Szervác, Imola
12 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Rendőri kísérettel érkezett meg egy kismama csütörtökön délelőtt a kórházba. A hölgy, aki a police.hu közleménye szerint egy ismert énekesnő, épp a férje mellett utazott az autóban, amikor megindult a szülés. 

  Nem sokkal később kiderült, hogy Dér Heni volt, aki segítségre szorult, illetve arról is érkezett hír, hogy időközben meg is született már a kisfia, aki a Bendegúz nevet kapta.

  Dér Heni férje, Bakos Gergely az Instagram-oldalán erősítette meg, hogy világra jött az első gyermekük. A büszke apuka az örömét pálinkával ünnepelte. 

  Drága pici fiúnk, Bendegúz! Isten hozott nálunk! Anyukáddal már nagyon, de nagyon vártuk érkezésed! Köszönjük, hogy minket választottál szüleidnek! Ennek örömére, és persze, hogy anyának legyen sok sok teje, megbontunk egy kis finom hazait, és emeljük poharunkat...

  − olvasható a megosztott fotó mellett.

 • Nemrég tették közzé azt, a nem túl sokat mutató, ízelítőt, ami a májusban visszatérő Jóbarátok epizódhoz készült. Sajnos sok minden nem derül ki belőle, csak annyit látunk, hogy a hat főszereplő összekapaszkodva bandukol egy elsötétített helyszínen. Majd megjelenik egy felirat, miszerint 

  Az amelyikben, újra összejönnek. 

  Ezzel utalva a Jóbarátok jellegzetes címadásaira. 

  Amit viszont már tudunk, és biztos, azaz, hogy a premier május 27-én lesz.

 • A Sturm nevű propellerfejű szörny a Resident Evil Village-ben (Forrás: Capcom)
  A Sturm nevű propellerfejű szörny a Resident Evil Village-ben (Forrás: Capcom)

  Richard Raaphorst, egy holland filmrendező azt állítja, hogy a Capcom legújabb horror témájú sikerjátéka az ő vizuális ötleteit nyúlta le.

  A Resident Evil: Village május 7-én jelent meg, (mi nemrég teszteltük) és Raaphorst szerint a játékban látható szörnyek közül több is nagyon durván hasonlít az általa rendezett, 2013-as Frankenstein's Army című filmjében láthatóakra. Raaphorst a LinkedInen ment neki a Capcomnak, azzal vádolva a patinás hírű japán céget, hogy az ő engedélye, vagy legalább megemlítése nélkül lenyúlta a szörnyeit.

  A játékban az egyik pályán Ethan Winters-szel, a Resident Evil Village főszereplőjével egy hatalmas, többszintes gyárban kell jó sokáig kavarnunk, Raaphorst korábbi filmjében pedig egy orosz katonai alakulat a második világháború során teszi be a lábát egy őrült tudós - vizuálisan szintén feltűnően hasonló - rejtekhelyére. A közös mindkét játékban azon húsból és fémből felépülő háborús gépezetek szerepeltetése, amelyek ellen a főhősök felveszik a harcot és ezek hasonlítanak bizonyos esetekben szinte teljesen egymásra.

  A A "propellerfejű" szörny a Frankstein's Army című filmből. (Forrás: Dark Sky Films)

  Hogy Raaphorst LinkedInes állításait alátámasztja, (melyekben kiemelte, hogy saját szörnyterveket alkotott, majd konkrétan plagizálással vádolta a Capcomot) összehasonlító képeket is közölt, amiben a Frankenstein's Army-t és a Resident Evil: Village-et láthatjuk. A közölt képekben tényleg könnyű felfedezni, a komoly hasonlóságot, így Raaphorst, vagy (a filmjeit kiadó stúdió) akár perelhetne is. (De erről egyelőre még nincs szó.)

  A Resident Evil Village-ben lévő „propellerfejű” lény: Sturm egyébként egy igen emlékezetes és jellegzetes szörny a játékban és a filmben egyaránt, és hasonlóképpen lesz vége mindkettőjüknek, szóval elég nehéz lenne tagadni a plágiumra vonatkozó vádakat.

  A Capcom még nem reagált az ügyre. Addig is van miért a japán kiadónak örülnie: a SteamCharts szerint szombaton már több mint 106 ezer játékos nyúzta egyidőben a Resident Evil: Village-et, ami rekordnak számít a sorozatban.

  (WCCFTECH)

 • giphy (64).gif
  Fotó: giphy.com

  Nem árusítják tovább a Pokémon-kártyákat az amerikai Targetekben, mivel a gyűjtök egy kicsit elvetették a súlykot. De nem csak a japán animáció rajongói lehetnek szomorúak: se kosaras, se baseball kártyákat nem fog tudni venni senki május 14-től az áruházláncban. 

  A különböző gyűjtői kártyák reneszánszukat élik manapság. A Pokémon-kártyákat gyártó cég rá is kapcsolt, hogy minél több fajta lapocskával kedveskedjen a gyűjtöknek. De ez akkora izgatottságot váltott ki az ilyen dolgokra fogékony emberekben, hogy sokakból szélsőséges magatartást váltott ki.

  Az emberek állítólag már a boltokban is kinyitották a gabonapelyhes dobozokat, hogy ellopják belőlük a mellékelt Pokémon-kártyákat. Sőt, az egyik üzletben történt egy olyan incidens is, amikor valaki fegyvert rántott egy sportkártyák körüli veszekedés során. 

  Japánban pedig valaki még egy kötélen is lemászott, hogy ellopjon egy 9000 dolláros, gyerekeknek szánt lapocskát. 

  A Target már megpróbált fellépni az ügyben ezelőtt is. Nemrég elkezdték korlátozni, hogy a vásárlók hány csomagot vásárolhatnak, és még azzal is fenyegetőztek, hogy bevonják a hatóságokat is, ha olyan embereket találnak, akik az üzleteik mellett táboroznak. Most úgy tűnik végleg megelégelték a dolgot: a vásárlóik és az alkalmazottaik védelmében száműzték a kártyákat a polcaikról. De ne aggódjon senki, nem fosztják meg magukat teljesen a bevételtől, online elérhetőek maradnak a lapok. 

  (via: The Verge)