Buda, Richárd
-3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Hajtás Pajtás diszpécserei is otthoni munkára kényszerültek, de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy A börtön ablakába soha nem süt be a nap kezdetű örökzöldet eldalolják, az eredményre a nagyon cuki gyerekek és az undok módon erőszakos cica miatt talán egy kegyelemkettest megszavazhatunk:

  A klip kapcsán megkérdeztem Küküt, a Hajti Pajti vezetőjét, milyen hatással van a futárszolgálatokra a vírus. 

  Amint az várható volt, a cégek közötti küldözgetés megszünése eléggé visszavetette a forgalmukat, amit eleinte enyhített viszont a laptopok, céges holmik hazaszállítási rohama, illetve a cégek és céges dolgozók otthonai közötti szállítás. Előbb eszközöket vittek (laptop, telefon), aztán bent felejtett dolgokat, majd melós iratokat. Sokkal hosszabbak lettek az utak is, rengeteg a külváros és agglomeráció. 

  Miután átálltak az érintésmentes szolgáltatásra, már bevásárlásokkal is elkezdték megbízni őket. Mivel a diszpécserek otthon ülnek, sok a röhögés az ügyfelekkel a gyerekzsivajon, macskakergetésen, kutyaugatáson.

  Igazából elgondolkodtató, hogy békeidőben is csinálhatnánk így. Nagyon jó a rigófüttyös teraszon dolgozni a belvárosi iroda helyett helyett

  - mondta Kükü.

  Ezt a dalt

  • 48
   CICAAAA!!!!
  • 27
   nem kellett volna
  • 23
   örökké elhallgatnám
 • A kiberbűnözőket jól ki tudják használni a felfordulást, és igyekeznek még nagyobbat okozni. A szakértők szerint a kórházakat és az otthon dolgozókat támadják leginkább.

 • A koronavírus-járvány Olaszország mellett a spanyolokat sújtja a leginkább Európában. Spanyolországban már több mint 110 ezer fertőzöttet és 10 ezer halálos áldozatot regisztráltak. A sok beteg ott is nagy terhet ró az egészségügyi ellátásra, ezért több szükségkórházat hoztak létre. Az egyiket az Ifema nevű kiállítóközpontban (ez olyasmi lehet, mint nálunk a Hungexpo) építették fel. 

  Spanyolországban ez a legnagyobb szükségkórház, már több mint ezer beteget kezeltek itt, 5500 ágy a teljes kapacitása, ebből 500 intenzív ágy. Nem a legjobbak a körülmények, túlhajszoltak az orvosok és ápolók, az El Paisnak például arról panaszkodtak, hogy nincs elég védőfelszerelés és nem lehet tartani az előírt távolságot sem. 

 • II. Margit dán királynő nemsokára, egészen pontosan április 16-án 80 éves lesz, és mivel az eddigi 79 születésnapján valószínűleg rengeteg virágot kapott az alattvalóitól, most is arra számít, hogy sokak kedveskednének neki ezzel a gesztussal.

  Az uralkodó ezért azt kérte alattvalóitól, hogy a születésnapjára szánt virágokat az időseknek küldjék el, akik nehéz időket élnek a koronavírus-járvány közepette.

  Ettől függetlenül nem kell senkinek aggódnia, hogy nem tudja majd felköszönteni Margit királynőt, a királyi palota ugyanis közölte:

  Akik jókívánságokat akarnak küldeni a királynőnek, azok megtehetik majd április 14-től egy ennek szentelt honlapon.

  Margit királynő egyébként már korábban lemondott a szülinapi bulizásról, márciusban bejelentette, hogy minden születésnapi ünnepséget lemondanak a koronavírus-járvány miatt.