Izidor
0 °C
16 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • suttogas

  Szemenyei János színész-zeneszerző és Horgas Ádám rendező megunta ha nem is az otthon ülést, de a tétlenül otthon ülést, és annak ellenére, hogy ki tudja, meddig, és ki tudja, milyen következményekkel zárva tart az összes színház, összetrombitáltak 168 színházi alkotót, hogy felénekeljenek egy dalt a mostani helyzetről. Az összetrombitálást persze virtuálisan kell érteni: mindenki az otthonában vette fel a saját részét, természetesen: hiszen maga a dal is többek között arról szól, hogy akármilyen nehéz, akkor is otthon kell maradni, sőt, még fodrászt hívni anyunak meg kerti partit szervezni apunak sem igazán jó ötlet most.

  A videó Youtube-oldalán azt is felsorolják, ki mindenki vett részt a videó elkészítésében.

 • Városi szemnek furcsa madarat sikerült fotóznom péntek este 7 körül a Margit híd mellett, amit nem gyakran látni a belvárosban. Annyit még az olyan laikus meg tud állapítani, mint én, hogy ez a madár nem a margitszigeti vadasparkból kiröppent gólya, ezért megkérdeztem két madarászt is róla.

  Mint mondták, egy szürke gémet láttam, ami előfordul a fővárosban, de csak inkább kora reggel, és a felső részeken (például a Népszigetnél).

  Az egyik legújabb urbanizálódó madár faj Budapesten, évek óta érkeznek bejelentések a kerti tavak megdézsmálásáról. Hollandiában gyakorlatilag olyan városi madár, mint nálunk a fekete rigó.

  Kollégám, Munk Vera elmondása szerint a Feneketlen-tónál is szoktak látni szürke gémet, állítólag az Állatkertből jár ki oda.

 • Ahogy általában semmi, úgy idén a húsvét sem lesz olyan, mint amit megszoktunk, amit már csak az is bizonyossá tesz, hogy gondolom, ön is kábé kétezerszer többször hallotta/olvasta a 

  szájmaszk

  szót az elmúlt hetekben, mint azt, hogy húsvét. Mi is írtunk róla, hogy akkor most egészséges embernek kell-e hordania, a WHO azt mondta, hogy nem kell, Orbán Viktor meg azt, hogy kell, csak hát azt nem tudja garantálni, hogy lesz is belőle elég mindenkinek.

  De mielőtt még begolyóznánk a témától, az MTI minden kontextus nélkül kiadott pár fotót Puskelyné Pacsika Mónika orosházi mézeskalács-készítőről, amint épp mézeskalácsnyuszira rajzol szájmaszkot, talán hogy egy kis cukisággal (és cukorral) oldja a hangulatot így az ünnephez közeledve. Ebből legalább biztosan jut mindenkinek, bár az is igaz, hogy ránézésre csak egyszer használatosak.

 • Képernyőfotó 2020-04-04 - 14.18.45.png
  Fotó: Daniel Orte Menchero / Facebook

  A járvány miatti karantén idején terjednek a jobbnál jobb házi hegymászó videók, ezek közül is talán a legjobb Philipp Klein szobai extrém síelése. (A névazonosság ellenére nincs rokonság a magyar Klein Dáviddal, és a csúcsot is sikerül megmászni.)

  És itt egy korábbi, szintén jól sikerült kerti hegymászás Dél-Afrikából, David D'Aguiartól.