Julianna, Lilla
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A következő hónapban tölti be a japán Chitetsu Watanabe a 113 évet. Viszont még előtte megkapta a Guinness World Recordstól a neki járó ajándékot, amiben igazolják, hogy ő a világ legidősebb élő férfija. 

  Watanabe 1907. március 5-én született, nyolc gyermek közül ő volt a legidősebb.

  Szerdán kapta meg az igazolást, a japán niigatai idősek otthonában, amikor épp 112 éves és 344 napos volt. 

  Tavaly árulta el a hosszú élet titkát is, miszerint:

  ne legyél dühös, és mosoly legyen az arcodon.

  Imádja az édességet, mint például a barna cukrot, de mostanság többnyire pudingot és más krémes nyalánkságokat eszik, mivel elvesztette a fogait. 

  Mielőtt nyugdíjba vonult kormányzati mezőgazdasági irodában foglalkoztatták, előtte pedig hosszú éveken át egy cukorgyárban dolgozott. 104 éves koráig aktívan kertészkedett is, zöldséget és gyümölcsöt termesztett. 

  A világ legidősebb embere egy nő. A szintén japán Kane Tanaka is idén döntötte meg korábbi csúcsát. Ő most lett 117 éves lett.

  via CNN

 • Kaptunk egy képet Szegedről. Nem a legjobb minőségű, de a fő arcvonások összetéveszthetetlenek: Csányi Sándor OTP-vezér és Lázár János fideszes politikus ülnek egymás mellett és vidáman csevegnek az Újszegedi Sportcsarnokban, ahol együtt nézik a Pick Szeged-PSG kézimeccset.  

  A kép már csak azért is érdekes, mert a két nagy ember viszonyát korábban finoman szólva is inkább az ellentmondásos, mint a baráti jelzővel lehetett illetni. 2013-ban Lázár János az ország első számú uzsorásának nevezte az OTP vezérét, amire Csányi csak annyit mondott: Lázár Jánosról úgy hallja, tehetséges fiatalember, nézzük meg például, hogy a trafikügyet is milyen ügyesen elintézte. Lázár erre azzal válaszolt, hogy ha az OTP elnöke a tehetségén tréfálkozik, azt tudomásul veszi "bárhogy is páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival".

  Persze ez régen volt. Csányi Sándor azóta is az ország és a régió legnagyobb bankjának elnöke, Lázár János pedig éppen parkolópályán van. Azt már tudtuk, hogy mindketten szeretnek vadászni, ezek szerint a kézilabda is közös szenvedélyük, a barátsághoz pedig nem árt, ha közös az emberek érdeklődési köre. 

  Frissítés: Az MTI is kiadott egy képet a  lelátóról. Íme! 

 • Orbán Viktor idei évértékelő beszédének apró érdekessége volt, hogy a miniszterelnök mindkét kezén lilásvörös foltok voltak, mintha véraláfutásos lenne. A dologgal kapcsolatban megkérdeztük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, aki lerántotta a leplet a dologról: "Tinta. A miniszterelnök még az előadás előtti percekben is javítgatott a beszédén a töltőtollával, ami sajnos kicsit kifolyt és elkenődött."

  Tehát nem az történt, hogy Orbán túl erősen csapott az asztalra, mikor Merkelnél járt, vagy stigmák jelentek meg rajta, hanem csak egy apró emberi baleset történt vele. Persze a tamáskodók ilyenkor sem nyugszanak, ujjukat tintába mártván kérdőjelezik meg a hivatalos narratívát, 

  ezért megpróbáltuk otthoni körülmények között reprodukálni a dolgot.

  A következő dolgok állapíthatóak meg biztosan:

  • Orbán nem ajándékboltban vásárolt olcsó tintát használ.
  • Feltehetően tapsolás közben kente össze a másik kezét.
  • A miniszterelnöknek izzadt a tenyere.
  • A miniszterelnök NEM írta fel a tenyerére, hogy "MIGRÁNSOK".

  De lássuk a részletesebb investigatioját a fentebb említett kérdésnek. Kezdetben megpróbáltam azt, hogy a papírra felírt szavakba mintegy véletlen belenyúlok, majd azt a kezemen elkenem.

  1. 

  Sajnos a Tolnai Ottó-kötetekből és tapeszalagból összeeszkábált házi kameraállvány és a hangos szuszogásom némileg ront a videóélményen, de íme az első kísérlet:

  Orbán Viktor tintás kezének nyomában

  Nem tudom, hogy milyen papírra nyomtatták ki Orbán-beszédét, elképzelhető, hogy a fényes nyomtatópapír nem itta olyan jól el a tintát, mint az én vastagabb, direkt kalligráfiához gyártott papírosom. Ugyan egy kevés dörzsölés után sikerült betintáznom a kezem, 

  de arra már nem volt elég, hogy a másikat is összekenjem vele.

  2.

  Aztán az jutott eszembe, hogy lehet puskázni akart az országnak első embere, ezért valamit gyorsan feljegyzett a tenyerére, hogy az emlékezetéből az később ki ne essen. (Gondoljuk csak Medgyessy Péter legendás kis cetlijeire!)

  Ezzel már több eredményt értem el, azonban ez nem hagyott szabálytalan foltot, hanem egész egyszerűen átnyomdázta a másik kezemre a szöveg tükörképét. Tehát ezt az eshetőséget, amennyire emberi értelmünk engedi, kizárhatjuk.

  3.

  Végezetül egész egyszerűen leöntöttem a tenyeremet tintával olyan módon, hogy a tintás tégelyt a kezemre szorítva ráfordítottam.

  Ezzel már szép eredményt értem el, az ötforintosnyi tintafolt a tapsolás hatására szétterült, és pont olyan alakba borította el a kezemet, mint magának Orbán Viktornak. A superior Paint skilljeimmel el is készítettem az összevetést: 

  31633289 dcbc5dc260e93187aa28f3edc92558dc x

  ügy lezárva.

 • Találja meg a telefon képernyőjén keresztül a holdat, és ha sikerült, meghallgathatja a Pearl Jam legújabb dalát, a Superblood Wolfmoont.

  Ezzel a kis marketing akcióval reklámozzák az új albumot, a Gigatont, ami hét év óta a zenekar első stúdióalbumba. 

  Ha kíváncsi a dalra, a következő lépéseket kell megtennie:

  1. vegye elő okostelefonját;
  2. nyissa meg ezt a weboldalt;
  3. a telefon kamerájával keresse meg a holdat;
  4. ha megtalálja, akkor elindul a zene.

  Tipp: az sem baj, ha napközben akarja meghallgatni, amikor is ugyebár nincs hold. Keressen a számítógépén egy fotót a holdról, és azzal könnyen helyettesítheti a valódit. Mint ahogy például itt is látja:

  A Gigaton március 27-én jelenik meg az Egyesült Államokban a Monkeywrench Records és a Republic Records gondozásában, a nemzetközi piacon pedig a Universal Music Group terjeszti majd.

  A Pearl Jam 2020-ban európai turnéra indul, és Magyarországon is koncerteznek július 15-én. (via)