Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Vasárnap reggeli biciklizgetés közben Las Vegas városában az 55 éves Michelle Weissmant egy elhaladó furgonból olyan erővel lökték a földre, hogy sérüléseibe másnap belehalt. Az őt meglökő húszéves Giovanni Barajast gyorsabban elérte a halál, a lökés lendületétől ugyanis kizuhant a kocsiból, és közel 50 métert csúszott az aszfalton, mielőtt egy lámpaoszlopnak csapódva szörnyethalt.

  A helyi rendőrség gyilkossági ügyosztályának a hadnagya teljesen értelmetlennek nyilvánította az esetet:

  Semmilyen más okot nem tudok elképzelni arra hogy mért történt, mint a totális hülyeséget.

  A furgon vezetőjét, Rodrigo Cruzt másnap letartóztatták, a gyilkosság és cserbenhagyás mellett azzal is vádolják, hogy megszegte egy 2016-os rablás miatt kapott feltételes szabadlábra helyezésének feltételeit. A férfi tagadta, hogy szándékosan vezette volna közel a kocsit a biciklistához. Állítása szerint azért nem állt meg a tragédia után, mert megijedt büntetett előélete miatt, és mert nem gondolta, hogy a társának baja esett. mindig hülye dolgokat csinált – mondta a rendőröknek a barátjáról. 

 • Napjaink labdabirtoklásra épülő futballjában egyre népszerűbbek a kis szögletek, amikor a sarokrúgást elvégző játékos nem íveli középre a labdát, hanem legurítja egy társának. Ezzel próbálkozott Leonardo Roque Gil, a Vasco da Gama labdarúgója a Caracas elleni Copa Sudamericana-mérkőzésen, amelyet a brazil csapat 1–0-ra megnyert egyébként.

  A Vasco da Gama támadója, Ribamar
  A Vasco da Gama támadója, Ribamar
  Fotó: Ricardo Moraes / AFP

  A figura jól megtervezett volt, a kivitelezésbe azonban hiba csúszott...

  Borzalmas szöglet Brazíliából
 • A Mohamed prófétáról készült karikatúrák miatt 2015-ben terrortámadás célpontjává vált Charlie Hebdo szatirikus lap ezúttal a kritikát amúgy sem tűrő Recep Tayyip Erdogan török elnöknek ment neki. 

  Vélhetően annak apropóján jelent meg a karikatúra, hogy a török államfő elmeorvosi vizsgálatot javasolt Emmanuel Macron francia elnöknek, hozzátéve, hogy Európának az iszlamofóbia lesz a veszte, ahol a fasizmus új szintre lépett Macron kijelentésével.

  Ennek előzménye, hogy a középiskolai tanár, Samuel Paty brutális meggyilkolását követően a francia elnök bejelentette, megvédi Franciaország szekuláris értékrendjét a radikális iszlámmal szemben. Macron korábban azt mondta, hogy az iszlám világszerte válságba került, Paty-t világos nappal lefejezték, ami után bezártakegy szélsőséges eszméket terjesztő egy párizsi mecsetet. A 47 éves tanárt azért gyilkolta meg október 16-án Párizs közelében egy 18 éves csecsen iszlamista, mert a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákoknak. 

  ElaVH2hWkAMTcdW
  Fotó: Frenchie4P / Twitter
 • Ahogy a világ sok másik pontján, úgy Indonéziában is elkél a segítség. Az ország vizei rendkívül szennyezettek, a tengerpartot lépten-nyomon szemét borítja. Amíg a legtöbben a vállukat megrántva elsétálnak a lelombozó környezet mellett, addig egy Rudi Hartono nevű férfi rendszereresen visszatér, hogy összeszedje mások kidobott holmiját.

  Egészen pontosan Peaepare partjainál szorgoskodik, és nem csak, hogy hétköznapi hősként tesz azért, hogy jobb világban éljünk, de mindezt jelmezben nyomatékosítja — ezzel nem csak az arra járók figyelmét hívja fel az ügy fontosságára, de a gyerekek számára is inspiráló lehet az elhivatottsága.