Vilmos, Bíborka
2 °C
19 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Új-Zélandot is elérte a járvány, a kormány elképzelése a védekezésre az, hogy az állampolgároknak muszáj otthon, saját "buborékukban" maradniuk most. Március 25-e, a lezárás kezdete óta nem szabad szomszédokkal, barátokkal találkozniuk.

  Az új-zélandi gyerekek aggodalmukat fejezték ki a helyi sajtónak, hogy mi lesz így kedvenceikkel, de Jacinda Ardern, az ország miniszterelnöke megnyugtatta őket sajtótájékoztatóján:

  Mind a fogtündért, mind a húsvéti nyuszit létfontosságú munkavállalónak tekintjük. De valószínűleg most őket is lefoglalja majd saját családjuk, saját nyuszijaik. Szóval azt mondom Új-Zéland gyermekeinek, ha esetleg nem jelenne meg nálatok a húsvéti nyuszi, akkor meg kell most értenünk, hogy ebben a helyzetben neki sem könnyű mindenhová eljutnia.

 • Amerikában is óriási gondokat okoz a járvány, ezért a közel 9 millió lakosú New Yorkban a helyi tömegközlekedésen az alábbi sokat mondó tábla várja az utasokat:

  A felirat arra kérdez rá az utastól, hogy fontos munkát végez-e, vagyis olyan dolgozó, akinek ezekben az időkben feltétlenül szükséges a munkája. Ha az utas erre a kérdésre nemmel tud válaszolni, akkor a tábla megkérdezi tőle, hogy mit keres itt egyáltalán, menjen szépen haza.

 • Pikotaro, a japán előadó, az úgynevezett "közösségi oldalak sztárja" még 2016-ban lett felkapott azzal a videóval, ahol tudják, mindössze annyi történik, hogy egy férfi furán táncol és 

  Képzeletbeli tollakat dugdos almákba meg ananászokba

  Akik lemaradtak róla, azoknak most sajnálom, de meg fogom mutatni:

  Ezt a videót csinálta most újra Pikotaro a koronavírus járványra reagálva. Az új videó képileg szinte ugyanaz, mondanivalóilag viszont jelentősen fontosabb dolgokat mond az almatollaknál: mégpedig azt, hogy mosson kezet, illetve imádkozzunk az emberekért és a békéért.

  ppap.png
  Fotó: Youtube / Pikotaro
 • Egy újabb olyan cím, amit nem gondoltam volna, hogy valaha le kell írnom, és igazából már egy kicsit meg is bántam, hogy mégis leírtam. De hát ezt nem nagyon lehet máshogy mondani, mert itt nincs semmiféle átverés, itt pontosan arról van szó, amiről a cím szól.

  A tavalyi év hivatalosan is legrosszabb filmje, a Macskák ugyanis jelenleg épp bizonyos körök érdeklődésének középpontjában van, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a kérdésnek, miszerint

  az animátorok tényleg csináltak-e CGI-segglyukakat a filmben az animált színészek hátsó felére,

  már a világ legkomolyabb legenda-leleplező oldala, a Snopes is külön tényfeltárást szentelt.

  A dolog abból indult, hogy valaki azt hallotta, hogy valaki azt mondta, a film stábjából egy időszakban több animátornak semmi más dolga nem volt, mint hogy eltüntesse a színészek/macskák animált végbélnyílását a filmből. Ami azt jelentené, hogy létezne valahol egy olyan, a végső változat előtti változat a filmből, amelyen ezek még láthatóak, és egyes (anti-)rajongók követelik, hogy ezt hozzák nyilvánosságra.

  Egy stábtag ugyanakkor korábban azt írta az ügyet firtató kérdésre, ilyesmiről nincs szó, csak arról, hogy néhány jelenetben úgy állt a digitális macskák digitális szőre, hogy az, khm, félreérthető volt.

  A Snopes egyelőre nem tudta lezárni a kutatást, de már megkeresték a stáb animátorait a kérdéseikkel.