Dénes
2 °C
21 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Van az a mondás, hogy az erősebb kutya él nemi életet, nos,. ebben az esetben mondhatjuk úgy, hogy az a faszagyerek, akinél a kulcs van. Egy kaliforniai egyházközösség tagjai egyik napról a másikra találták magukat az utcán, mert a templomukon a fenntartó nemes egyszerűséggel zárat cserélt.

  Persze, volt ennek előzménye, éspedig az, hogy a lelkészüknek szóltak, hogy költöztesse a misét az internetre, mert az állam gyülekezési tilalma rá is éppúgy vonatkozik, mint mindenki másra. A lelkipásztor azonban az alkotmányos jogaival jött, és többszöri felszólítás ellenére sem zárta be a templomot. A Bethel Open Bible Church, ami a templom fenntartója, és ilyen mivoltában a gyülekezet főbérlője meg úgy döntött, hogy akkor zárat cserél, és kész.

  Abszolút igaza is volt, hiszen a  San Joaquin megyei közégészségügyi hivatal kétszer is figyelmeztette őket, hogy a templom nem maradhat nyitva, és ha igen, annak következményei lesznek. Múlt vasárnap a felekezet tagjai elég idegesek lettek, amikor nem mehettek be a templomba, Jon Duncan lelkész a vallásszabadság két lábbal tiprását emlegette, és közölte a sajtóval, hogy akkor is találkozni fog a gyülekezet tagjaival, ha a kormányzó a feje tetejére áll. 

 • Semmiféle aktualitása nincs, viszont egy remek felvétel arról, hogy hogyan mozognak a tengeri csillagok a kis lábacskáikkal.

  Imgur

  Credit: https://instagram.com/juliette_horn

  A tengericsillagok a tüskésbőrűek ősi állatcsoportjába tartoznak, és egészen lenyűgöző az állatok lábainak leírása:

  „A karok alsó oldalán hidrosztatikusan működtetett tapodólábak, csőlábak találhatóak a végükön szívókoronggal, amit az állat helyváltoztatásra, a zsákmány felnyitására és oxigén felvételére használ. Izmos szívó-tapadó lábaikban folyadék van, a változó nyomás hatására megnyúlnak vagy visszahúzódnak".

  csillag

  Itt még nincs vége! Nem elég, hogy a lábakkal nagyon sokféle dolgot tudnak csinálni, az is nagyon izgalmas, ahogy mozgatja őket a tengericsillag:

  „Mint az összes tüskésbőrűre, rájuk is jellemző a vízedényrendszer. Ebbe a rendszerbe az állat vizet szív be, és ambulakláris lábacskáiba préseli a mozgásra. Amikor ismét kiszivattyúzza a vizet, a lábacskák összemennek, és ennek segítségével képes a tengericsillag az aljzaton mozogni. Ezek a lábacskák négy sorban helyezkednek el, külső rétegük mozgékony izomrostokból és szilárd támasztószövetekből épül fel".

  A valóságban persze a tempó inkább ehhez a videóhoz áll közel:

  A 40-50 centi átmérőjűre is megnövő tengercsillagok apálykor könnyen a partra vetődhetnek, ilyenkor bajba kerülnek, ha nem jutnak vissza elég gyorsan a tengerbe. Viszont ilyenkor különösen emlékeztetnek valamilyen szabadon választott űrszörnyre.

  (Reddit)

 • Fejeden a maszk, kezeden a kesztyű, lehet is menni naphosszat korzózni, mert VÉDEKEZEL, mi történhetne veled, ugye?  Az, hogy a beidegződések, a rutinszerű mozdulatok oda vezetnek, hogy észre sem vesszük, és máris megkoronáztuk a napi hülyeségadagunkat. Molly Lixey ápolónő megmutatja, hogy:

  #maradjotthon #nepiszkaldazarcod 

 • Vatikánban már március végén találtak 6 embert, akinek pozitív lett a tesztje a vírusra (a pápa nem volt köztük), azóta 7-re emelkedett a betegek száma a független államban. A magas olasz fertőzött szám miatt pedig úgy néz ki, helyiek és turisták egyaránt tartják a "maradj otthon"-t, a Szent Péter tér üresen kong:

  Április 6-án turistái és hívői nélkül elképesztően üres a Szent Péter tér. Ha esetleg nem érzi, mennyire elképesztően, akkor mondjuk itt egy kép tavaly december végéről, a karácsonyi Vatikán-időszakból: