Áron
-4 °C
12 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • ** A FEV IX. Zrt. megbízásából fertőtlenítették az önkormányzat tulajdonában álló összes, egész pontosan hatvanhárom házat.

  Nemes egyszerűséggel ennyi áll abban Facebook-posztban, amely Ferencváros önkormányzatának Facebook-oldalán jelent meg. Az ismeretlen alkotó 17 fotográfiát készített a munkafolyamatról. A fotók legnagyobb része megmarad az események puszta dokumentálásánál, de a sorozat egyik darabja kiemelkedik mind közül, és elemi erővel csap le a befogadóra. A ferencvárosi bérház koszos falai, és a központi figura rideg sterilitása között feszülő ellentét, a félig eltakart felirat a végén a névvel, amelyet már soha nem fogunk megtudni, a bátor vakuhasználat – sorolhatnám tovább, hogy mi teszi a művet nagyszerűvé, de a többit inkább a önökre bíznám:

 • Hivatalos YouTube-csatorna indult a Mrs Doubtfire, a Good Will Hunting, a Jumanji és még megannyi klasszikus sztárjának emlékére. Az oldalon közzétett videók a 2014 augusztusában, 63 éves korában elhunyt színész életének legemlékezetesebb szerepléseit idézik fel.

  A csatorna indulását ezzel a videóval harangozták be:

  Ez pedig a jelenlegi legfrissebb videó az oldalon:

  A csatorna indulása előtt a színész lánya, Zelda Williams egy tavaszi nagytakarítás során talált képsorozattal emlékezett meg az apjáról:

  (via)

 • Erős kétkedéssel kell fogadni az április 1-én megjelent hírt, de igazából semmi jelentősége nincs az igazságtartalmának, hiszen arról van szó, hogy egy amerikai politikai szervezet vezetője, Lizet Ocampo állítólag úgy ült végig egy Microsoft Teams megbeszélést, hogy valami filterrel krumplivá változtatta magát, ami rohadtul vicces.

  Mivel a nő nem tudta visszakapcsolni az eredeti képet, úgy is maradt a beszélgetés végéig.

  A Twitteren több mint 900 ezren osztották meg az erről kitett képernyőmentést, a BuzzFeed megírta cikkben, így mi is megnézhetjük, hogyan mutat egy a sorsába beletörődött krumpli. Hát így:

  krumpli

  via @PettyClegg

     

 • Szegény márciusi és áprilisi (és májusi*) szülinaposok most jól megszívták, nincsenek zsúrok, meglepetésbulik, köszöntések, tortázgatások, koccintások, maximum telefonon keresztül láthatják a szeretteik őket.

  Így járt az amerikai Jason is, akinek most volt a 30. szülinapja, de nem is számított semmiféle köszöntésre, hiszen körülöttük mindenki betartja a közösségi távolságtartást. Viszont a menyasszonya, Hannah nem hagyta annyiban, mindenképp örömöt szeretett volna szerezni a vőlegényének, ezért titokban kézzel írt meghívókat csúsztatott a társasházban a szomszédaik ajtaja alá (amiket persze gumikesztyűben kézbesített), így "hívta meg" őket egy közös köszöntésre.

  A négyzet alakú társasház belső udvarára nyíló ablakot kinyitva Jason meglepődve hallotta meg, ahogy az összes szomszéd egyszerre énekli neki a Happy Birthday-t.

  Megható videó következik:

   (BBC)

  * Mi azért titkon reméljük, hogy júniusban már vége az önkéntes karanténok korszakának. Reményünk tudományos alapokat nélkülöz.