Julianna, Lilla
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Orbán Viktor idei évértékelő beszédének apró érdekessége volt, hogy a miniszterelnök mindkét kezén lilásvörös foltok voltak, mintha véraláfutásos lenne. A dologgal kapcsolatban megkérdeztük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, aki lerántotta a leplet a dologról: "Tinta. A miniszterelnök még az előadás előtti percekben is javítgatott a beszédén a töltőtollával, ami sajnos kicsit kifolyt és elkenődött."

  Tehát nem az történt, hogy Orbán túl erősen csapott az asztalra, mikor Merkelnél járt, vagy stigmák jelentek meg rajta, hanem csak egy apró emberi baleset történt vele. Persze a tamáskodók ilyenkor sem nyugszanak, ujjukat tintába mártván kérdőjelezik meg a hivatalos narratívát, 

  ezért megpróbáltuk otthoni körülmények között reprodukálni a dolgot.

  A következő dolgok állapíthatóak meg biztosan:

  • Orbán nem ajándékboltban vásárolt olcsó tintát használ.
  • Feltehetően tapsolás közben kente össze a másik kezét.
  • A miniszterelnöknek izzadt a tenyere.
  • A miniszterelnök NEM írta fel a tenyerére, hogy "MIGRÁNSOK".

  De lássuk a részletesebb investigatioját a fentebb említett kérdésnek. Kezdetben megpróbáltam azt, hogy a papírra felírt szavakba mintegy véletlen belenyúlok, majd azt a kezemen elkenem.

  1. 

  Sajnos a Tolnai Ottó-kötetekből és tapeszalagból összeeszkábált házi kameraállvány és a hangos szuszogásom némileg ront a videóélményen, de íme az első kísérlet:

  Orbán Viktor tintás kezének nyomában

  Nem tudom, hogy milyen papírra nyomtatták ki Orbán-beszédét, elképzelhető, hogy a fényes nyomtatópapír nem itta olyan jól el a tintát, mint az én vastagabb, direkt kalligráfiához gyártott papírosom. Ugyan egy kevés dörzsölés után sikerült betintáznom a kezem, 

  de arra már nem volt elég, hogy a másikat is összekenjem vele.

  2.

  Aztán az jutott eszembe, hogy lehet puskázni akart az országnak első embere, ezért valamit gyorsan feljegyzett a tenyerére, hogy az emlékezetéből az később ki ne essen. (Gondoljuk csak Medgyessy Péter legendás kis cetlijeire!)

  Ezzel már több eredményt értem el, azonban ez nem hagyott szabálytalan foltot, hanem egész egyszerűen átnyomdázta a másik kezemre a szöveg tükörképét. Tehát ezt az eshetőséget, amennyire emberi értelmünk engedi, kizárhatjuk.IMG 6097

  3.

  Végezetül egész egyszerűen leöntöttem a tenyeremet tintával olyan módon, hogy a tintás tégelyt a kezemre szorítva ráfordítottam.

  Ezzel már szép eredményt értem el, az ötforintosnyi tintafolt a tapsolás hatására szétterült, és pont olyan alakba borította el a kezemet, mint magának Orbán Viktornak. A superior Paint skilljeimmel el is készítettem az összevetést: 

  31633289 dcbc5dc260e93187aa28f3edc92558dc x

  ügy lezárva.

 • Találja meg a telefon képernyőjén keresztül a holdat, és ha sikerült, meghallgathatja a Pearl Jam legújabb dalát, a Superblood Wolfmoont.

  Ezzel a kis marketing akcióval reklámozzák az új albumot, a Gigatont, ami hét év óta a zenekar első stúdióalbumba. 

  Ha kíváncsi a dalra, a következő lépéseket kell megtennie:

  1. vegye elő okostelefonját;
  2. nyissa meg ezt a weboldalt;
  3. a telefon kamerájával keresse meg a holdat;
  4. ha megtalálja, akkor elindul a zene.

  Tipp: az sem baj, ha napközben akarja meghallgatni, amikor is ugyebár nincs hold. Keressen a számítógépén egy fotót a holdról, és azzal könnyen helyettesítheti a valódit. Mint ahogy például itt is látja:

  A Gigaton március 27-én jelenik meg az Egyesült Államokban a Monkeywrench Records és a Republic Records gondozásában, a nemzetközi piacon pedig a Universal Music Group terjeszti majd.

  A Pearl Jam 2020-ban európai turnéra indul, és Magyarországon is koncerteznek július 15-én. (via)

 • A Dennis névre keresztelt vihar, ami Anglia több részén is áradásokat okozott, a légiközlekedésben is fennakadásokat okozott. Alig egy héttel a Ciara miatti széllökések után a londoni Heathrow reptéren is nehézséget okozott a landolás. 

  A videón az látszik, hogy az  Etihad társaság Abu Dhabiból Londonba tartó Airbus A380-as gépe annak ellenére landolt, hogy tucatnyi járatot töröltek vagy irányítottak át másik reptérre. A pilóták azonban az erős oldalszélben használatos úgynevezett "crab" landolást alkalmazták sikeresen, vagyis gyakorlatilag oldalazva közelíti meg a repülő a futópályát, és a landolás pillanatában hozza egyenesbe a pilóta a géptörzset. 

  A landolás abból a szempontból sikeresen zajlott, hogy a gép épségben földet ért, de az erős szél miatt a kifutópálya mellett állt meg.  A manőverben senki sem sérült meg. 

 • Olvasónk, Gergő informált minket arról, hogy a II. kerületi Rómer Flóris úton frissen felfestettek egy parkolósávot az úttest szélére, de a környéken lakók régi beidegződésük alapján azért csak felálltak a járdára. Ez a csík felfestése előtt még szabályos volt, most viszont már nem az, ennek megfelelően szépen sorjában végig is bírságoltak minden autóst. 

  Olvasónk tájékoztatása szerint 10 ezer forintot kell fizetnie minden figyelmetlen gépjármű-tulajdonosnak.