Mátyás
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • krisiun
  Fotó: Krisiun / Facebook

  Jair Bolsonaro, a homofób, nőgyűlölő, erdőirtó elnök talán mára elérte, hogy az európai embereknek ne a szappanopera legyen az első, ami eszükbe jut Brazíliáról. (Vagy a foci, persze.) Emellett persze a Sepultura, a világ egyik legnagyobb hatású metálzenekara is dolgozik azon pár évtizede, hogy ez ne így legyen, és aki számára a Sepultura jobb hívószó mind az elnöknél, mind a szappanoperáknál, mind pedig Ronaldónál, azok számára lehet igazán releváns információ, hogy épp egy hónap múlva, március 24-én Budapesten koncertezik a második legismertebb, és alighanem legkönyörtelenebb brazilmetálegyüttes, a Krisiun, a három Kolesne tesó idén már harminc éves extrém/grind/death metál zenekara.

  És amíg - ahogy az a lenti klipen is látszik - máshol tízezrek előtt játszanak, megjegyzem, teljesen megérdemelten, addig nálunk a Dürer Kertnek is csak a kistermében kaptak helyet. Persze ha a tízezres számot nem is, de azt még elérheti a következő hónapban majd hisztérikusan megnövekvő kereslet a jegyekre, hogy átkerüljön a nagyterembe, onnan meg legközelebb már egyenes út vezet a Puskás Stadionba. Hallgassák meg az alábbi nótát, tegyék a szívüket a kezükre, és mondják, hogy nem lenne indokolt!

 • Sztónerkörökben népszerű időpontban, 4 óra után 20 perccel törtek be ismeretlenek egy floridai üzletbe vasárnap, ahol marihuánát vettek magukhoz, majd fizetés nélkül távoztak. Az orvosi marihuána ugyanis legális az államban, de aki ilyen formában szerzi be, az továbbra is bűncselekményt követ el, körözik is a betörőket.

  trulievethieves20

  A két maszkos rabló dolga végeztével, 4 óra 25 perckor már el is távozott a Truelive marihuánaforgalmazó üzlethelyiségéből, ebben az is segítette őket, hogy egy harmadik társuk egy fekete Camaróval várta őket a bolt előtt.

  A Trulieve állami cég, „Florida első és piacvezető orvosi kannabisztársaságának” írja le magát. 45 üzletük van a dél-keleti államban. A rendőrség arról nem adott ki tájékoztatást, hogy mit és mekkora értékben loptak el a boltból. (Smoking Gun)

 • Nyolc óra, tizenöt perc és tizenöt másodperc - ilyen hosszan maradt plankpozícióban az egykori tengerészgyalogos, és ezzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. Nem ez az első alkalom, hogy ilyen módon ismerték el a teljesítményét, 2011-ben 1 órán és 20 percen keresztül tartotta magát, és ez akkor elég volt a rekordhoz, aztán jött a kínai Mao Vejdong, aki 8 órán, 1 percen és 1 másodpercen keresztül plankelt.

  plank header tcm25-609811
  Fotó: Guinness World Records

  Hood úgy döntött, ezt nem hagyja annyiban, és 18 hónapon keresztül naponta átlagosan hét órát edzett. Természetesen nem ezt az egyetlen gyakorlatot ismételgette, csinált például felüléseket, fekvőtámaszokat is, mégpedig naponta több százat. 

  George Hood a győzelmét egyébként 75 fekvőtámasszal ünnepelte meg, és ezzel kicsit spoilerezett is. Azt állítja ugyanis, hogy nem akarja megdönteni a saját világrekordját, már ami a leghosszabb ideig kitartott planket illeti, helyette szeretné, ha annyi fekvőtámaszt tudna csinálni egy óra alatt, ami miatt ismét bekerülne a Guinness Rekordok Könyvébe. Most állítólag 2806 ismétlésnél tart.

  (Forrás: CNN)

 • A National Geographic nemrég feltöltött a Facebook-oldalára egy videót, ami  a Bahamákon készült. A búvárok körül több cápa is békésen köröz, majd egyszer csak az egyik nagy pörölycápa fogja magát, és majdnem a szájába kapja az egyik kamerát. Sőt, mintha már korábban megkaparintott volna valamilyen felszerelést, az uszonyán ugyanis valami nagyon nem odaillő dolog van, amit az egyik búvár meg is próbált lekapni róla. (Egyik kollégánk hívta fel a figyelmet arra, hogy valószínűleg egy maguk a búvárok helyezték fel az "uszonykamerát,itt a bizonyíték arra, hogy ez bizony egy létező megoldás.)

  A nagy pörölycápa (Sphyrna mokarran) hossza átlagosan 3,5 méter hosszú. Emberre nagyon ritkán támad, de nem árt elővigyázatosnak lenni a közelében. A hatalmas uszonyai kedvelt csemege Ázsiában, és a nagymértékű ipari halászata miatt megcsappant az állomány, veszélyeztetett fajként tartják számon.