Alfréd
4 °C
14 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Most már hivatalos, egy rész erejéig újra összeáll a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb sorozatának a szereplőgárdája, és ennél jobb alkalom nincs arra, hogy nosztalgiázzon egy kicsit az ember. A Twitteren valaki például összegyűjtötte azokat a promóciós, illetve magazinfotókat, amiket még anno készítettek a szereplőkről.

  Koncepciókban nem volt hiány, és a nagy számok törvénye alapján néhány Photoshop-baki is becsúszott, például a kötélhúzós fotón, ahol a lányok magasabbak a fiúknál. Vagy lehet, hogy ennek valamilyen üzenete volt?

 • Az egyik legszórakoztatóbb deepfake tartalmakat gyártó Youtube-csatorna, a Ctrl Shift Face összefogott a digitális filmtrükkökkel foglalkozó Chris Ume-mal, és megalkották az alábbi gyöngyszemet, a Mátrix és a Hivatali patkányok című filmek hibridjét. Keanu Reeves arcát Ron Livingstonéra másolták át, Gary Cole pedig Hugo Weaving vonásait kapta meg. Hogy minél tökéletesebb legyen az összhatás, felkértek egy szinkronszínészt, Allen Jonest, hogy segítsen nekik. 

  Ide kattintva pedig azt is meg lehet nézni, hogyan készült el a fenti videó.

  matrix hivatali.gif
  Fotó: Ctrl Shift Face/Youtube
 • Túlélőcsomagokat osztogatnak a Mátészalkaleaks nevű civil csoport aktivistái a Mátészalka és Debrecen között közlekedő vonat utasainak. Az RTL Klub híradója szerint az alábbi nélkülözhetetlen dolgok kerülnek a csomagba:

  • keresztrejtvény,
  • toll,
  • ásványvíz,
  • gyümölcslé,
  • cukorka és
  • kislámpa.

  Olyan lassú ugyanis ezen a vonalon vonat, hogy egy korábbi akció keretében egy csigajelmezes férfi is simán lefutotta. 

  A 78 kilométeres utat menetrend szerint 1 óra 49 perc alatt teszi meg a vonat.

  Gyakran ráadásul még ennél is jóval hosszabb a menetidő a mozdonyhibák miatt. A Mátészalkaleaks azért szerveződött, hogy felújítsák a teljes vonalat. 

  A MÁV azt ígérte az RTL Klub megkeresésére, hogy lesznek majd felújítások ezen a vonalon, és két év múlva várhatóan rövidebb lesz a menetidő, stabilabb a menetrend és nő a szolgáltatás színvonala is. 

 • Egy egészen váratlan mellékhatása is lett annak, hogy első idegennyelvű filmként az Élősködők nyerte el idén a legjobb filmnek járó Oscart. Ugyanis a Reuters szerint a filmben felbukkanó spanyol csipsz, a Bonilla a La Vista, a filmmel együtt hihetetlen népszerűségre tett szert. A csipszet gyártó családi vállalkozás a film sikere óta alig győzi teljesíteni a megrendeléseket, új embereket is fel kellett venniük, mert úgy rendelik az emberek a nassolni valót, mintha nem lenne holnap.

  Forrás: https://www.bonillaalavista.com/
  Forrás: https://www.bonillaalavista.com/

  A családi vállalkozás 87 éves feje meghatódva mesél róla, hogy mennyire örül neki, hogy a csipszük ennyire híres lett. Nagyon hálás Bong Joon-honak, a film rendezőjének, amiért ehhez a lehetőséghez juttatta.