Gál
3 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Képernyőfotó 2021-10-16 - 20.16.33.png
  Fotó: @joli.artist / tiktok

  Rendesen kiakasztotta az embereket egy Joli Moli nevű tiktokker, aki egy elég meredek elmélettel állt elő: a nő azt állítja, valójában nem is halunk meg igazán, csak a tudatunk kerül át egy párhuzamos világba, ahol előző életünk emlékei nélkül létezünk tovább.

  Ebbe azonban beletartozik, hogy néha feltűnhet az adott személynek, hogy valami nem egészen stimmel az adott valóságában, erre példa a Mandela-effektus is.

  Aki nem tudná, a Mandela-effektus Nelson Mandela után lett elnevezve, akiről rengetegen hitték, hogy börtönben halt meg 1980-ban, sőt, állítják, hogy többen emlékeznek arra is, hogy a temetése benne volt a hírekben. 

  A probléma ezzel csak az, hogy Nelson Mandela valójában 2013-ban halt meg, de akkor, hogy lehet, hogy sokan másként emlékeznek?

  Egyébként több ehhez hasonló „anomália” is létezik, például akadnak olyanok, akik szerint a Monopoly emblematikus figurájának van monoklija, holott nincs. Hasonló eset, amire sokan rosszul hivatkoznak, hogy Darth Vader ikonikus mondata, amit fiához idéz úgy hangzik, hogy:

  Luke, én vagyok az apád

  A valóságban a Sith nagyúr azonban nem ezt mondja, hanem:

  "Nem, én vagyok az apád"

  Moli szerint, ha a kvantum-hallhatatlanságról szóló teória igaz, akkor előfordulhat, hogy több apokalipszis is elsöpörte az emberiséget, akárcsak az a bizonyos aszteroida a dinókat 65 millió évvel ezelőtt.

  Ha ez így van, akkor szimplán felébredsz egy párhuzamos univerzumban, anélkül, hogy tudtád, épp túléltél egy apokalipszist

  – mondja Moli a videóban, melyet itt nézhet meg: 

   (Forrás: Indy100)

 • Vándorpók
  Fotó: @wizentrop / Twitter

  A Londoni Természettudományi Múzeum szervezésében zajló Év természetfotósa versenyén a „városi vadon” kategóriájának fődíját zsebelte be Gil Wizen, aki hátborzongató felfedezést tett, amikor épp a kelet-ecuadori Napo tartományban található rezervátumban szállt meg.

  A férfi először csak az apró pókokra lett figyelmes a szobában, majd úgy döntött, hogy benéz az ágy alá, ahol sokak számára vérfagyasztó látvány fogadta.

  Történt ugyanis, hogy épp ott vert tanyát a világ egyik legmérgesebb pókfajtájának, a brazil vándorpóknak egy méretés példánya,

  ami ráadásul az ezernyi apróságnak az anyja is egyben.

  Wizen lefotózta a hálószövőt, ami noha félelmetes, a valóságban azért közel sem olyan gigászi, mint a díjnyertes képen tűnik. 

 • Munkából hazafelé menet kapták lencsevégre Reuben Mellor-Clark szörfoktatót, aki rögtön meg is nyerte a ‘Nagy-Britannia legmenőbb ingázása’ címet.

  A 21 éves srác befejezte az aznapi tanítást a cornwalli Perranporthban, és úgy döntött kihasználja a lehetőséget, hogy az óceán hullámai szinte egy folyócsatornát képeztek a hazafelé vezető útján,

  ezért elkapta a hullámokat és így ment egészen hazáig. 

  Reuben egy helyi lapnak azt nyilatkozta, hogy nem hagyhatta ki ezt a remek lehetőséget, és milyen jól tette.

 • Képernyőfotó 2021-10-16 - 15.13.16.png
  Fotó: @cheekclapper24_7_365 / tiktok

  Épp óriásit megy a TikTok-on az a videó, amin sokak szerint egy „beszélő” kutya látható. A CheekClapper24 nevű felhasználó által feltöltött videóban a hölgy elsősorban csak az aznapi szettjét akarta bemutatni követőinek, ám ekkor megjelenik egy fehér malamut, név szerint Hugo, aki előbb felnéz gazdájára, majd röviden oda vonyít neki.

  Ez még önmagában nem is lenne túl érdekes, ám a kommentek között sokan akadnak, akik megesküsznek rá, hogy olyan, 

  mintha a kutyus azt kérdezné gazdájától, hogy „Where are you going?” azaz, „Hová mész?”

  A beszédes Hugo megosztotta CheekClapper24 követőit, van, aki szerint biztosan a fentebb említett kérdést teszi fel a jószág, míg mások szerint inkább csak megdicséri a fiatal nőt, de akadnak olyanok is, akik szó sincs arról, hogy beszélne a kutyus.

  @cheekclapper24_7_365

  I was just trying to see if my outfit was cute @carlainquarantine 😭❤️ ##SHEINcares ##VirginMediaSpeedMC ##fypシ ##malamutes ##malamutesoftiktok

  ♬ original sound - Cheekclapper

  Ön szerint tényleg beszél ez a kutya?