Fülöp, Evelin
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Képernyőfotó 2020-05-24 - 21.49.19.png

  Ludwig van Beethoven IX. szimfóniájának negyedik tételét eddig már számtalan módon feldolgozták, de tollaslabdával még aligha. Egészen eddig, ugyanis Ledő Sebestyén olvasónknak az az ötlete támadt a karantén alatt, hogy ha már tollaslabdázik és hegedül is, akkor valahogy kombinálhatná a sportot a zenével. Ennek az eredménye lett az alábbi videó lett, amely akár kommentár nélkül is megállná a helyét, de Sebestyén azt is elárulta, hogy mi motiválta az elkészítésében:

  A videót a karantén két hónapja alatt készítettem. Szerettem volna megmutatni, hogy csak rajtunk múlik, mit hozunk ki az adott körülményekből, és a kitartás, a pozitív gondolkodás meghozza az eredményét. Beethoven Örömódáját azért választottam, mert a kölcsönös egymásrautaltságot, az összetartozást fejezi ki a zene nyelvén.

 • Szombat reggel a Pest megyei Dabas közelében tűnt fel egy zöld gyurgyalag, amit még sohasem láttak Magyarországon, olvasható az MME Facebook-oldalán. A madarat Kókay Bencének sikerült kiszúrnia egy helyi gyurgyalag telep lakói között.

  100816296 10158007186026391 7672459578197409792 o
  Fotó: MME Facebook

  A zöld gyurgyalag Észak-Afrikában és Ázsiában honos, a faj ritka kóborló példánya most először tűnt fel hazánkban. A jelenség már csak azért is érdekes, mert a Wikipedia szócikke szerint a zöld gyurgyalag csak kis mértékben vonuló madár. A költést főleg területeinek délebbi részén végzi, míg a száraz évszakban északabbra vonul.

 • "A kihallgatásra megborotválkoztam, az előadónak csokit vittem. Megnéztem a BKK buszának videófelvételét, s egyértelműen látszik, hogy se közúti balesetet nem okoztam, se bűncselekményt nem követtem el, a balesetről a sofőr tehet. Számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását. Ugyanis míg a buszban 2,5, az én autómban 15 milliós kár keletkezett" - ezt nyilatkozta a celebségléről ismert Berki Krisztián a Blikknek. Berki még 2018-ban egy Bentley-vel Párkányból tartott hazafelé, amikor megelőzte a BKK buszát, majd utána jobbra akart befordulni. Csakhogy a busz hátulról nekiment, összetörte a 70 millió forintos luxusautó hátulját.

  A baleset miatt most Berkiből lett gyanúsított. "A gyanú szerint védencem a közúti közlekedés szabályait megszegve veszélyeztette mások testi épségét. Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele 1-től 3 évig tartó szabadságvesztés lehet" – mondta a Blikknek dr. Szilágyi Roland ügyvéd.

  De nem ezért érdekes a Blikk híre, hanem Berki nyilatkozata miatt: "Az ország leendő miniszterelnökeként vallom: néha az igazságtalanságot is el kell fogadni. Felelős politikusként több dimenzióban gondolkodom, nem fogok beleragadni holmi 15 milliós tyúkperbe".

  Ez csak egy illusztráció, ez nem a Bentley!
  Ez csak egy illusztráció, ez nem a Bentley!
 • Elhíztak a kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen fogságban élő Przsevalszkij-lovak - a világ utolsó vadlóalfajának fogságban tenyésztett egyedei -, ezért fogyókúrára fogták őket, írja az MTI.

  A világon jelenleg mintegy kétezer Przsevalszkij-ló - ázsiai vagy mongol vadló, más néven takhik él -, kevesebben vannak, mint az óriáspandák. A vadlovak fő élőhelye Kínában a hszincsiangi Dzsungáriai-medence, ahol összesen 439 példány él, 91 fogságban, 240 vadon és 108 félig fogságban.

  A központban élő ázsiai vadlópopuláció növekedése miatt a régi istállók egyre szűkebbnek bizonyultak, korlátozták a lovak mozgását, ezért az állatok pocakot eresztettek, és csökkent a szaporodóképességük is. A szakemberek ezért edzeni kezdték az ott nevelt lovakat, hogy fogyjanak, egészségesek maradjanak és alkalmazkodjanak a kinti élethez.