Álmos
1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Greta Thunberg mostanra kétségtelenül a világ legismertebb klímaaktivistája, hamarosan sorozat is készül róla, és elég nehéz lenne olyan embert találni, aki még egyáltalán nem hallott róla. Olyat ugyanakkor elég egyszerű találni, aki nem hallott a húgáról, Beata Ernmanról, pedig a jelek szerint előtte is nagy karrier állhat, csak nem aktivistaként, hanem énekesként.

  A Gretánál három évvel fiatalabb Beata korábban több videóban is megmutatta már magát a világnak, ősszel pedig anyja mellett fog majd szerepelni a Forever Piaf című musicalben, ahol a fiatal Edith Piafot fogja alakítani. A fiatal lány elmondta, azóta énekel és táncol, hogy az eszét tudja, az pedig, hogy Piaf dalait adhatja elő, egy igazi valóra vált álom.

  Beata zenéhez való vonzódása persze nem túl meglepő: anyja egy nemzetközileg is elismert mezzoszoprán, akit arról is lehet ismerni, hogy ő képviselte Svédországot a 2009-es Eurovíziós Dalfesztiválon. Itt érdemes megjegyezni, hogy bizonyos szempontból Gretának is van köze a zenéhez, az ENSZ tavaly szeptemberben tartott klímacsúcsán mondott beszédéből ugyanis előbb death metál szám lett, aztán meg ki is adták kislemezként.

  (via)

 • És van ez a Fiat 500-as. Nem a világ legkisebb kocsija, de ha egy skálán kellene keresnünk a Smartok és a Hummerek között, akkor nyilvánvaló, melyik végén nézelődnénk. Ehhez képest ez a kisautó is okozhat nagy nehézségeket, ha az ember parkolni akar, és nem rendelkezik az ennek biztonságos kivitelezéséhez szükséges technikai tudással. Ilyenkor biztosra megy, és, mint ezen a Rózsakert bevásárlóközpontban hétfő délután képen is látszik, inkább elfoglal két parkolóhelyet.

 • Úgy tűnik nem muszáj az embernek egy lóversenypályáig elfáradni, és jegyet venni ahhoz, hogy megnézhessen egy jó kis ügető-versenyt. Legalábbis erről tanúskodik egy írországi videó, amin egy dublini autópályán megrendezett ügetőversenyt mutat be nekünk. 

  A verseny helyszínéül választott autópálya egyébként csak tetézi az izgalmakat, ugyanis egy eléggé forgalmas útról beszélünk. Talán nem is baj, hogy versenyen résztvevő két ló még autós felvezetést is kapott, illetve egy népes szurkolóközönséget, akik az autókból félig kilógva nézték a verseny állását. A videón hallatszó kiabálásból annyi információt kapunk még, hogy az egyik ló a Starlight, azaz Csillagfény névre hallgat. A nyertesről egyelőre semmi hír. 

  paci
 • Az Országos Mentőszolgálat Facebookján osztotta meg csütörtökön mentősei... mondjuk úgy, kalandját. A mentősöket délelőtt egy angyalföldi tízemeletes házba riasztották, mert egy idős asszony lett rosszul a nyolcadikon. A zsúfolt utcában csak úgy sikerült megállni a mentőautóval, hogy egy parkoló autó esetleges kiállását akadályozták. A mentők felsiettek a 80 év körüli asszonyhoz, akinek az állapota gyorsan javult az ellátás alatt, de megfigyelésre szorult. A mentők így bezárták a lakást és kórházba indultak a hordszékbe ültetett asszonnyal. Percekig várták a liftet, melyben egy nő állt, aki halálra rémült az oxigénmaszkot viselő beteg látványára,

  mert mint aki fertőzéstől tart, azonnal eltakarta sapkájával a száját és az orrát, és kétségbeesetten nyomkodta az ajtózáró gombot.

  Az egyik mentős felajánlotta, hogy cseréljenek helyet, de az ajtó bezáródott, és csak annyi hallatszott a távolodó liftből: “VISSZAKÜLDÖM MAJD!” A mentőknek így újabb percekbe telt, míg visszajutottak a kocsihoz. Ekkor újból előkerült a liftes nő, aki arcát továbbra is sapkájával védve azon kezdett el méltatlankodni, hogy 7 perce nem tud kiállni a mögé parkoló mentőtől. A beszámoló szerint az oxigénmaszkos beteg eddig bírta, és hangosan nevetni kezdett a paranoiás nőn. Az idős asszony egyébként stabil állapotban került kórházba.