Fülöp, Evelin
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mindennyiunk egyik kedvence szórakozása volt Tesz-Vesz város életének tanulmányozása. Richard Scarry könyvei alapján Steph Plant elkészítette a város lakóinak karantén idejére optimalizált változatát:

  Tesz-vesz város a járvány alatt is varázslatos hely, lakói továbbra is energikusan, vidáman és kötelességtudóan élnek, csak ezúttal kenyeret sütnek, a szomszédot távcsövezik, a home officeban kihízott ruháikat próbálgatják, vagy egész nap a sorozatokat bámulják, akár csak mi.

  Képernyőfelvétel (51).png
 • Az észak-koreai állami média riportban cáfolja, hogy az országalapító Kim Ir Szen képes lett volna harc közben teleportálni. A tudósítás azt jelzi, hogy Kim Dzsongun igyekszik visszaszorítani a felmenőit isteni magasságokba emelő mendemondákat.

  Észak-Koreában bevett szokás, hogy különféle mítoszokat terjesztenek a Kim család tagjairól. Kim Dzsongunról azt, hogy már hároméves korában tudott autót vezetni, Kim Dzsongilről pedig az terjedt el, hogy amikor először próbálta ki a golfozást, ötször első ütésre betalált a lyukba.

  Kim Ir Szenről pedig az a mese terjedt el korábban, hogy egy csukdzsibop (chukjibop) nevű harcművészeti technikával szó szerint el tudott tűnni az ellenfelei szeme elől, a föld összezsugorításának módszerével képes volt átteleportálni az ellenség mögé. Ez a mesebeli technika egyébként a kínai és a japán mitológiában is megjelenik, és gyakran látható a mai kungfu-filmekben.

  A z észak-koreai állami média most először cáfolt egy Kim-családdal kapcsolatos mítoszt: egyszerűen kijelentették, hogy az emberek nem képesek a tér összezsugorításával eltűnni, és újra felbukkanni. A változás mögött az állhat, hogy Kim Dzsongun sokkal inkább a tudományosan alátámasztható, hihetőbb történetekre helyezne hangsúlyt, nehogy kételkedni kezdjenek az emberek bármely más történet igazságtartalmában, amit az állami médiában megosztanak a nagyközönséggel.

  via Radio Free Asia