Buda, Richárd
-3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A koronavírus-járvány Olaszország mellett a spanyolokat sújtja a leginkább Európában. Spanyolországban már több mint 110 ezer fertőzöttet és 10 ezer halálos áldozatot regisztráltak. A sok beteg ott is nagy terhet ró az egészségügyi ellátásra, ezért több szükségkórházat hoztak létre. Az egyiket az Ifema nevű kiállítóközpontban (ez olyasmi lehet, mint nálunk a Hungexpo) építették fel. 

  Spanyolországban ez a legnagyobb szükségkórház, már több mint ezer beteget kezeltek itt, 5500 ágy a teljes kapacitása, ebből 500 intenzív ágy. Nem a legjobbak a körülmények, túlhajszoltak az orvosok és ápolók, az El Paisnak például arról panaszkodtak, hogy nincs elég védőfelszerelés és nem lehet tartani az előírt távolságot sem. 

 • II. Margit dán királynő nemsokára, egészen pontosan április 16-án 80 éves lesz, és mivel az eddigi 79 születésnapján valószínűleg rengeteg virágot kapott az alattvalóitól, most is arra számít, hogy sokak kedveskednének neki ezzel a gesztussal.

  Az uralkodó ezért azt kérte alattvalóitól, hogy a születésnapjára szánt virágokat az időseknek küldjék el, akik nehéz időket élnek a koronavírus-járvány közepette.

  Ettől függetlenül nem kell senkinek aggódnia, hogy nem tudja majd felköszönteni Margit királynőt, a királyi palota ugyanis közölte:

  Akik jókívánságokat akarnak küldeni a királynőnek, azok megtehetik majd április 14-től egy ennek szentelt honlapon.

  Margit királynő egyébként már korábban lemondott a szülinapi bulizásról, márciusban bejelentette, hogy minden születésnapi ünnepséget lemondanak a koronavírus-járvány miatt.

 • Ha véletlenül tele lenne vécépapír-gurigákkal, és még kutyája is van, akkor akár olyan remekül is szórakozhat, mint az alant látható Leia kutya és gazdája. Persze nem árt, ha a kutyája szeret ugrani, és azt is össze tudja rakni, hogy mi a feladat.

  Szóval, építsen falat a gurigákból, a blöki pedig táltosként száll majd át fölöttük, vagy ha megunja a banánt, akkor alternatív megoldást keres, mint ahogy Leia is tette.

  Trükközés a házi kedvenccel
 • Olaszországban elég szigorúak a kijárási korlátozások, nem lehet például csak úgy felülni a bringára és tekerni egyet. Otranto környékén (ez az olasz csizma sarka) viszont egy férfi nem nagyon törődött ezzel.

  A tengerparton biciklizett, de szerencsétlenségére rendőrökbe ütközött. Próbálták megállítani, de a férfi menekülőre fogta és szépen belegyalogolt a tengerbe, ami azért elég hideg lehetett. Egy darabig a Gyere ki! Nem megyek! játékot játszották, de végül a bringás engedett, és a hírek szerint legalább 400 euróra megbüntették. Hiába érvelt azzal, hogy nem csinált semmit rosszat.

  bringas.PNG

  (via Cyclingweekly)