Álmos
0 °C
9 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A londoni King's College kórházban operálták meg Dagmar Turner végzetes agydaganatát. Az 53 éves nőtől azt kérték az agysebészek, hogy játsszon a hangszerén miközben műtik, hogy tudják, nem sértenek meg a zenéléshez elengedhetetlenül fontos agyterületeket, miközben a tumort eltávolítják. 

  Az elképesztő videón látszik, ahogy a nő - meglepően szépen - játszik a műtőasztalon, és az orvosok pedig a fejénél állva ügyködnek.

  A daganat egy olyan agyi terület közvetlen közelében helyezkedett el, ami a bal kéz mozdulataiért felel, írja a CNN.

  A sebészek sikeresen eltávolították a tumor 90 százalékát, és egyáltalán nem károsították Turner finommotorikus készségeit. A hegedűművész szeretne a lehető leghamarabb visszatérni az Isle of Wight szimfonikus zenekarba, ahol játszik.

 • Elkötelezett természetvédő és gomba-, valamint mohafotós a japán Masana Izawa, aki éppen a környezetvédelem miatt döntött úgy 45 évvel ezelőtt, hogy a dolgát nem a vécébe, hanem inkább az Izaraki prefektúrában található otthona közelében, a természetben végzi.

  A Mirror híre szerint a 69 éves férfi 1974 óta védi a környezetét így, ekkor állapította meg ugyanis azt, hogy 

  az ürülékét senki sem sajátíthatja ki magának, hanem annak vissza kell jutnia a természetes körforgásba.

  Izawa azt elismeri, hogy a természetben végzett ürítés különbözik attól, mintha azt a kijelölt mosdókban csinálná, ugyanakkor nem érinti kényelmetlenül a helyzet. Az elmúlt 45 évben a japán férfi mindössze 14 alkalommal használt vécét, több mint 15 ezer alkalommal pedig a szabadban végezte a dolgát. A férfi úgy véli, az emberiség folyamatosan kifosztja a Föld forrásait, és semmit sem ad vissza belőle – ő viszont épp ezt csinálja.

  EQk-5d WAAANhYd