Mátyás
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ez itt a kaposvári Szabadságfa:

  68470582 104075927626350 476011676387246080 o
  Fotó: Kaposvári Szabadságfa / Facebook

  A kaposvári Berzsenyi Dániel Tagiskola udvarán álló tölgyfa elég impozáns látványt nyújt, 18 méter magas, a törzsének a kerülete 388 centiméter, és legalább 90 éves. Azt is lehet tudni, hogy 1929. április 18-án érkezett facsemeteként az iskola udvarára Írott-Kőről.

  Idén ez a gyönyörű fa képviseli Magyarországot az Év Európai Fája versenyben, 

  amire a Berzsenyi suli diákjai hívták fel a figyelmünket.

  Ha tetszik önnek kaposvári Szabadságfa, és szeretné, hogy a berzsenyis diákok szeretett fája nyerjen, itt tud szavazni február 29-ig! Az eredményre máricus 17-ig várni kell még, de mi addig is szurkolunk!

 • Pár nappal ezelőtt töltött fel videót Quaden édesanyja fia megpróbáltatásairól. Ezzel gyakorlatilag az egész világon részvétcunamit indított el, amihez kapcsolódóan rengeteg adományt gyűjtöttek össze neki azért, hogy elmehessen Disneylandbe.  Akkor meghívót is kapott egy rögbimérkőzésére, ezen az eseményen vonult be az egyik csappattal mosolyogva Quaden:

  Édesanyja egy pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, hogy

  Quaden életének a legrosszabb napjából a legjobb napja lett

  Quaden nem először szerepelt a hírekben, egy 5 évvel ezelőtti televíziós műsorban anyja, Yarraka Bayles arról mesélt, hogy eltávolították a manduláját és az orrpolipját fiának, hogy könnyebben tudjon aludni. 

  Az Insider megtalálta a Living Black című, őslakosokkal foglalkozó műsort, ahol Yarraka azt nyilatkozta

  évekbe telt elfogadnia fiának diagnózisát, de végül úgy döntött dokumentálnia kell és beszélnie erről. 

  A műsor epizódja egészen addig követi Quaden életet, amíg be nem viszik műtőbe, ahol az agyára és gerincvelőjére gyakorolt nyomás csökkentése miatt műtik meg, ezzel megakadályozván az idegrendszeri károsodását. Bár a műtét sikeres volt, egy műhiba ahhoz vezethetett volna, hogy nem tudja használja a karját és a lábát.

  via BBC, Insider

 • Az ohioi Columbus Állatkertben a világon először születtek mesterséges megtermékenyítéssel fogant gepárdkölykök, ami nemcsak azért érdekes, mert a róluk készült képek borzasztó cukik, hanem azért is, mert a kísérlet sikere hatalmas lépést jelent a világ gepárdpopulációjának fenntartásában.

  Egy hím és egy nőstény kölyökgepárd született
  Egy hím és egy nőstény kölyökgepárd született
  Fotó: Grahm S. Jones, Columbus Zoo and Aquarium

  A kölykök "dajkaanyja" a hároméves Izzy, a biológiai anyjuk pedig a hatéves Kibibi, aki már túl idős ahhoz, hogy a saját utódait a világra hozza.

  A bébik dajkaanyja, Izzy és a mini gepárdok
  A bébik dajkaanyja, Izzy és a mini gepárdok
  Fotó: Grahm S. Jones, Columbus Zoo and Aquarium
 • krisiun
  Fotó: Krisiun / Facebook

  Jair Bolsonaro, a homofób, nőgyűlölő, erdőirtó elnök talán mára elérte, hogy az európai embereknek ne a szappanopera legyen az első, ami eszükbe jut Brazíliáról. (Vagy a foci, persze.) Emellett persze a Sepultura, a világ egyik legnagyobb hatású metálzenekara is dolgozik azon pár évtizede, hogy ez ne így legyen, és aki számára a Sepultura jobb hívószó mind az elnöknél, mind a szappanoperáknál, mind pedig Ronaldónál, azok számára lehet igazán releváns információ, hogy épp egy hónap múlva, március 24-én Budapesten koncertezik a második legismertebb, és alighanem legkönyörtelenebb brazilmetálegyüttes, a Krisiun, a három Kolesne tesó idén már harminc éves extrém/grind/death metál zenekara.

  És amíg - ahogy az a lenti klipen is látszik - máshol tízezrek előtt játszanak, megjegyzem, teljesen megérdemelten, addig nálunk a Dürer Kertnek is csak a kistermében kaptak helyet. Persze ha a tízezres számot nem is, de azt még elérheti a következő hónapban majd hisztérikusan megnövekvő kereslet a jegyekre, hogy átkerüljön a nagyterembe, onnan meg legközelebb már egyenes út vezet a Puskás Stadionba. Hallgassák meg az alábbi nótát, tegyék a szívüket a kezükre, és mondják, hogy nem lenne indokolt!