Erhard
2 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Müller Cecília, országos tisztifőorvos már napokkal ezelőtt figyelmeztette az embereket, hogy 2020-ban nem olyan lesz húsvét ünnepe, mint az megszoktuk. A koronavírus-járvány idején súlyos felelőtlenség útra kelni és felkeresni a rokonokat, az utcára pedig nem ajánlott maszk nélkül kilépni. Így nem meglepő, hogy még a húsvéti nyuszikat is csak maszkban tudjuk idén elképzelni.

  Olvasónktól kaptunk egy képet, amin a mézeskalácsból készült nyuszik is maszkot húztak a nehéz időkre tekintettel. 

 • Új-Zélandon a húsvéti tojáskeresésnek egy új, koronavírus-kompatibilis módját népszerűsítik, amelynek a lényege, hogy valódi tojások keresése helyett ablakokba kitett húsvéti tojások rajzait kell kiszúrnia a sasszemű gyerekeknek, miközben a saját otthonuk környékén sétálnak.

  Új-Zélandon ugyanis a kijárási korlátozások ezt - mármint a lakóhely környékén tett sétát - még engedélyezik.

  Ebben a tojáskeresésben ugyan nem lehet hazavinni azt, amit a gyerekek megtalálnak, cserébe viszont nem is kell hozzá összefogdosni semmit, de a megtalálás öröme így is megmarad. 

  A játék persze csak akkor működik jól, ha sokat tesznek ki az ablakukba levadászható tojásrajzokat, ezért az ötletet az ország miniszterelnöke, Jacinda Ardern is reklámozza a közösségi médiában:

  A fenti posztban osztotta meg saját, lassan két éves lányának mesterművét, amiből Ardern szerint nem csak a papírra, de a szőnyegre is jutott alkotás közben.

  Ezt a tojást mondjuk szerintünk elég nehéz lesz kiszúrnia bárkinek is, ha miniszterelnökék tényleg kiteszik az ablakba, akkor is csak azoknak lesz esélye, akik már tudnak olvasni. 

  Névtelen-1
  Fotó: Instagram
 • Búvármaszkokat alakítanak át egészségügyi védőmaszkká Erdélyben, írja a Székelyhon. Az akciót Andrészek Csaba, a székelyudvarhelyi kórház a fül-orr gégész főorvosa kezdte el, akinek egy kolléganője hívta fel a figyelmet arra, hogy Hollandiában is ezt csinálják, akkora a hiány védőmaszkokból. A Székelyföldi Legendárium segítségével 3D-s nyomtatóval gyártják le azt az alkatrészt, amellyel ez az átalakítás megvalósítható.

  A főorvos a cikkben hangsúlyozta, hogy ez csak átmeneti megoldásnak jó, de addig

  nagyon jól jöhetnek ezek például az intenzív, a sürgősségi, a fertőző vagy éppen a fül-orr-gégészeti osztályon dolgozóknak.

  Az átalakított maszkokat első sorban Hargita megye kórházainak juttatnák majd el, legutóbb Jászvásárra küldtek el több maszkot.

 • Untitled-1

  Dean Nicholsonnak közel 1 millió követője van az Instagramon annak köszönhetően, hogy egy biciklivel utazza körül a Földet, a társa pedig egy macska, akit még Boszniában fogadott magához.Meglehetősen ritka, hogy egy macska ilyen hosszú ideig fegyelmezetten tudjon utazni egy kosárban. A skót férfi legutóbbi bejegyzéséből kiderült, hogy a járvány éppen Magyarországon érte, ezért átmenetileg itt ragadt. A bejegyzései szerint épp Sukoróban jár vásárolni a macskájával, Nalával. (via)