Herman
1 °C
21 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A koronavírus elleni harc frontvonalában eddig is előkelő helyet foglaltak el a társasági távolságtartás érdekében különféle, ragasztószalagra épülő házibarkács megoldások.

  A mindenféle ragasztószalagokkal remekül lehet kijelölni, hogy mely területek kockázatosak és mely területek biztonságosak a járvány terjedése szempontjából. Kézenfekvő volt az a megoldás, amit magyar boltokban is láthattunk eleinte a járvány elleni védekezés még erősen vadnyugati, zabolázatlan időszakából.

  Aztán ahogy az élet egyéb területén, úgy itt is elkezdtek előkerülni a profibb megoldások, mint például a Budapesten is igényelhető A4-es matricák, amik a ragasztószalagoknál több információt hordoznak magukban.

  Kapcsolódó

  Távolságtartó matricákat oszt boltoknak a főváros

  Az ingyenesen igényelhető, padlóra ragasztható matricák jelzik a sorban álló vásárlóknak a biztonságos távolságot.

  Öröm viszont azt látni, hogy még így április közepéhez közeledve is vannak olyan részei a világnak, ahol rendületlenül hisznek a gondosan elhelyezett ragasztószalagok távolságtartó erejében.

  Ez a lenti kép április 7-én készült Bangkokban arról, hogy a Suvarnabhumi nemzetközi repülőteret a várossal összekötő vonaton milyen módon jelölik ki azt, hogy hova biztonságos ülni, hogy a lehető legkevesebb legyen a kontaktus.

  Érdemes megfigyelni, hogy míg nálunk a ragasztószalag általában azt jelöli, hogy mi az, ami tilos, vagy kerülendő, addig Hongkongban pont a fordítottja igaz, a kép alapján pont hogy a ragasztószalagos részekre kell ülni és állni.

  Ez a kép pedig a reptéren készült, ahol hagyományosabb módszereket alkalmaznak arra, hogy kijelöljék a biztonságos távolságokat, bár a kép hátterében az is látható, hogy a széksorok kellően kreatív értelmezése esetén egy ember is remekül meg tudja oldani, hogy garantáltan távol tartsa magát a többiektől.

 • 06

  Felkerült a japán tévé honlapjára egy négyrészes dokumentumfilm Mijazaki Hajaóról, aki olyan filmeket írt és rendezett, mint a Chihiro Szellemországban, A vadon hercegnője, vagy a Totoro, a szomszéd. A10 Years with Hayao Miyazakicímű sorozatot itt lehet megnézni , először 2019-ben adták le a japán tévében, és egyébként, ahogy a címe is mondja, egy 10 éves korszakot ölel fel, amikor Mijazaki a Ponyón és a Szél támad című filmeken dolgozott.

  (Indiewire)

 • London egyik külső városrészében, Romfordban szarvasok jelentek meg a parkokban, miután a környéken élő emberek visszahúzódtak a házaikba.

  Az egyik környéken élő nő úgy nyilatkozott a Reutersnek, hogy a lánya meg volt róla győződve, hogy a Mikulás rénszarvasait látja a parkban, hiszen biztosan a Mikulásnak is házi karanténba kellett vonulnia.

  Arra kicsi az esély, hogy a Mikulás állatairól lenne szó, az viszont biztos, hogy az emberek visszahúzódásával egyre több helyen szerzik vissza maguknak az állatok a területeket.

  A Lukács fürdőben például egy egész kacsacsalád vette birtokba az üres medencét.

 • Bhasha Mukherjee azután szüneteltette orvosi karrierjét, miután 2019-ben megnyerte a Miss World angliai előválogatóját, és ő képviselhette hazáját a nemzetközi szépségversenyen. 

  A Miss Anglia cím elnyerése után ugyanis Afrikától kezdve Ázsiáig számos országból kapott felkéréseket, és különböző jótékonysági ügyek nagykövete lett. 

  De ahogy Nagy-Britanniában is egyre súlyosabb lett a koronavírus-helyzet, úgy döntött, hazatér és munkára jelentkezett a korábbi kórházában.

  A CNN-nek arról beszélt, hogy nem érezte volna helyesnek, hogy külföldön végez humanitárius munkát, miközben az otthon marad kollégái keményen küzdenek, és egyre több életet követel a koronavírus.