Bulcsú
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Legalább is azon a képen egészen biztosan nem, ami több Facebook-, Instagram- és Twitter-posztban kezdett el terjedni, és aminek az eredeti forrása már nem is elérhető.

  Az ominózus kép:

  trumphitler clk

  Az egészen biztos, hogy június 1-jén Donald Trump a Fehér Házból átsétált a majdnem az elnöki rezidencia közvetlen szomszédságában található Szent János-templomba, hogy ott egy Bibliával a kezében pózoljon. Az oda vezető sétája miatt meglehetősen erőszakosan kellett a tüntetőket elzavarni az útból. És az elkészült fotó sem maradt kritika nélkül, annyira, hogy az interneten el is kezdett terjedni egy változat, ami párhuzamba állítja Trumpot a náci Németország vezetőjével, akinek szintén volt a kezében egy Biblia.

  Igen ám, de nem úgy és akkor, ahogy a mém szerint történt. Az AFP megkereste az eredeti képet, amit a harmincas években Hitler fotósa, Heinrich Hoffmann készített, és azon bizony az látszik, hogy a Führer keze üres.

 • pizzadelivery

  Képzeljük el a következőt: csengetnek, a pizzafutár az. (Nem, nem pornó, nyugi.) Hozott nekünk pizzát. Nem egyet, hatot. Ki küldte? Nem tudja. Jó, szólunk a haveroknak, megesszük. Este megint hoznak négyet. Másnap reggel két kávét és péksüteményt, délben gyrost. És ez így megy, közel tíz éven át.

  Ha azt hinnénk, ez egy rossz vicc, hát nem az, hanem egy 65 éves belga férfi élete, aki több mint kilenc éve, minden áldott nap kap egy rakás kaját úgy, hogy nem ő rendelte. Jean Van Landeghem egy Turnhout nevű városban lakik, ahol napjában többször (néha hajnali kettőkor is) megjelennek a környékbeli futárok újabb és újabb adag kajával.

  Már nem tudok aludni sem, ha hallom, hogy egy robogó közeleg, remegni kezdek, és attól rettegek, hogy megint hoznak valamit.

  Biztos van olcsóbb és egyszerűbb módja is annak, hogy valakit az őrületbe kergessünk, de az is elég hatásos, amit Van Landeghemmel csinálnak. Tavaly januárban egy nap alatt tíz ételfutár jelent meg nála, egyiküknél 14 pizza volt.

  Egyiket sem vettem, át, így nem is fizettem értük

  nyilatkozta, hozzátéve, hogy aki szívatja, nemcsak vele tol ki, hanem az éttermekkel is. Aznap, amikor tíz futár jelent meg nála, az ételek összértéke 450 euró (155 000 forint) volt. Ami a legmeglepőbb az egészben, hogy a férfi szomszédos városban élő haverjával ugyanez történik, és dettó kilenc éve.

  Néha egyszerre kapjuk őket, néha nem, ilyenkor felhívjuk egymást, hogy szóljunk, mire számíthat a másik.

  Az esetet bejelentették a rendőrségnek is, de kilenc év alatt sem sikerült beazonosítani, ki szórakozik velük. Vajon mi történhetett tíz éve, amiért ilyen bosszút állnak rajtuk???

 • A Los Angeles-i rendőrség felügyelőbizottsága ottani idő szerint tegnap egy élő Zoom-beszélgetést tartott, aminek keretében a helyi lakosok is elmondhatták 30 másodperc alatt a véleményüket, és hát az a helyzet, hogy a Jeremy nevű betelefonáló úgy, és olyan csodálatos vehemenciával tett helyre mindenkit 29 másodperc alatt (például Los Angeles rendőrfőnökét, Michael Moore-t is), hogy öröm nézni.

  Először is megmutatom a videót, amin lehet hallani Jeremy tökéletes hanglejtését:

  Így festett az angol szöveg leírva:

  Black Lives Matter, defund the police. I find it disgusting that the LAPD is slaughtering peaceful protesters on the street. I had two friends go to the protest in Beverly Hills a couple days ago and the protest was peaceful until the police showed up with their excessive, violent force, shooting rubber bullets and throwing tear gas. Is this what you think of protect and serving? Because I think it's BULLSHIT. Fuck you Michael Moore, I refuse to call you an officer or a chief because you don't deserve those titles. You are a disgrace. Suck my dick and choke on it. I yield my time, FUCK YOU!

  Ez pedig ugyanez magyarul, már amennyire az ízes magyar beszédre le lehet ezt fordítani:

  Black Lives Matter, pénzt elvenni a rendőröktől. Undorítónak tartom, hogy a Los Angeles-i rendőrség békés tüntetőket mészárol az utcán. Két barátom is ment tüntetni Beverly Hillsbe pár napja, és a tüntetés békés volt, amíg fel nem tűnt a rendőrség, a túlzó, brutális erejükkel, gumilövedékeket lőve, és könnygázt dobálva. Ennyit gondoltok arról, hogy szolgáltok és védtek? Mert szerintem ez LÓFASZ. Kapd be, Michael Moore, nem fognak sem biztos úrnak, sem rendőrfőnöknek szólítani, mert nem érdemled meg ezeket a címeket. Egy szégyen vagy. Szopd le a faszom, és fulladj is meg rajta. Átadom a maradék időmet. BASZÓDJ MEG!

  (BuzzFeed)