Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Egyesült Államokban New York a koronavírus-járvány egyik gócpontja, a vasárnapi adatok szerint 776-an haltak meg a fertőzés okozta betegségben a városban. Craig Hettich, a Reuters hírügynökség egyik New Yorkban élő munkatársa a minap videót készített arról, hogy mennyire üresek most az egyébként teli metrókocsik és  emberektől nyüzsgő megállók.

  New York polgármestere, Bill de Blasio bejelentette, hogyha úgy ítélik meg, hogy túl sok utas tartózkodik egy metrókocsiban, akkor a rendőrök közbe fognak lépni, és  pár embert átterelnek egy másik vagonba. Ugyan a fenti képek alapján nehéz elképzelni, hogy ilyen előfordulhat, de volt példa arra, hogy egy kisebb tömeg gyűlt össze, amikor műszaki oknál fogva kimaradtak járatok, illetve jelentős késés volt.

  A New York Times szerint a szegényebb környékeken egyébként kevésbé esett vissza az utasforgalom, mert csak így tudnak eljutni a munkába, és nem szeretnék elveszíteni az állásukat.

 • Már úgyis otthon dekkol mindenki, aki csak teheti, úgyhogy a lehető legjobbkor jelent meg a budapesti Rios Crew deszkás csapat legújabb videója, a Toló 2. 

  (Nekem a kedvenc részem benne Samu és Töri produkciója a vége felé, de én elfogult vagyok velük szemben, rajongóként azt is elviselném, ha az egész várost szétdeszkáznák.)

 • Vasárnap a Washingtoni Állami Rendőrséget többen is felhívták, hogy az autópályán valaki elég veszélyesen vezet. A rendőrök üldözőbe vették a járművet, és amikor egyiküknek sikerült majdnem elé kanyarodnia, észrevette, hogy a sofőr ölében egy pitbull ül.

  A gyanúsított autóját szállítják el, miután összetörte azt
  A gyanúsított autóját szállítják el, miután összetörte azt
  Fotó: Washington State Patrol

  Miközben a férfi menekülni próbált, rátért egy olyan útra, amit biciklisek és gyalogosok használhatnak, és amin általában sokan közlekednek. Szerencsére most egy lélek sem járt arra, így senki nem sérült meg. Végül úgy sikerült megállítani, hogy kihelyeztek egy csapdát, ami kilyukasztotta az autó kerekeit.

  És hogy miközben csattant a bilincs a sofőr kezén, milyen magyarázattal tudott szolgálni a történtekért? Nos, azt állította, hogy a kutyáját tanította vezetni. 

  12 éve dolgozom állami rendőrként, de ezt a kifogást még nem hallottam. Nagyon sok autós üldözésben vettem részt, nagyon sok járművet állítottam meg, de hogy valaki azzal mentegetőzzön, hogy a kutyáját tanította vezetni, arra még nem volt példa

  - nyilatkozta Axtman.

  A férfit természetesen a helyszínen letartóztatták, és az óvadék összegét 8500 dollárban állapították meg. A kutya, ami a rendőrök szerint egy nagyon kedves jószág, pedig egy állatmenhelyre került.

  (Forrás: CNN)

 • Nagy felzúdulást váltott ki, hogy miután a világ leghíresebb szórakoztatóipari központjának 500 fős hajléktalanszállójában egy koronavírus-fertőzöttet találtak, egy közeli stadion parkolójában ágyaztak meg a bentlakóknak – már ha megágyazásnak lehet nevezni azt, hogy az aszfaltra felfestették a biztonságos távolságot jelző rubrikákat.

  A városvezetés az online felzúdulásra hangsúlyozta, hogy csak átmeneti vészmegoldásról van szó, és azért nem lehetett a stadionban elszállásolni a hajléktalanokat, mert az épület vészkórháznak van fenntartva. A 600 ezres Las Vegas kaszinóinak és hoteljeinek árnyékában legalább 6500 hajléktalan él.

  (Guardian)