Álmos
1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • És van ez a Fiat 500-as. Nem a világ legkisebb kocsija, de ha egy skálán kellene keresnünk a Smartok és a Hummerek között, akkor nyilvánvaló, melyik végén nézelődnénk. Ehhez képest ez a kisautó is okozhat nagy nehézségeket, ha az ember parkolni akar, és nem rendelkezik az ennek biztonságos kivitelezéséhez szükséges technikai tudással. Ilyenkor biztosra megy, és, mint ezen a Rózsakert bevásárlóközpontban hétfő délután képen is látszik, inkább elfoglal két parkolóhelyet.

 • Úgy tűnik nem muszáj az embernek egy lóversenypályáig elfáradni, és jegyet venni ahhoz, hogy megnézhessen egy jó kis ügető-versenyt. Legalábbis erről tanúskodik egy írországi videó, amin egy dublini autópályán megrendezett ügetőversenyt mutat be nekünk. 

  A verseny helyszínéül választott autópálya egyébként csak tetézi az izgalmakat, ugyanis egy eléggé forgalmas útról beszélünk. Talán nem is baj, hogy versenyen résztvevő két ló még autós felvezetést is kapott, illetve egy népes szurkolóközönséget, akik az autókból félig kilógva nézték a verseny állását. A videón hallatszó kiabálásból annyi információt kapunk még, hogy az egyik ló a Starlight, azaz Csillagfény névre hallgat. A nyertesről egyelőre semmi hír. 

  paci
 • Az Országos Mentőszolgálat Facebookján osztotta meg csütörtökön mentősei... mondjuk úgy, kalandját. A mentősöket délelőtt egy angyalföldi tízemeletes házba riasztották, mert egy idős asszony lett rosszul a nyolcadikon. A zsúfolt utcában csak úgy sikerült megállni a mentőautóval, hogy egy parkoló autó esetleges kiállását akadályozták. A mentők felsiettek a 80 év körüli asszonyhoz, akinek az állapota gyorsan javult az ellátás alatt, de megfigyelésre szorult. A mentők így bezárták a lakást és kórházba indultak a hordszékbe ültetett asszonnyal. Percekig várták a liftet, melyben egy nő állt, aki halálra rémült az oxigénmaszkot viselő beteg látványára,

  mert mint aki fertőzéstől tart, azonnal eltakarta sapkájával a száját és az orrát, és kétségbeesetten nyomkodta az ajtózáró gombot.

  Az egyik mentős felajánlotta, hogy cseréljenek helyet, de az ajtó bezáródott, és csak annyi hallatszott a távolodó liftből: “VISSZAKÜLDÖM MAJD!” A mentőknek így újabb percekbe telt, míg visszajutottak a kocsihoz. Ekkor újból előkerült a liftes nő, aki arcát továbbra is sapkájával védve azon kezdett el méltatlankodni, hogy 7 perce nem tud kiállni a mögé parkoló mentőtől. A beszámoló szerint az oxigénmaszkos beteg eddig bírta, és hangosan nevetni kezdett a paranoiás nőn. Az idős asszony egyébként stabil állapotban került kórházba.

 • Érthetetlen, miért nem gondolt még erre senki, de az emberi fejlődésért és kultúráért felelős indonéz miniszter, Muhadjir Effendy végre előállt a fantasztikus ötlettel szerdán egy jakartai találkozón, ahol arról beszélt, hogy 

  törvénybe kéne foglalni, hogy a szegények csak gazdagokkal házasodjanak, mert így csökkenne a szegénység mértéke.

  Effendy szerint az országban hatalmas probléma a szegénység, a háztartások közel 17 százaléka számít szegénynek, vagy ahhoz közel állónak, ha pedig a szegények egymással házasodnak, ez a szám csak növekedni fog. Ráadásul így a betegek száma is nőni fog, úgyhogy mindenképpen tenni kell valamit az ügyben.

  Ez a valami szerinte egy fatwa (az Iszlám jogon alapuló törvény) kihirdetése lenne, ami kötelezővé tenné a gazdagoknak, hogy a szegények köréből válasszanak házastársat, és fordítva. Előbbi még viszonylag elképzelhetőnek is tűnik, bár az is mesébe illő motívum, azt viszont tényleg nem pontosan értem, hogy a mélyszegénységben élő embereknek hol lenne lehetősége egyáltalán találkozni az elittel.

  A miniszter amúgy emellett egy házasság előtti program meghirdetését is szorgalmazza, melynek keretében a házasságot kötni kívánó, ám gazdaságilag instabil párok garantáltan munkát kapnának. Ez elvileg több országban működik már, szóval annyira nem is hülyeség, de nyilvánvalóan a nyomába sem érhet a CSOK-nak és a babaváró hitelnek.

  (via)