Gedeon, Johanna
3 °C
17 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Komoly dilemma a társadalmi válságok idején a vicc: egyrészt amikor emberek ezrei halnak meg naponta egy járványban, akkor lehet, hogy nincs túl sok kedve nevetni az embereknek és ízléstelennek tartanak minden viccelődést, másrészt viszont néha kell egy kis feloldás az állandó gyászból és pánikból. A Googlenél lefuttathatták az algoritmust és az jött ki, hogy inkább nem kockáztatnak a viccelődéssel világjárvány idején, így a cég bejelentette, hogy idén elmaradnak a cég amúgy immár hagyományossá vált április elsejei tréfái. 

  A cég egy belső levelezésben közölte a dolgozókkal, hogy a koronavírus-járvány alatt a Google legfontosabb célja az, hogy segítsen az embereknek, így jövő áprilisra tartogatják az idénre tervezett vicceket. 

  Pedig idén kerek évfordulója lett volna a Google viccelődésének, a cég ugyanis 2000 óta minden bolondok napján bejelent valami kamuterméket vagy elrejt valami kis tréfát az alkalmazásaiban, vagyis pont a huszadik poént lőtte le a járvány.

  2000-ben a cég egy gondolatolvasó terméket jelentett be, a MentalPlex-ben a felhasználónak egy gif-et bámulva kellett mentálisan kivetítenie, hogy mit akart megguglizni, majd a kereső viccesnek szánt üzeneteket írt ki, mint hogy amit az ügyfél keres, az államtitok, vagy hogy próbálja meg még egyszer, de alufóliasisak nélkül. Tavaly pedig például több város Google Maps térképén lehetett kígyósat játszani. 

 • Március 28-án tartják a világ legnagyobb önkéntes akcióját, a Föld Óráját, ami arra ösztönzi a magánszemélyeket, településeket, vállalatokat és szervezeteket, hogy fejezzék ki elkötelezettségüket bolygónk iránt - írja a WWF. 

  Az akciót digitálisan szervezik meg, de az idén sem változik, hogy a világ nagyvárosaiban és kis településein lekapcsolják a közterületek és épületek díszkivilágításait. Magyarországon több vidéki város mellett Budapest is folytatja a hagyományt, és március 28-án 20:30 és 21:30 között egy órára elalszanak a főváros fényei. 

  Idén magánembereknek úgy lehet csatlakozni, hogy azt kérik tőlük:

  "szombaton 20:30-tól egy órára te is oltsd le a világítást, és kapcsolj ki otthonodban minden elektronikus berendezést, ezzel kifejezheted támogatásodat természeti értékeink megóvásáért".

  Kihívás

  Idén a WWF Magyarország arra is kér mindenkit, hogy egy március 28-ától induló kihívásban egy - vagy akár több - vállalással álljon ki a természet és a fenntarthatóság mellett. Arra kérik az embereket, hogy fogalmazzák meg, mit fognak másképp tenni az életükben a természet védelme és a fenntarthatóság érdekében, ha majd újra visszatér az élet a normál kerékvágásba, és vállalásaikat nyilvános posztként osszák meg a Facebook, Instagram, TikTok vagy LinkedIn oldalán a #földórája2020, #earthhour2020 és #másképpfogom hashtagekkel.

  A Föld Órája eredetileg azzal a céllal indult 2007-ben Ausztráliából, hogy az éghajlatváltozásra és annak negatív hatásaira irányítsa bolygónk lakosságának figyelmét, tavaly pedig már több mint 180 ország vett részt a kezdeményezésben.