Rafael
19 °C
33 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Közel egy kilogramm popcornt lehet venni a dél-koreai CGV mozicsoport üzleteiben, amiért mindössze 2500 forintnak megfelelő wont kérnek el az ázsiai országban – olvasható a theHive.Asia oldalán. 

  A multiplex konkrétan egy cementes zsáknyi kukoricával igyekszik a nézőket a vásznai elé visszacsábítani. A magyarkonyhaonline.hu kiszámolta, hogy egy ilyen zsák 25 kilogrammos, amibe megközelítőleg 65-70 dkg popcorn fér, ami csaknem egy kilogramm. Egy ilyen adag simán elég lehet a Titanichoz, talán egy Gyűrűk Ura trilógiához és bátrabbaknak a Sátántangóhoz is, de ahhoz egy kétliteres üdítőt is javaslunk. A cég nem bízza a véletlenre a kukorica akcióját, mert elvitelre is kínálja a kedvelt csemegét, aminek a lehetőségével sokan élnek is. 

 • Arról, hogy milyen az, amikor egy üzenet végül egy másik, téves személynél köt ki, korábban is írtunk már.

  Kimberley azonban sokkal kellemetlenebb helyzetbe került, ő ugyanis a barátjának szánt, intim képeit véletlenül a nagymamájának küldte el. Meglepő módon a nagyi egészen lazán vette a dolgot, és ezt válaszolta az unokájának:

  Kimberly, mi ez? Remélem, ezt nem egy férfinak küldted, különben kitagadlak. Emellett új fehérneműre van szükséged – elvihetlek vásárolni a héten?

  Az emberek pedig imádják TikTokon Gail nagyit a lazaságáért.

  @excusemygrandma

  And btw get a push up bra while you’re at it ##dating #sexting ##grandma ##excusemygrandma

  ♬ cute sound - brett

  (via: Indy100)

 • A kakaóbabra legtöbben apró, barna színű bogyóként gondolunk, pedig természetes formájában közel sem olyan bizalomgerjesztő. Egy youtuber megmutatta, hogyan lehet házilag csokit készíteni. Mindenekelőtt ismertette, hogy az internetről rendelte meg a kakaófa termését, amely már önmagában is érdekes, hiszen jóval nagyobb, mint amire az ember számítana. A felvágás után láthatjuk, hogy a benne lévő babok fehérek és nyálkásak.

  Küllemre olyanok, mint egy csokor áztatott fokhagyma.

  Az említett gyümölcsöket először erjeszteni kell, méghozzá sokáig. Négy napig üvegbe zárva, utána három-négy újabb napig csak egy konyharuhával lefedve. Miután vöröses lett a színe, jöhet a 24 órás szárítás, majd a darabonként hámozás és a porítás. Utóbbit a videós egy mozsárral kezdi, majd a cukrot már turmixgéppel igyekszik hozzáadni, de mivel a por csak feltapad a masina oldalára, visszatér a kézi megoldáshoz.

  Innentől válik igazán érdekessé a dolog, jöhet ugyanis a temperálás, ami egy bonyolult konyhai eljárás a csokikészítés során, itt aztán nem lehet találomra kapkodni. Hőmérő és egy nagy adag türelem is kell a sikerhez. Miután az állag tökéletes, valamiért belepottyant egy már meglévő tábla csokoládéból is egy kockát, csak az ízéért. Ezután formába tölti, majd jöhet a szilárdulás. A konklúzió: fantasztikus íz.

  Hogy a pluszkocka miért kellett a házi készítésű édességbe, azt nem tudjuk, ahogy azt sem, hogy a csoki feltalálója hogyan jött rá, hogy ezzel a bonyolult eljárással a világ legkelendőbb édességét hozza majd létre.

 • A Burning Man nem is egy sima fesztivál, hanem egy ideiglenesen működő kis közösség, ahol mindenki szabadon bulizhat. De ennél persze sokkal több, mondhatni, egy életérzés az egész, amit csak ott és akkor lehet megtapasztalni.

  Még Vajna Tímea is volt a fesztiválon. 2020-ban és 2021-ben viszont elmaradt a rendezvény. Így aki ehhez hasonló kulturális és művészeti szórakozási lehetőséget szeretne magának, az mondjuk elmehet Ukrajnába, ahol egy elég hasonló hangulatú buli lesz. Ez a Wave, ami még annyiban több, hogy itt kite-szörfölni is lehet.

  198873720 155585666614988 8710065096811251962 n
  Fotó: @wave.spot / instagram

  A következő ilyen buli július 16-án lesz.