Norbert, Cintia
13 °C
26 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A K-pop rajongótábora elkezdett használni egy sor olyan hashtagaget a közösségi médiában, amelyet jellemzően olyan tartalmakhoz használnak a felhasználók, amelyek elítélik a feketék emberi jogaiért és a rasszizmus, illetve a rendőri brutalitás ellen tiltakozó online és offline mozgalmakat és amelyek nem ritkán nyíltan rasszisták is. 

  Olyannyira, hogy a Guardian szerint részben a K-pop rajongóknak is köszönhető, hogy a #WhiteLivesMatter, a #WhiteOutWednesday illetve a #BlueLivesMatter is bekerült az elmúlt napokban a legnépszerűbb hashtag trendjei közé.

  EZpdDt5U4AIOVgS
  Kép: Twitter

  Csakhogy a Dél-Korea legfontosabb kulturális exportcikkeiért rajongó felhasználók csupa olyan tartalmat kezdtek el ezekkel a hashtagekkel ellátva posztolni,

  amik antirasszisták, sőt gyakran el is küldik melegebb éghajlatra a rasszizmust éltetőket. 

  Ezeknek az ellenposztolnak a sokasága és népszerűsége elérte azt, hogy a fenti hashtagekre keresve az emberek valószínűleg sokkal több K-popot és antirasszista mémet találnak, mint amire ezekre rákeresve amúgy számíthatnának. 

 • De nem ám a kontent lopásáért, hanem mert ha az ember csak egy mezei twitterező, nem posztolhat olyan offenzív dolgokat, amilyeneket egy vezető politikus – derült ki a kísérletből, amelyet a SuspendthePres ("függesszék fel az elnököt") néven létrehozott Twitter-fiókkal folytatott egy felhasználó.

  A kísérlet pont azt a célt szolgálta, hogy kiderüljön, vajon mennyi idő után függesztenek fel vagy blokkolnak egy fiókot, ha az Trumppal pontosan megegyező tartalmakat ír ki, de nem Trumpé. Ez végül azután történt meg, hogy a felhasználó majdnem 3 napon át lemásolta az elnök összes tweetjét. A Twitter moderátorainál a hírhedtté vált,  “when the looting starts, the shooting starts" ("ha elkezdődik a fosztogatás, a lövöldözés is elkezdődik") Trump-tweet másolata tette be a kaput, a SuspendthePres fiókot felfüggesztették miatta, és csak 12 órával a bejegyzés törlése után kapta vissza a fiókot a kísérletező felhasználó.

  A Twitter szóvivője szerint nincs itt semmi látnivaló; azt mondta az esetről, tavaly nyáron nyilvánvalóvá tették, hogy különbséget tesznek a nagyhatalmú politikusok és a sima felhasználók között. A Twitter azt is tagadta, hogy felfüggesztették volna a SuspendthePres fiókot, ehelyett úgy fogalmaztak, "átmenetileg zárolták az erőszak dicsőítésére vonatkozó irányelv megsértése miatt".

  (Vice)

 • A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat fokozatosan oldják fel Olaszországban. Június 6-tól lehet strandolni a tengerparton, és a kép tanúsága szerint a nápolyiak nem tétováztak, azonnal kimentek a tengerhez. Most nálunk is jó idő van, így talán kevéssé fáj az az információ, hogy Nápolyban 25 fok van, a tenger pedig 21 fokos.  

 • Vádat emeltek egy 60 éves amerikai férfi ellen, mert rátámadt három tinédzserre, akik a rendőri brutalitás ellen felhívó plakátokat raktak ki.

  Három amerikai tinédzser a George Floyd halála miatt kirobbanó tüntetéshullám apropóján rakott ki plakátokat, amelyek a rendőri brutalitás elleni fellépésre szólították fel az embereket.

  A 60 éves Anthony Brennan először csak vitatkozni kezdett a fiatalokkal, aztán kitépte az egyik lány kezéből a plakátokat. Ezután Brennan egy biciklirohammal támadt rá a kamerázó fiúra, akinek ki is esett a kezéből az eszköz.

  A felvétel futótűzként terjedt el a közösségi médiában, több mint 30 millió megtekintésnél jár, a marylandi rendőrség több száz bejelentést kapott, így könnyen be tudták azonosítani az elkövetőt.

  Róla olyan infók is terjedtek, hogy korábban rendőr volt, de a hatóságok szerint ezek valótlan híresztelések. A férfi feladta magát a rendőrségen, miután látta, hogy elfogatóparancsot adtak ki ellene.

  Forrás: Twitter
  Forrás: Twitter

  (Buzzfeed)