Tas, Anasztázia
1 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szemet gyönyörködtető, és ritkán látható, valamint méretű képződmények jöttek létre a királykúti jegesbarlangban, ahol az idei tél időjárása különösen kedvezett a jégképződés folyamatának. Az Északerdő Zrt. Telkibányai Erdészetének kezelésében van Magyarország egyetlen jegesbarlangja.

  A barlang a 375 méter magas Királyhegy északi lejtőjének lábánál fekszik kb. 270 méter tengerszint feletti magasságban. Az intenzív jégképződés általában márciusban kezdődik és április elejéig, közepéig tart, amikor a külső levegő felmelegedése és az erős olvadás miatt a levegő relatív páratartalma 80-100% között ingadozik. A folyamat során a kicsapódó pára és a talajfelszínről beszivárgó, mennyezetről folyamatosan csepegő víz fagy meg. A „jegesbarlang” elnevezés kicsit megtévesztő, ugyanis az évről-évre megismétlődő jégképződés nem egy természetes úton létrejött barlangban, hanem egy mesterségesen kialakított és bővített bányavágatban alakul ki, melynek keletkezését és korát pontosan nem ismerjük. Ez a fajta jegesedés – mely alapvetően más jellegű, mint ami például a dobsinai jegesbarlangban látható – ilyen alacsony tengerszint feletti magasságban nemcsak hazánkban, hanem Európában is egyedülálló – tájékoztatott Hulják Péter, az Északerdő Zrt. Telkibányai Erdészetének igazgatója.

 • Mike Tysonnal mérte össze tudását Arnold Schwarzenegger.

  Barátságos sakkmérkőzésre invitálta Los Angeles-i otthonába az egykori nehézsúlyú ökölvívót a Terminátor. Tyson és Schwarzenegger játékára kedden került sor, ami Henry Cejudo Instagram-oldaláról derült ki, az egykori olimpiai bajnok birkózó ugyanis több fotót és videót is mutatott a találkozóról.

  Hogy a sakkpartit ki nyerte, arról nincsenek információk, az viszont látszik, hogy a csapat jól érezte magát, ugyanis később még a minigolf pályán is időztek kicsit. Erről a fenti Insta-posztot lapozgatva talál felvételeket. 

 • GettyImages-1161458430
  Fotó: Matt Winkelmeyer / Getty Images Hungary

  Colton Underwood, volt NFL játékos a Good Morning America című műsorban árulta el, hogy a saját neméhez vonzódik. 

  Nagyon régóta menekülök magam elől. Nagyon régóta utálom magam. Az év elején megbékéltem vele, és feldolgoztam, a következő lépés pedig az, hogy mások is megtudják. 

  Hatéves korától érezte, hogy más, mint a többiek, de most sokkal boldogabb és egészségesebb, mint eddig bármikor volt. Hozzátette, hogy azért voltak nagyon rossz és sötét szakaszai az életének. 

  Összességében az oka annak, hogy miért most derült ez ki, az az, hogy volt, amikor azon a ponton voltam, hogy… inkább meghaltam volna, mint kimondjam, hogy meleg vagyok. 

  Colton Underwood a 2019-es Nagy Ő-ben keresett magának párt. Az 23. évad elég izgalmasan alakult, ugyanis a három, versenyben lévő hölgy közül az egyik, Cassie Randolph visszalépett, majd Underwood mégis inkább őt választotta. Randolph tavaly, a szakításuk után távolságtartási végzést kért a férfi ellen. Most Underwood tőle is bocsánatot kért, és hozzátette, hogy szerelmes volt belé, ami még jobban megnehezítette, hogy rájöjjön, mi is a helyzet a szexualitásával. 

  (via: Page Six)

 • 87232136 2880169575360071 1798872882638650715 n
  Fotó: Instagram / Demi Lovato

  Az énekesnő a The Drew Barrymore Show-ban mondta el, hogy mikor érzi magát igazán gyönyörűnek. Ahogy azt a címből sejteni lehet: nem akkor érzi magát a legszebbnek, amikor a vörös szőnyegen tetőtől talpig kigyönyörűzve áll drága ékszerekben, egyedi tervezésű ruhában és mesterien megcsinált hajjal és sminkben. Mint kiderült: smink nélkül tartja magát a legszebbnek. Pláne, ha melegítőgatyában van, és csak a barátaival lóg együtt.

  Ekkor érzem úgy, hogy igazán önmagam vagyok.

  Feltűnt neki, hogy már évek óta nem tett ki magáról az instára #NoMakeUpMonday fotókat, viszont olyanokat annál inkább, amiken vastagon ki van sminkelve. Rájött, hogy mivel leginkább azért smink nélkül éli a hétköznapjait, ezért ezt is meg kell mutatnia. Nemcsak a rajongóknak, de magának is, hisz így, a kis hibáival együtt szereti magát és a testét.

  (Buzzfeed)