Dénes
2 °C
21 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy hete került fel a netre a honvédség toborzó videója. 

  A vadászpilóta képzés Magyarországon 2017-ben indult újra. Négyéves az oktatás, két év után Szolnokra kerülnek a hallgatók. Felsőfokú végzettség kell a jelentkezéshez. A bejutás legfontosabb feltétele a kifogástalan egészségi állapot. A háromnapos vizsgálatot Kecskeméten végzi a honvédség orvosi bizottsága. 

 • Most, hogy a kijárási korlátozás kellős közepén úgy néz ki hétvégente a Normafa, mintha ott rendeznék meg a Fishing on Orfűt, a Gourmet fesztivált és a Szoláriumtulajdonosok és használt BMW-kereskedők éves rendes közgyűlését egyszerre, egy időben, na talán nem is olyan hülyeség úgy kommunikálni a koronavírusról, mintha egy termék lenne. A kedvenc söröd, pihe-puha öblítő hosszan tartó hatással, vagy márkás rúzs.

  Így talán bevésődik az üzenet, hogy

  Ezek a plakátok egyelőre látványtervek, egy reklámügynökség készítette a kreatívokat, de az elkövetkező napokban egyre több helyen tűnnek fel majd Budapesten. A kérdés, hogy ki fogja majd látni őket, ha végre mindenki otthon marad.

 • Már 130 ezer látogatója volt a genti Képzőművészeti Múzeum februárban megnyílt Jan van Eyck-kiállításának, mielőtt a koronavírus-járvány miatt be kellet zárni, írja az MTI. A múzeum a nagy érdeklődés miatt szerdán virtuális túrát indít a tárlaton. A flamand mester (1390-1441) műveiből rendezett, An Optical Revolution (A látvány forradalma) című kiállítást magyar idő szerint este hétkor induló tárlatvezetésben lehet megtekinteni, a múzeum honlapján.

  80 olyan kései középkori művet mutatnak be, köztük festményeket, miniatúrákat, szobrokat és grafikákat, amelyek kontextusba helyezik a flamand mester korát és művészetét.

 • Távolságtartásilag korrekt módon, hétköznap este, egyedül, senkinek közelében sem járva felmásztam a Prédikálószékre, mert tudtam, hogy  a felhőtlen égről a telihold megvilágítja a Dunakanyart

  – írta olvasónk, Hajdu Lajos. Az eredmény is elég korrekt lett: