Zalán
3 °C
8 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Eredetileg innen.

 • A MÁV Szimfonikus Zenekar arra kér mindenkit, hogy

  maradjanak otthon, de nyissák ki az ablakokat, engedjék be a tavaszi napfényt és a zenét.

  Hétfőtől ezért naponta útnak indítanak Budapesten két autót, amik klasszikus zenét sugározva járják majd az utcákat, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar legszebb felvételeivel üzenjenek azoknak, akik akár kötelességüket teljesítve munkába igyekeznek, akár az otthonukban töltik az időt. Mint írják,

  mindenképpen útba ejtjük majd a kórházak környékét, igyekszünk néhány boldog percet szerezni azoknak az egészségügyi dolgozóknak is, akik megfeszített harcot vívnak az életekért.

  A zenekar is alig várja, hogy újra megnyíljanak a koncerttermek, színházak, közösségi terek és az élet visszatérjen a rendes ütemébe, de addig is járják az utcákat, klasszikus zenéket sugároznak, amit az együttes Facebook-oldalán is lehet majd hallgatni.

  91104225 2937531366307247 5363802910138302464 o
 • Mivel a járvány miatt világszerte nagyon sokan dolgoznak otthonról, ezért nagyon sok cégnél megszaporodtak az online megbeszélések, videotelefonos körkapcsolások. Bár a home office-nál tanácsos rendesen, dolgozósba öltözni, mert úgy talán könnyebben megy a munka, nehezebben mosódnak össze a napszakok, úgy tűnik, abból kiindulva, hogy valószínűleg csak a nagyjából deréktől felfelé látják majd őket a kollégáik és a főnökeik, sokan a mesebeli lányt megidézve fel is öltöznek, meg nem is.

  pizsama wfh.gif

  Miből gondoljuk ezt? Az egyik legnagyobb amerikai üzletlánc, a Walmart egyik fejese, Daniel Bartlett ugyanis azt nyilatkozta a Yahoo-nak, hogy míg az utóbbi időszakban megnőtt a kereslet a felsőrészek iránt, ugyanez nem tapasztalható a többi ruhadarabnál, lásd nadrágok, szoknyák.

 • Közös kampányt indít a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

  Az üresen álló budapesti szállodák ablakaiban sötétedés után a 4U! üzenetet jelenítik meg.

  A For You!, vagyis az Érted! Értetek! feliratot a szobák fényei adják ki.

  "Budapest ezzel az apró és mindenki számára érthető gesztussal próbál szolidáris lenni a világ többi városával, ahol hasonló gondokat eredményez a koronavírus okozta válság. A turizmus és a vendéglátóipar teljes leállása, a kijárási korlátozás és a bizonytalanság egyformán sújt minden nagyvárost, céget, polgárt és azokat, akik ebben a rendkívüli helyzetben is működtetik a várost. A 4U! felirat nekik is szól" – írja a kampányról szóló közlemény.