Fülöp, Evelin
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • "A kihallgatásra megborotválkoztam, az előadónak csokit vittem. Megnéztem a BKK buszának videófelvételét, s egyértelműen látszik, hogy se közúti balesetet nem okoztam, se bűncselekményt nem követtem el, a balesetről a sofőr tehet. Számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását. Ugyanis míg a buszban 2,5, az én autómban 15 milliós kár keletkezett" - ezt nyilatkozta a celebségléről ismert Berki Krisztián a Blikknek. Berki még 2018-ban egy Bentley-vel Párkányból tartott hazafelé, amikor megelőzte a BKK buszát, majd utána jobbra akart befordulni. Csakhogy a busz hátulról nekiment, összetörte a 70 millió forintos luxusautó hátulját.

  A baleset miatt most Berkiből lett gyanúsított. "A gyanú szerint védencem a közúti közlekedés szabályait megszegve veszélyeztette mások testi épségét. Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele 1-től 3 évig tartó szabadságvesztés lehet" – mondta a Blikknek dr. Szilágyi Roland ügyvéd.

  De nem ezért érdekes a Blikk híre, hanem Berki nyilatkozata miatt: "Az ország leendő miniszterelnökeként vallom: néha az igazságtalanságot is el kell fogadni. Felelős politikusként több dimenzióban gondolkodom, nem fogok beleragadni holmi 15 milliós tyúkperbe".

  Ez csak egy illusztráció, ez nem a Bentley!
  Ez csak egy illusztráció, ez nem a Bentley!
 • Elhíztak a kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen fogságban élő Przsevalszkij-lovak - a világ utolsó vadlóalfajának fogságban tenyésztett egyedei -, ezért fogyókúrára fogták őket, írja az MTI.

  A világon jelenleg mintegy kétezer Przsevalszkij-ló - ázsiai vagy mongol vadló, más néven takhik él -, kevesebben vannak, mint az óriáspandák. A vadlovak fő élőhelye Kínában a hszincsiangi Dzsungáriai-medence, ahol összesen 439 példány él, 91 fogságban, 240 vadon és 108 félig fogságban.

  A központban élő ázsiai vadlópopuláció növekedése miatt a régi istállók egyre szűkebbnek bizonyultak, korlátozták a lovak mozgását, ezért az állatok pocakot eresztettek, és csökkent a szaporodóképességük is. A szakemberek ezért edzeni kezdték az ott nevelt lovakat, hogy fogyjanak, egészségesek maradjanak és alkalmazkodjanak a kinti élethez.

 • Mindennyiunk egyik kedvence szórakozása volt Tesz-Vesz város életének tanulmányozása. Richard Scarry könyvei alapján Steph Plant elkészítette a város lakóinak karantén idejére optimalizált változatát:

  Tesz-vesz város a járvány alatt is varázslatos hely, lakói továbbra is energikusan, vidáman és kötelességtudóan élnek, csak ezúttal kenyeret sütnek, a szomszédot távcsövezik, a home officeban kihízott ruháikat próbálgatják, vagy egész nap a sorozatokat bámulják, akár csak mi.

  Képernyőfelvétel (51).png
 • Az észak-koreai állami média riportban cáfolja, hogy az országalapító Kim Ir Szen képes lett volna harc közben teleportálni. A tudósítás azt jelzi, hogy Kim Dzsongun igyekszik visszaszorítani a felmenőit isteni magasságokba emelő mendemondákat.

  Észak-Koreában bevett szokás, hogy különféle mítoszokat terjesztenek a Kim család tagjairól. Kim Dzsongunról azt, hogy már hároméves korában tudott autót vezetni, Kim Dzsongilről pedig az terjedt el, hogy amikor először próbálta ki a golfozást, ötször első ütésre betalált a lyukba.

  Kim Ir Szenről pedig az a mese terjedt el korábban, hogy egy csukdzsibop (chukjibop) nevű harcművészeti technikával szó szerint el tudott tűnni az ellenfelei szeme elől, a föld összezsugorításának módszerével képes volt átteleportálni az ellenség mögé. Ez a mesebeli technika egyébként a kínai és a japán mitológiában is megjelenik, és gyakran látható a mai kungfu-filmekben.

  A z észak-koreai állami média most először cáfolt egy Kim-családdal kapcsolatos mítoszt: egyszerűen kijelentették, hogy az emberek nem képesek a tér összezsugorításával eltűnni, és újra felbukkanni. A változás mögött az állhat, hogy Kim Dzsongun sokkal inkább a tudományosan alátámasztható, hihetőbb történetekre helyezne hangsúlyt, nehogy kételkedni kezdjenek az emberek bármely más történet igazságtartalmában, amit az állami médiában megosztanak a nagyközönséggel.

  via Radio Free Asia