Anita, Kármen
11 °C
20 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Olvasónk, Bence nem az a fajta ember, aki könnyen feladja, amit szeretne. A Zugló vasútállomásnál mindkét irányban az úttestre felfestett kerékpáros nyomok lekoptak, és mivel Bence gyakran bringázik arra, a többiek és saját testi épségének védelmében gondos állampolgárként még 2016 őszén írt a Budapest Közútnak, fessék fel újra a jeleket.

  Na de ha Bencét kemény fából faragták, akkor a Közutat gránitba öntött wurtzit-bórnitriddel kivarrt gyémántból. Íme, ezeket a válaszokat küldték a bejelentéseire:

  • 2017. június: A kerékpárnyom útburkolati jelek felújítása a 2017. évi címlistában szerepel. Bejelentését köszönjük a megvalósulásig szíves türelmét kérjük.
  • 2018. március: Az útburkolati jelek felújítását a 2018. évi útburkolati jel felújítási címlistánkban szerepeltetjük. A kivitelezésig kérjük szíves türelmét.
  • 2018. október: A bejelentésben szereplő útburkolati jelek felújítását az idei évi útburkolati jel felújítási listában szerepel. A megvalósításig szíves türelmét kérjük.
  • 2019. április: A bejelentésben szereplő útburkolati jelek felújítása az idei évi útburkolati jel felújítási listában szerepel. A megvalósításig szíves türelmét kérjük.
  • 2019. október: Az Ön által jelzett helyszín az idei évi útburkolatijel-fenntartási programunkban szerepel. A megvalósulásig további türelmét kérjük.
  • 2020. május: A bejelentésben szereplő útburkolati jelek felújítását az idei évi útburkolati jel felújítási listában szerepeltetni fogjuk. A megvalósításig szíves türelmét kérjük.

  Bence azt tervezi, jövőre, a bejelentés 5. évfordulóján egy nagyszabású fel-nem-festő ünnepséget rendez a vasútállomás restijében. Remélem meghívja rá az illetékeseket is!

 • fluffer
  Fotó: Arizona Humane Society / Facebook

  Az Arizona Humane Society csapata fogta be ezt a nagyra nőtt szőrgombócot, amiről elsőre nem is igazán tudták, milyen állat. Gondozásukba vették, és a szépészeti eljárások során több, mint egy kiló összeragadt szőrtől szabadították meg a kis Bob Marleyt állatot. A cudar külső odabent egy hasonlóan cudar külsejű, de cuki macskát rejtett.

  Az így hirtelen 4-ről 3 kilósra fogyott Fluffer máris kívánatosabb lett a macskakeresők szemében, 2 nappal később már örökbe is fogadták. Az Arizona Humane Society szerint azzal, hogy helyrepofoznak elvadult külsejű kóbor állatokat, mindenki jól jár: a cicák, kutyák és a gazdák is. Lazán kapcsolódik ehhez a remek a hírhez, hogy én magam is újból macskás lettem, a Budaörsi Állatmenhelyről fogadtuk be a simogatást nem tűrő Foltit. Fogadjanak örökbe önök is!

 • Bizony, az OMSZ posztjából kiderül, hogy az északi sarkkörtől is északra fekvő Paharovában hétfőn 27,7 fokot mértek! De Svédország több pontján is 30 foknál melegebb volt. És itthon mit látunk? 20 fok körüli hőmérséklet, lóg az eső lába, fúj a szél.

  De meddig marad ez így? Szerencsére pár nap múlva normalizálódik a helyzet, északon visszatér a hűvös, nálunk pedig 25-27 fok lesz.

  eszaki.png
  Fotó: OMSZ / Facebook
 • A Belgiumi Gent graffitis közössége, a Ghentizm posztolta az alábbi videót, amin egy kidekorált szerelvény halad át a városon. A vasúti kocsira a brutálisan meggyilkolt George Floyd híressé vált szavait fújták: Please, I can't breathe.  

  A rendőri vizsgálat ellenére úgy tűnik, az amerikai férfi halálát mégis a nyakára és hátára térdelő rendőrök okozták, a brutalitás ellen tiltakozó megmozdulások zavargásokba fordultak, a Fehér Háznál könnygázzal és lovas rendőrökkel mentek a tüntetőknek, sőt Trumpot is egy bunkerbe kellett menekíteni. A rasszizmus ellen sok ismert ember emelte fel a szavát, George Clooney egyenesen Amerika legnagyobb járványának nevezte.