  Végül az állatmenhelynek egy, a Facebookon közölt és több ezerszer megosztott hirdetése hozta meg a sikert. Az állatmenhely hangsúlyozta, hogy Jubilee teljesen egészséges és eleven kutya, a hirdetésre pedig legalább 150 leendő örökbefogadó jelentkezett. Jubilee végül olyan családhoz került, amely korábban is fogadott már örökbe menhelyről kutyát.

 • A kanadai Új-Fundland  szigetén nem aprózzák el, ha hóesésről van szó. A százezres St. John's városában – amely a sziget központi települése ugyan, de talán úgy ismertebb, hogy alig hatvan kilométerre van Dildótól – nem egyszerűen sűrűn esett a hó a napokban – sőt, az elmúlt hetekben –, hanem mindent betemetett, amit ért.

  ezgif.com-optimize.gif
  Fotó: YouTube / Bassem Elshahat

  Hogy mennyire, azt ennek a hóátfúvási szempontból szerencsétlen fekvésű háznak a kameráján keresztül megnézheti: