Erik, Alexandra
8 °C
18 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Good Morning Britain riporterei arról kérdezték az angliai Bolton város lakóit, hogy mennyire félnek az indiai koronavírus variánstól. Az egyik nő például azt nyilatkozta, hogy annyira fél az új mutánstól, hogy

  még a házát sem fogja elhagyni. 

  Ezt a város főutcáján sikerült kijelentenie.

  Nem is kellett több a Twitter felhasználóknak, akik azonnal rámutattak a nő bejelenetésének oximoron voltára. 

  Amúgy szép ház. 

  Az egyik kommentelő pedig még arra is rámutatott, hogy még maszkot sem sikerült húzniuk. 

   (via: indy100)

 • Verssel köszöntötte magát ötvenedik születésnapján Lackfi János József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító.

  Mennyi minden fér bele ötven évbe? Például hat gyerek, négy unoka, hatvanegy könyv, kétezer vers, félmillió levezetett kilométer. Ötven év, amiben csak úgy röpködtek az ezrek, százezrek, milliók, ötven év tele olyan pillanattal, amik a vers végére egyértelművé teszik, hogy vannak dolgok, amiket még a Számtan című versben sem lehet számokkal kifejezni.

   Boldog születésnapot!

 • Az első netes sztárok egyike egy angliai testvérpár volt, akik azzal írták be magukat a mémek történelemkönyvébe, hogy egyikük megharapta a másikuk ujját. Az alig egyperces felvétel (Charlie Bit My Finger címmel) rejtélyes okból végigsöpört a világon, és 2007 óta több mint 880 millió megtekintésnél tart.

  Az akkor egy-, illetve hároméves testvérek, Charlie és Harry Davies-Carr ma már 14 és 17 évesen az élet kapujában állnak, és szüleik elhatározták, hogy ideje megalapozni a jövőjüket. Azt tették, amit egyre több köztünk járó mém is megtesz: beléptek az NFT-piacra, és egy aukción

  meghirdették a videó eredeti verzióját. 

  Az NFT a non-fungible token, azaz a nem behelyettesíthető érme rövidítése. Leginkább az egyedi gyűjthető tárgyak, a baseballkártyák vagy bélyegek digitális megfelelője, és máris meghökkentő hisztériát váltott ki a befektetők körében, gazdaggá téve olyan nehézsúlyú mémeket, mint a lakástűznél somolygó Disaster Girl.

  Nézz meg a videót, ahányszor csak teheti, mert május 23-án törölni fogják a YouTube-ról, és onnantól kezdve csak a dollárszázezreket kifizető boldog tulajdonos izgulhatja végig a felvételt:

 • GettyImages-1038452434
  Fotó: David M. Benett / Getty Images Hungary

  Egy igazi topmodellnél nem számít a kor, és Cindy Crawfordra ez hatványozottan igaz. Az 55 éves modell a világ legjobb fotósainak pózolt karrierje során, több mint 600 magazin címlapján tűnt fel, de mostanáig egyszer sem szerepelt a Vogue brazil kiadásában. Az Instagramon is közzétett fotók tanúsága szerint érdemes volt várni:

  Cindy Crawford egy öt évvel adott interjúban egyébként azt mondta, biztos abban, hogy modellként már nem fog szerepelni. A Vogue-gal azonban kivételt tett, ugyanis ez a magazin volt az, amelynek amerikai kiadása 1986-ban elsőként közölte címlapon a fotóját.