Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Vasárnap a Washingtoni Állami Rendőrséget többen is felhívták, hogy az autópályán valaki elég veszélyesen vezet. A rendőrök üldözőbe vették a járművet, és amikor egyiküknek sikerült majdnem elé kanyarodnia  észrevette, hogy a sofőr ölében egy pitbull ül.

  A gyanúsított autóját szállítják el, miután összetörte azt
  A gyanúsított autóját szállítják el, miután összetörte azt
  Fotó: Washington State Patrol

  Miközben a férfi menekülni próbált, rátért egy olyan útra, amit biciklisek és gyalogosok használhatnak, és amit általában nagyon sokan közlekednek. Szerencsére most egy lélek sem járt arra, így senki nem sérült meg. Végül úgy sikerült megállítani, hogy kihelyeztek egy csapdát, ami kilyukasztotta az autó kerekeit.

  És hogy miközben csattant a bilincs a sofőr kezén, milyen magyarázattal tudott szolgálni a történtekért? Nos, azt állította, hogy a kutyáját tanította vezetni. 

  12 éve dolgozom állami rendőrként, de ezt a kifogást még nem hallottam. Nagyon sok autós üldözésben vettem részt, nagyon sok járművet állítottam meg, de hogy valaki azzal mentegetőzzön, hogy a kutyáját tanította vezetni, arra még nem volt példa

  - nyilatkozta Axtman.

  A férfit természetesen a helyszínen letartóztatták, és az óvadék összegét 8500 dollárban állapították meg. A kutya, ami a rendőrök szerint egy nagyon kedves jószág, pedig egy állatmenhelyre került.

  (Forrás: CNN)

 • Nagy felzúdulást váltott ki, hogy miután a világ leghíresebb szórakoztatóipari központjának 500 fős hajléktalanszállójában egy koronavírus-fertőzöttet találtak, egy közeli stadion parkolójában ágyaztak meg a bentlakóknak – már ha megágyazásnak lehet nevezni azt, hogy az aszfaltra felfestették a biztonságos távolságot jelző rubrikákat.

  A városvezetés az online felzúdulásra hangsúlyozta, hogy csak átmeneti vészmegoldásról van szó, és azért nem lehetett a stadionban elszállásolni a hajléktalanokat, mert az épület vészkórháznak van fenntartva. A 600 ezres Las Vegas kaszinóinak és hoteljeinek árnyékában legalább 6500 hajléktalan él.

  (Guardian)

 • A New Yorker magazin eheti számának borítójához nem nagyon van mit hozzáfűzni, legfeljebb még azt, hogy a kép címe:

  Altatás

  És ha netán kellene még valami könnyfakasztás, a címlap készítője, Chris Ware azt írja róla: megkérdezte a kislányát, szerinte miről szóljon a következő grafikája, és a gyerek azt felelte, arról, hogy az orvosoknak is van saját családjuk.

 • Vasárnap Budapest belvárosában nem sok mindent lehetett hallani, főleg a szelet, meg a madarakat, és egyszer egy repülőt, ami nagyon furcsa volt benne, hogy miért csak egyet. Aztán jobban belegondolva teljesen érthető volt, hiszen a legtöbb repülőtársaság elkezdte leállítani a járatait, de akkor is kemény látvány ezen a térképen látni az összesítést, hogy hogyan nézett ki a légiforgalom 2019. március 31-én (a videó bal oldalán), és hogyan nézett ki idén március 29-én.