Hugó
-6 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A globális korlátozások, a repülőgépek leállása, a turizmus összeomlása, a kijárási tilalmak, a mindenféle értelemben milliárdokat érintő karanténok, elmaradó olimpia, futball-Eb, mind, mind hihetetlenek lettek volna három hónappal ezelőtt, de a legkevésbé mindebből azt hittem volna el akkoriban, ha valaki azt mondja:

  Grúziában betiltják az alkohol forgalmazását, beleértve a töMény mellett a sört és a bort.

  Grúziában. Betiltják. A Bor forgalmazását.

  Az országban, ahol háromezer éve is termesztettek már szőlőt, ez a borászat egyik bölcsője. Oké, nem globális bornagyhatalom, 2018-ban 65 millió liter bort exportált - Magyarország 81 milliót, de aránya a grúz gazdaságban jóval nagyobb, mint a magyarban.

  A kiskereskedelem belföldi felfüggesztéséről tbiliszi kormány rendelkezett, a határozat keddtől rögtön életbe is lépett - írta az Rbc.ru orosz gazdasági portál. A rendelkezés hivatalosan a rendkívüli helyzet végéig érvényes, ez a jelenlegi állás szerint március 21-től április 21-ig tart. Grúzia az orosz határt már március 16-án lezárta. A 3,7 milliós országban is érvényes a karantén, tilos a tíz főnél nagyobb rendezvények megtartása - ezt segíti az alkoholtilalom is -, korlátozottak a belföldi utazások - de az áruszállítás nem. Grúziában jelenleg 110 fertőzöttet tartanak nyilván.

 • Geoffrey Cox a BBC szerint már korábban is híres volt zengő baritonjáról, és most úgy döntött, nem csak a parlamenti vitákon használja ki. A kijárási korlátozások alatt estimeséket olvas majd a gyerekeknek, majd a felvett anyagot feltölti Soundcloudra.

  Elsőként egy kínai tündérmesére esett a választása. "A sziklamajom" című mesét Twitteren osztotta meg a politikus.

 • Hétfőn este a gízai Kheopsz-piramison egy óriási felirat jelent meg, amin egyrészt arra hívták fel az emberek figyelmét, hogy vigyázzanak magukra, és maradjanak otthon, másrészt köszönetet mondtak azoknak, akik a járvány elleni harcban a frontvonalon küzdenek.

  A majdnem 100 millió Egyiptomban eddig 656 fertőzést regisztráltak, és összesen 41 ember halálát hozták eddig összefüggésbe a járvánnyal. Mint a világ számos pontján, itt is korlátozó intézkedéseket vezettek be, bezártak az egyetemek és az iskolák, nem látogathatóak a különböző turisztikai látványosságok, illetve szenthelyek, éjszaka pedig kijárási tilalom van - írja a BBC.